Пригожин призова за обща мобилизация

Той изпитва затруднения с попълването на състава на "Вагнер"
31 май 2023 22:00, Стела Стоянова
93
Пригожин призова за обща мобилизация
Снимка БГНЕС

„Необходимо е сега да се обяви обща мобилизация, да се включи на пълна скорост производството на всякакви боеприпаси, оръжия и всичко, каквото трябва“.

Това обяви пред журналисти в Екатеринбург ръководителят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин. Според московския олигарх, смятан за близък до Владимир Путин, продължаването на т. н. специална военна операция, както Кремъл нарича войната в Украйна, може да бъде тежко.

„Още сега е необходимо да се обяви мобилизация и да се привличат хора поне за обучение, така че когато гръм удари вече да могат да се бият, а не да се кръстят. Ако обществото не се мобилизира, всички ще се отпуснат, ще се радват, че са ги охлабили, някой набързо ще се скатае. И тогава ще дойдат злите момчета, вече казах, че украинците - това не е всичко. Тогава ще дойдат и румънците, и поляците, и всякакви други“, заяви Пригожин.

Руският президент Владимир Путин обяви началото на необявената официално война в Украйна на 24 февруари 2022 г. Тогава той заяви, че целта на специалната военна операция е "демилитаризация" и "денацификация" на Украйна, формулировка, която Москва се е надявала светът да преглътне, след като Москва покори Киев за три дни.

Още по темата

След като превземането на Украйна се проточи, между 21 и 28 октомври Русия извърши частична мобилизация, принудила мъже на боеспособна възраст да бягат в чужбина, за да не станат пушечно месо в Украйна. Министерството на отбраната на Руската федерация обяви, че в резултат на частичната мобилизация 300 хиляди души са били призвани в армията, а военният министър Сергей Шойгу каза, че след изпълнението на частичния мобилизационен план военните окръжия ще продължат да набират доброволци и кандидати за служба по договор.

Пригожин пристигна в Екатеринбург за да набира доброволци за частното си формирование. След като властите спряха да снабдяват със затворници, той изпита затруднение с попълването на личния състав. В сряда „Politico” съобщи, че „Вагнер“, без назоваване на името на компанията, е набирал в продължение на последната близо година бойци с платени реклами във фейсбук, като са регистрирани ок. 120 хиляди реакции на обявите.

Сега Готвача на Путин зове за официална мобилизация в страната, като настоява, че не е необходима специална инфраструктура за да започне подготовката на мобилизираните.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този път Мацква че яде атома
68
2
 
1
 
! Отговори
Жиката преди 10 месеца
Украйна защитава една илюзия,че със Запада ще са супер.
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мда, Пригожин иска мобилизация. Я сега да видим в коя западна столица жената на Шойгу си пазарува луксозни дрехи и в кои западни държави живеят децата на руските дипломати и политици.
66
6
 
13
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 10 месеца
*** наглеца, всички като тоя, които подстрекават войната да ходят с децата си на фронтът, а не да пращат нормалните руснаци да ходят да ***, заради техните интереси. На Путин Велики щерките му вместо по моловете да ходят заедно със супризите си на фронтът. Синчето на Песков да спре да си прави пиар, а да хване автомата и да става щурмовак, заедни със синовете на Кадиров, а не да ми стоят на 100 км от фронтът и да се правят на мъже.
65
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е нали 3 дни СВО, а сега всеобща мобилизация? Май работата отива на масква не сдадем. Да усетят рашистите какво причиняват вече повече от година на украинците. Муахахахаа
64
6
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Кво става ся възраждане? мобилизацията ще е в Блатната държава :)))))))))))))))))
63
12
 
9
 
! Отговори
следвамехронологията преди 10 месеца
Евгений Пригожин наистина зове за мобилизация, но за мобилизация на руското общество срещу петата колона. Вътрешните врагове са най-опасните. Ако Евгений Пригожин успее да вдигне и мобилизира руското общество срещу петата колона, аз ще му подскажа, че съществува и шеста колона - много по-прикрита и по-опасна от петата.
62
11
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Лаййнярите от ПП не се отказват да слугуват де.Хамерика изпадна в безизходица, оказа ве, че само бандити подкфепя и няма как да им даде доверие сред народа. Затова и единственоя и ход е да замаже положението и колкото се може по-бързо да скалъпи предателско прасителство, нужно на Хамерика, но не и на България. Но както се казва, пожвьом, увидим, пък ноже и да попуцаме малко.
61
12
 
16
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Москва принудила мъжете на боеспособна възраст да бягат в чужбина. Киев пък ги принуди да ходят на курорт в България. Аз избягал руснак не съм виждал, но всеки ден виждам влизащи здрави украинци с луксозни коли от Румъния :)
60
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От "Киев за 3 дни" до "всеобща мобилизация, че иначе..." - година и 3 месеца.
59
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поредният луд в историята, който иска да запали Европа. Само че тоя път войната няма да е далече от Москва, както 2 пъти ставаше. Заради такива, ще пострада и целия народ на русия. Трябва да се говори за мир , а не за още мобилизации. Абсолютен креттенн
58
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Даваме от нас Костадинов и приятели, на Пригожин, готвачът на Путин. Жертваме се за каузата на Възраждане.
57
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо се избиват братски народи - какво правят, какво делят - земята ли, вяра ли, или за чужди интерес душите си дават?Лоша работа е тази война!
56
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП(продължаваме престъпленията) заедно с доносническа българия и ГРОБ за България ни гласят майдан и война. Ако ви харесват разрухата и смъртта в Украйна само чакайте, ще ги получим, а американските "партньори" ще потриват ръчички. Мръсни пари няма - нищо че са напоени с кръв.
55
9
 
8
 
! Отговори
Ами преди 10 месеца
До молба По-добре пиши на ЦРУ, те отговарят за политическите убийства.
54
8
 
20
 
! Отговори
молба преди 10 месеца
а може ли от *** и бкп да ги могилизирате че са рак в България.
53
20
 
11
 
! Отговори
Хе хе преди 10 месеца
Пропагандата на Нова Украйна достигна невиждани низини. Прокопа планетата чак до Китай :) Кличко потвърди, че най-големият враг на новите украинци е ПВО- то на Нова Украйна. Начело с щатският Патриот, който за малко не затри кола на пътното платно в Киев. И гърми много ефектно, като го тресне Кинжал :) А снимащите Невероятната работа на ПВО- то ги прибират в мазетата на СБУ :)
52
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спешно трябват 1500 Су-57!!! За момента, дрогаре, имаме 1 летящ брой и 2 извън строя за 20 години. След 200 века таван ще произведен 1500!!!
51
9
 
7
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
Верно ли последното Появяване на Залужни е Фейк. Злите езици говорят, че очите на Генерала са сини, а на кратичкото видео, което показаха е с кафеви :)
50
11
 
22
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 10 месеца
Путин в следващите няколко месеца ще го пуснат по пързалката като изкупителна жертва. Дори и Сталин след огромните чистки от 1936-38 и желязната диктатура съвсем основателно си е мислил че ще бъде арестуван след нахлуването на Германия в СССР и съден за държавна измяна. Диктаторите обикновенно не преживяват такива гигантски провали. Сталин е изключението.