Белгия: Да разубедим Русия, да не нападне страна от НАТО

Опасността от война с Русия е непосредствена
Обновена: 19 дек 2023 13:16 | 19 дек 2023 13:12, Елка Василева
135
Белгия: Да разубедим Русия, да не нападне страна от НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Съществува непосредствена опасност от война с Русия, предупреждава началникът на отбраната на Белгия адмирал Мишел Хофман, цитиран от местни медии. Има от какво да се тревожим, допълва той.

Още по темата
Според него Европа спешно трябва да се подготви и да покаже ясно, че е способна да се отбранява. Преди Русия да нахлуе в Украйна, руско нападение срещу Европа изглеждаше немислимо, казва адмиралът. Той отбелязва, че руският президент Владимир Путин все по-често отправя заплахи и Русия постоянно се превъоръжава и съобразява производството с военновременните нужди. Руснаците вече показаха готовността си да нападнат свой съсед, допълва Хофман.

По неговите думи може да се очаква, че Москва ще отвори втори фронт в близките години, като продължи войната в Украйна. Трябва да направим необходимото, за да разполагаме със способностите да предотвратим подобно развитие и да покажем решимост да отвърнем на удара при нужда, настоява той. Европа спешно трябва да се подготви. Онези, които се стремят към мир, трябва да бъдат готови за война, за да разубедят Русия, добавя Хофман.

Той изразява песимизъм за войната в Украйна. Адмиралът настоява страните от НАТО да допринесат за възможностите за разубеждаване на руската страна да предприеме нападение срещу държава от пакта.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
крас преди 4 месеца
До ))Само фашагите в Белене и краварските ***.
112
1
 
5
 
! Отговори
Крико преди 4 месеца
Поредния болен мозък. Само се питам едно, целия "цивилизован свят " както те си го наричат се изправи срещу "руския" агресор санкции манкции оръжия за украйна и накрая някаква белгииска фуражка , казва че раша може да отвори нов фронт ????? Еее баце една изтощена държава санкционирана по всички линии не отваря втори фронт при това с натовска държава . Или този говори пълни врели некипели или нато е просто филиал на цирк Буш пояснявам :цирк Буш - смехотворно и жалко зрелище, при което много хора откровено се излагат (ако са политици по предварително подготвен сценарий)
111
5
 
0
 
! Отговори
Магелан преди 4 месеца
Предлагам всички русофили в БГ са ги водим на отчет и са ги пращаме в Коми на минус 50 градуса са режат дърва за ковчези на всички изтрепани пияни мужици и бляди на Путин. Ха,ха,ха
110
0
 
10
 
! Отговори
Шопендар преди 4 месеца
В последните десетина години,от брюксел се леят бисери,и се роят управници които докараха европа до колапс,и то такъв хаос,какъвто не може да причини и най лошия путин.германия ври и кипи,франция също,италия също,холандия също,навсякъде алтернатувата превзема властта,и искат да се откъснат от брюкселските зелки които се чудят как още да разсипят ес,и разбира се си търсят виновен в лицето на путин.язък за хубавата идея за ес.
109
1
 
9
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 4 месеца
На старха очите са големи а на краваромучалките топките са малки - като оризови зрънца!
108
9
 
1
 
! Отговори
)) преди 4 месеца
Трябва да се регистрират русофилите по форумите , и да се подготвят затворите , с русофилите по руски ;)
107
0
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
НАТО натиска за изток и лицемерно говнори за Русия, дето щяла да го напада. Колко ли мaлoyмниka ще се вържат на подобна партенка?
106
10
 
0
 
! Отговори
)) преди 4 месеца
Прав е , и трябва да затворим русофилите в Белене , като пета колона.
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Естествено. Като продължавате да дразните мечока.
104
14
 
3
 
! Отговори
Напразно е преди 4 месеца
Един психясъл старик,с мания за величие и непогрешиммост, с параноята,че е мисия за русия....не може да бъде разубеден. Крайно време е ,всеки да разбере,че украинците са прави , докато е жив путин война ще има......
103
4
 
15
 
! Отговори
Той преди 4 месеца
Тези всички са изтрещели, защо му е на Путин да напада Европа.Всички свирят под свирката на общ диригент,крият се зад обща маска и настройват хората един срещу други. Охолно живеещия европеец няма да воюва с никой ако не му е ясно на този плъх.
102
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да я разубедим, понеже в туй НАТО вече само ***. Няма кой да се бие, раиш....!
101
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Турция има огромна армия и военна икономика,осигуряваща й 70% от въоръжението! Вече е и с капацитет да печели милиарди от продажбата на свои ракети,дронове,танкове,хеликоптери и др.Турция няма намерение да воюва с никого,тя просто прави пари от всичко и всички!Пък и се очертава за в бьдеще да е лидер на тюркоезичните нации от Средна Азия,богати на ресурси-всичките, правещи всичко вьзможно да се откъснат от руските окови!Русия опълчи ли се ср/у Турция ще има неминуем отпор от своите мюсюлмани!
100
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Белгия, България, Литва, Латвия и Естония - най-могъщите армии в света. Само те ни предпазват от Путин.
99
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
и този е с разместени гюлета в главата
98
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Проблемът е, че трябва да се разубеди НАТО да напада Русия или други държави, както сме свидетели в последно време
97
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
страха е голяма работа
96
13
 
16
 
! Отговори
Баба чичолина преди 4 месеца
Мечка не напада първа оти е по,-умна от орела,който е една проста птица с мозък на грахово зърно.
95
27
 
18
 
! Отговори
1262 преди 4 месеца
Украйна съществува от 9-ти век. Киевска Рус. Основана е е от варягите. По това време московитите са скачали по дърветата.
94
13
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 месеца
До Алекс Ало пъпчивит, държава Украйна знаеш ли от кога има?!! И те неблагодарниците, не стига, че им се разреши да направят държава на руска територия, ами тръгнаха да избиват и тормозят руснаците. А те са на собствена територия, не измислените украинци.