Лондон твърди: Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна

Кремъл планира да отдели за войната една трета от общите разходи на бюджета през 2024 г.
Обновена: 1 окт 2023 21:59 | 1 окт 2023 21:53, Анисия Иванова
526
Лондон твърди: Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна, значително увеличавайки разходите за отбрана. Според британското разузнаване това се доказва от документи на руското министерство на финансите, според които през 2024 г. Кремъл планира да отдели за войната една трета от общите разходи на държавния бюджет.

„Документите, вероятно изтекли от руското Министерство на финансите, показват, че руските разходи за отбрана се очаква да нараснат до около 30 процента от общите държавни разходи през 2024 г. Министерството предлага бюджет за отбрана от 10,8 трилиона рубли, което се равнява на около 6 процента от БВП и увеличение от 68 процента в сравнение с 2023 г.“, казва се в доклада на британското министерство на отбраната.

Разузнавателната служба предполага, че Русия ще може да поддържа това ниво на разходите за отбрана до 2024 г., по-специално чрез намаляване на разходите за други нужди на държавата.

Министерството на отбраната на Обединеното кралство отбелязва, че пълната информация за руските разходи за отбранителния сектор е класифицирана. Въпреки това дори изтеклите цифри като цяло показват, че Русия се готви за много години битки в Украйна.

Както съобщи УНИАН, Русия очаква да прекрати войната в Украйна до 2025 г. Както е известно, нашествениците не успяха да постигнат целите си „за два-три дни“. Правозащитници казаха, че Министерството на труда и социалната защита на Руската федерация наскоро е поръчало над 230 000 удостоверения за семействата на загинали окупатори, но тази цифра определено е подценена. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки индивид с достатъчно мозък в кратуната си ще забележи връзката между войната която започна кремълския рептил и инфлацията в България(а и навсякъде другаде) . В държавата ни нямаше да има хиляди украински русофили (предатели), нямаше да се занимаваме със санкции срещу фашистка Русия и всичко щеше да е по старому въпреки гнусните фигуранти и копейки.
224
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия се готви за дългогодишна война срещу своя поробител. Русия се готви за дългогодишна война за освобождение и утвърждаване на своя собствен суверенитет.
223
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия се била готвела за дълга война ли? Айде *** по-леко с лъжите. ЕС е този, който се готви за дълга война с Русия, а България като безгласен член в него единствено ще страда.
222
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Войната е най-добрият начин за да се съхрани диктатурата на Путин до края на живота му.
221
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БолшинствотоТъпаци в България не осъзнават, че именно войната която започна кремълския пcиxoпат е в основата на поскъпването на живота в България, а и навсякъде другаде, защото всички последствия са свързани с нея. Ако имаше мир, нямаше да се случват много от негативните процеси като инфлацията например която сега усещаме твърде болезнено . Един откачен дъртак реши да се прави на велик диктатор и завоевател и така прецака живота на милиони хора в Европа, Русия и Украйна....
220
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо тия си мислят, че знаят всичко и управляват света. Укрите са на привършване. Кой ще я води тази дългогодишна война? Те ли?
219
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е щом математиката е изветрял русофил,значи не правите разлика между кон и кокошка.Говорим за чисто изтребление без значение за предпочитания кой да победи.Естествено тук са два полюса за едните или за другите и веднага се търси бълнуване и т.н.
218
0
 
11
 
! Отговори
Кондолиза Райс преди 7 месеца
Кондолиза Райс каза, че помощта на САЩ за Киев със сигурност няма да спре, след като станат ясни резултатите от президентските избори през 2024 година......
217
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има избори в САЩ .Падне ли дъртия .Преключи и Украйна..
216
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чисто математически ако са решили да се изтребват,то логично заради повечето на брой войници Русия ще спечели,защото ще се изчерпи човешкият ресурс.Колкото и танкове,ракети и други да има,някой трябва да ги употребява.Не ми се вярва някой с желание да отиде на фронта да се бие на страната на Украина вече в тази фаза на войната.Е наемници винаги ще се намерят,но е скъпо.
215
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Крим е Руски ..Екатрина великая..историята ...
214
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Войната ще приключи със свалянето или ликвидирането на кремълския, къс рептил. Въпросът е дали това ще стане скоро (преди края на годината) или догодина. След Пригожин и други влиятелни руснаци ще се осъзнаят, макар и късно, че с техния фюрер те нямат бъдеще като нация и федерация... Украйна тепърва ще получи все повече сериозни оръжия като танкове, дронове, ракети с голям обсег и самолети. Pyшляците нямат никакви шансове за успех в тази война.
213
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ама нали щеше да е бърза военна операция?Пак излъга Путин.А уж говореше,че въобще няма да напада.Не му вярвам на тоя комунист и на наще комунисти тук не им вярвам!
212
4
 
3
 
! Отговори
Байдъню го е казал преди 7 месеца
ДО ПОСЛЕДНИЯ 0КРАЙНЕЦ!!! А де факто ще е ДО КОГАТО КАЖЕ ПУТИН!!!
211
9
 
4
 
! Отговори
Име преди 7 месеца
Западняците са странни хора - по каква причина всички на света трябва да станат Инглиш. Има различни народи, индийци, индианци, всякакви народности. Няма как да обединят всички под един знаменател, точно в момента.
210
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Крим е Руски,Още от Екатарерина Велика.
209
12
 
5
 
! Отговори
ACM преди 7 месеца
Слава Россия !
208
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Крим винаги е бил Руски.Леонид Хрушчов по времето на СССР .
207
0
 
4
 
! Отговори
Т преди 7 месеца
До MNENIE - Чиче, пиян си, лягай си, късно е, утре, ще ми, правиш, банички, сутрин, рано, рано.
206
10
 
5
 
! Отговори
MNENIE преди 7 месеца
Руснаците си върнаха обратно собствените територии , и няма да се откажат . Давам пример - защо УК не се откаже от Северна Ирландия в полза на Ирландия , или САЩ да подарят на Куба щата Флорида ? Времето Лекува .