Лондон твърди: Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна

Кремъл планира да отдели за войната една трета от общите разходи на бюджета през 2024 г.
Обновена: 1 окт 2023 21:59 | 1 окт 2023 21:53, Анисия Иванова
526
Лондон твърди: Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна, значително увеличавайки разходите за отбрана. Според британското разузнаване това се доказва от документи на руското министерство на финансите, според които през 2024 г. Кремъл планира да отдели за войната една трета от общите разходи на държавния бюджет.

„Документите, вероятно изтекли от руското Министерство на финансите, показват, че руските разходи за отбрана се очаква да нараснат до около 30 процента от общите държавни разходи през 2024 г. Министерството предлага бюджет за отбрана от 10,8 трилиона рубли, което се равнява на около 6 процента от БВП и увеличение от 68 процента в сравнение с 2023 г.“, казва се в доклада на британското министерство на отбраната.

Разузнавателната служба предполага, че Русия ще може да поддържа това ниво на разходите за отбрана до 2024 г., по-специално чрез намаляване на разходите за други нужди на държавата.

Министерството на отбраната на Обединеното кралство отбелязва, че пълната информация за руските разходи за отбранителния сектор е класифицирана. Въпреки това дори изтеклите цифри като цяло показват, че Русия се готви за много години битки в Украйна.

Както съобщи УНИАН, Русия очаква да прекрати войната в Украйна до 2025 г. Както е известно, нашествениците не успяха да постигнат целите си „за два-три дни“. Правозащитници казаха, че Министерството на труда и социалната защита на Руската федерация наскоро е поръчало над 230 000 удостоверения за семействата на загинали окупатори, но тази цифра определено е подценена. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Омразата самоубива ! Насочете енергията си в нещо градивно, преди да се самоунищожите ! Образовайте се, съмнявайте се и проверявайте многократно всичко, което четете или чувате ! Няма абсолютна истина, има интереси и личен избор, който винаги се заплаща скъпо ! Чистата съвест е най скъпото нещо, затова светът е пълен с банкрутирали милиардери...
284
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин ако беше посетил Третяковската Галерия и се беше замислил над картината на Иля Репин ЗАПОРОЖЦИ ПИШАТ ПИСМО До СУЛТАНА, може би нямаше да нападне Крим, Донецк и Донбас през 2014 и Украйна през 2022. В писмото до султана запорожците написали: Ще ни покориш, когато седнеш с ГОЛгъзВЪРХУтаралеж !!!
283
1
 
3
 
! Отговори
Истина преди 6 месеца
всъщност Китай се готвят да си върнат Тайван, сега гледат какви мерки вземат ЕВропа и САЩ срещу Русия, когато си имат собствени процесори, чипиве, системи за трансфер и обмен на пари и т.н. ще нападнат, тогава запада и сащ ще трябва да избира на кой фронт да се борят.. Въпрос на време, около 3-4 години макс.
282
2
 
2
 
! Отговори
ислямизацияРоссии преди 6 месеца
может помочь справится с альгохолизма
281
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
После да не питат защо цял свят е против тях.
280
0
 
3
 
! Отговори
Фитьо преди 6 месеца
Минусите не променят факта,че НАТО и да нямаше в света ядрени оръжия няма да влезе в Русия,което е като да попаднеш в блато,в което отвсякъде дебне смърт Наполеон го е разбрал влизайки в Москва получавайки отговор на предложението си за мир,казано на Лористон -Войната едва сега започва и скоро Бонапарт ще се убеди в това Три месеца по-късно напуска Вилно с десет хиляди от 600000 и е ноември,генерал студ е за френското самочувствие.
279
5
 
6
 
! Отговори
ало ало преди 6 месеца
казах го отдавна - РУСИЯ Е ГОТОВА ЗА 50 г. ВОЙНА! - те просто ще си вземат Крайната земя, защото е тяхна!
278
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Фитьо да колкото 1500 бр армати за 2021 по думите на зануления гном руски въшлювци
277
3
 
6
 
! Отговори
Фитьо преди 6 месеца
Ха-ха,Русия може да поддържа десет такива конфликта десетилетия.Мобилизационен план за 30 милиона,нови танков на склад 13500,стотици оръжейни заводи и не зависят от чипове от перални след като са в Космоса,а изцяло от собствени ресурси,които се търгуват със 75 на сто от страните в света.Без мир н не те,а Западът трябва да избира между помощта за Украйна без икономката им да мине на военни релси и зацикляне Тяхната си е на военни релси от три века,защото два процента владеят двадесет от ресурсите
276
6
 
2
 
! Отговори
кратко и ясно преди 6 месеца
путин по добре да се готви за бърза и болезнена смърт ала кадафи към края на 2025 всу ще го извадят и от бункера
275
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Зозо ОТ ВОЕННИЯ БЮДЖЕТ КОЙТО СЕ УВЕЛИЧВАВА ДО 6% ОТ Целия Бюджет на РФ. ЦИТИРАЙ ТОЧНО И НЕ СИ ИЗМИСЛЯЙ
274
5
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 6 месеца
.... Кремъл планира да отдели за войната една трета от общите разходи на държавния бюджет..... Хахааааа, само така. Да отделят 50-60 процента даже :)))))))) То и СССР го направи същото и умряха от глад :))))))))))))))))))))))))
273
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нали бяха казали, че руснаците се бият с лопати. Сега сигурно ще кажат, че ги преоборудват с кирки с чипове от откраднати перални. Украйна от друга страна получи помощи от над 200 милиарда, модерни оръжия и успя да превземе 6 селца на цената от над 500 000 загинали украинеца.
272
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само Лондон ли не разбра ме Русия не воюва срещу украйна , ако Русия обяви война на украйна, цялата нация ще бъде изпепелена
271
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Местата по военни разходи за 2022г. са както следва 1Сащ -870млрд.д., 2Китай -290, 3Русия-85, в десетката са страни от НАТО-Великобритания, Германия, Франция-170 общо, 10. Украйна-45. Според тази статистика всеки може да си направи извода кой може да приключи войната в кратки срокове и кой може само да лае като бито куче, а накрая може и да не стане никога след здравия пердах.
270
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Начетохме се и се наслушахме на глупостите на Лондон. То не беше че руските ракети свършили, то не беше че Путин бил болен, в пансион и подобни. Ингилизите да се готвят за дълга война с ядрената държава Бхарат и да не ни занимават с глупости.
269
6
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Войната на САЩ срещу Русия в Украйна може да продължи максимум до 2030г.Тогава Китай става недосегаем за Америка и войната губи смисъл, защото основната и цел беше разчистване на пътя към подчиняването на Китай. Естествено, американците няма да чакат крайния срок, което ще ги постави в голям риск, а ще се помъчат да приключат всичко до 2 години. Тоест кулминацията на войната ще е догодина, най-вероятно.
268
2
 
2
 
! Отговори
Гадолиний преди 6 месеца
До гост не 6% а ОЩЕ 6% драгойко разбиращи )))
267
5
 
5
 
! Отговори
гост преди 6 месеца
САЩ - 3,5% от БВП за отбранаРусия - 6% от БВП за отбранаКойто разбрал, разбрал
266
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Залужни къде е ?