Сърбия е магнит, привличащ руския империализъм към Балканите

Ген. Уесли Кларк предупреди за възможни нови конфликти на Балканите
10 юли 2024 14:09, Елка Василева
67
Сърбия е магнит, привличащ руския империализъм към Балканите
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият главнокомандващ силите на НАТО в Европа и американски генерал Уесли Кларк предупреди за възможността от нови конфликти на Балканите, като обвини Сърбия, че работи в интерес на Русия, съобщава босненският портал Кликс.

В интервю за Радио Свободна Европа Кларк заяви наред с други неща, че Сърбия е "магнит, който привлича руския империализъм към Балканите" и предупреди, че ако тази страна не спре в Украйна, може да има нови конфликти на Балканите.

Американският генерал заяви още, че "Сърбия е дестабилизиращ фактор в Косово и в Северна Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина". "Пътят към решението е да победим Русия в Украйна, да намалим подкрепата на Русия за Сърбия до друго ниво, така че Сърбия да разбере, че нейното бъдеще е със Запада", каза Кларк.

"Когато сърбите разберат това, няма да има проблем с Косово“, заяви американският генерал.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от Русия
Новият генсек на НАТО знае как да се оправи с Тръмп
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Платеният рушки трошляк все не улучва правилната страна на триъгълника и се движи по хипотенузата. Хааа насам,ха натам. Хипотенузите се трошат най лесно.))))
60
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Сърбия е магнит за американски и натовски бомби , включително и с обеднен уран . Разказаха ги като страна и икономика 1999 . За какъв руски империализъм може да става дума . От обединения уран северозападна България още си тегли последствията . Май по за втори фронт срещу Русия иде реч . Неуспехите с Грузия и прословутия американски закон за чуждите агенти неставащ за грузинската нация трябва да посеятразкол другаде .
59
6
 
4
 
! Отговори
бг преди 3 дни
Сърбите получиха наай-модерните руски танкове и много друго оръжие преди нуколко години -Как минаха приз българия само Буци знае.В сръбската скупщиня се чертаят карти в които сърбия стига до черно море.Идеята да навлезат от запад към София от от изток да направят десант руснаците кто за тази цел създават руско предмостие по краайбрежните селища.И особено на устието на Камчия -любимо място за руски десант И това ще е краят на България-мечтата на русоофилите.
58
4
 
6
 
! Отговори
емо преди 3 дни
а българия привлича американския импершиализъм
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
откриване на втори фронт срещу Русия, в Грузия не стана, на Армения не и стигат силиците, Косово?
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
до 9, между другото, сред новите назначения на Патриарха няма нито един учил в Гърция, всички са учили в Българската духовна академия
55
1
 
9
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 4 дни
Да и В Ирак имаше ядрено оръжие.Питайте ония с епруветката той ще подтвърди!Не е лесно да мислиш когато си военен,ама хич!
54
7
 
7
 
! Отговори
Уесли преди 4 дни
Как си позволява руският империализъм да мисли дори за нещо, което е от малкото липсващо в джоба на глобалния щатски иммпериализъм?!
53
8
 
4
 
! Отговори
Магнитна справка преди 4 дни
В резултат от инцидента, България обявява че зони забранени за полети на НАТО са АЕЦ Козлодуй, химическите заводи в Девня и Враца, Нефтохим, Плама-Плевен, както и градските зони на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен. [8]Руското външно министерство по повод на инцидента излиза с изявление, че така нареченото случайно падане на ракети на НАТО е повод за дълбока тревога.
52
4
 
3
 
! Отговори
Магнитна справка преди 4 дни
Първоначално и излиза информация по медиите, че инцидентът е сръбска провокация към България заради осигурения от последната въздушен коридор за самолети на НАТО излитащи от военновъздушната база Инджирлик. Още на следващия ден тази информация е опровергана
51
5
 
8
 
! Отговори
Магнитна справка преди 4 дни
По време на въздушните удари на НАТО срещу Югославия на 28 април 1999 г. около 22 ч. противорадарна ракета AGM-88 HARM поразява покрива на къща в кв. Горна баня в София.[1] Други 2 такива ракети падат над територията на страната край Брезник и Трън на 1 май 1999 г.[2]
50
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
България пък е магнит за национални предатели и продажници. Царе сме да загърбим националните си интереси и да изпълняваме заповедите на сащ и ЕС.
49
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Бах тоя магнит и тия опорки. Натовски бомби падаха там, а не руски. Натовски ракети падаха и в България и единствено Русия възрази, тукашните небългари даже се опитаха да замаскират инцидентите като и още така се прави с тези натовски лъжи.
48
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Руснаците залагат на куц кон на Балканите. Българите във всичко са по-добри от сърбите. Руснаците това също го знаят и се пръскат от яд в момента, защото Българите е в НАТО и ЕС. Иначе Путин много повече предпочита да работи с българи, отколкото със сърби. Парадоксалното е, че чисто културно българите сме много по-близо до руснаците, отколкото сърбите. Сърбите "обичат" Русия много лицемерно. Всъщност сърбите са лицемерни във всичко.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
По какъв начин Путин ще им праща оръжие? Ще го телепортира ли?
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Сърбия си работи против нас открай време. Дълги години зомбираше македонците да ни мразат. Сега прекарва нелегални емигранти от Третия свят и ги напусква по европейските държави. Брюксел пък ги връща на нас, щото на тях няма как. Затова, като хванем мигранти, не трябва да ги пращаме в бежански лагери, а да ги пускаме на воля в Сърбия. Тя ти вкарва 20 мигранти, ти и вкарай 200. Путин да си мобилизира, като иска. .
45
2
 
9
 
! Отговори
Србе преди 4 дни
Признайте си, какво ви обеща Путин, от България?
44
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Даже албанците взеха Сърбия за мезе. Великият шовинизъм на малката държавичка.
43
2
 
7
 
! Отговори
Гледам преди 4 дни
Освен Камчия, и Ниш се включи в лайковете!
42
2
 
13
 
! Отговори
СЪРДЕЧНА ПРЕПОРЪКА преди 4 дни
Най-чистосърдечно бих ви препоръчал книгата на Анри Пози /''Войната се връща''/ за да разберете повече за ПАНСЪРБИЗМА'' и отношението му към българите. Може и чрез ''Моята библиотека'' в интернет