Облаци, порои, бури... Лятото продължава

Температурите ще стигнат до 29 градуса
25 юли 2018 07:52,
1
Облаци, порои, бури... Лятото продължава
Снимка: архив "Булфото"

Облачно и дъждовно ще е времето и днес, прогнозират синоптиците.

След обяд и до полунощ валежите ще са придружени с гръмотевици и има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 24° и 29°, се казва в прогнозата на синоптиците от НИМХ при БАН, цитирани от "Фокус".

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца, но слабо ще се повиши.

По Черноморието ще има по-често значителна облачност. Главно в следобедните часове отново ще има валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 26-28°.

Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще има по-често значителна облачност. С прекъсвания отново ще има валежи, по-интензивни и придружени с гръмотевици главно в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

И през следващите дни на много места в страната, главно след обяд и до полунощ, ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени и с гръмотевици, възможни са и градушки. Преди обяд на места ще има и слънчеви часове. Ще започне бавно повишение на температурите, но все пак ще се задържи сравнително хладно за периода, с преобладаващи максимални температури между 26° и 31°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари