Времето през Февруари: От студ до жега с 22 градуса

Очаква се средната месечна температура да бъде около и над нормата
Обновена: 29 яну 2021 18:22 | 29 яну 2021 18:00, Петя Славова
11
Времето през Февруари: От студ до жега с 22 градуса
Снимка: БГНЕС

Тази година се очаква средната месечна температура през февруари да бъде около и над нормата, която в Северна България и високите полета е от 0° до 2°, в Южна България и по Черноморието – между 2° и 5°, а в планините – между минус 8° и минус 3°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 13° и минус 8°, а най-високите - между 17° и 22°, съобщава Нова тв.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за равнините е между 30 и 50 л/кв.м,, в планините – между 40 и 70 л/кв.м,, за Рило-Родопския масив и Странджа от 60 до 100 л/кв.м,. По-голяма е вероятността наднормени да са валежите в Източна България, особено в югоизточните райони.

През първото десетдневие времето ще остане с повишена динамика, средно за периода температурите ще са по-високи от средните. Месецът ще започне с ветровито време и слаби валежи, в равнинната част от страната предимно от дъжд, а температурите слабо ще се понижат. Впоследствие отново ще се затопли и около средата на десетдневието ще бъде доста по-топло от обичайното. Ще е без валежи, с разкъсана облачност. Вероятност за валежи, последвани и от временно понижение на температурите, има отново към края на десетдневието. Ще има и дъжд, и сняг, но вероятността да се задържа снежна покривка е малка, съобщават от Национален институт по метеорология и хидрология.

През второто десетдневие температурите ще се понижат още и ще станат близки до обичайните. Ще има и чести валежи, с по-голяма вероятност в началото на десетдневието, към 14-15-и, 18-и и към 20-и февруари. Отново ще има и дъжд, и сняг, но без трайна снежна покривка.

През последното десетдневие ще се задържи динамично и променливо, с температури отново по-високи от обичайните. Вероятност за валежи има в началото на периода и към края на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: прогнозавремефевруари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До бургазлия:То в Бургаз,освен веян...паламуд,друго става ли.
9
5
 
5
 
! Отговори
пешеходец преди 3 години
Не са виновни нито меката Зима, нито влажното хладно Лято, а това че райската ни земя е засята с ГМО, а дори така не може да изхрани намалялото ни население...
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а на екватора дори 40 градуса а на антарктида -55 я кажете догодина какво ще е времето или тва влиза във фантастиката а пък ако го кажат след 20 години напред вече са климатични промени и глобално затопляне...
7
3
 
11
 
! Отговори
бургазлия преди 3 години
Дано и в Бургас завали сняг и паднат температурите ,че зелето още не е станало ,а виното вече болно го изпих , горкото !
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лятото хладно, зимата топла. Няма ги вече четиритие сезона. Пролет няма - от якета, минаваме на къс ръкав. Есен няма - дъждовете есенните ги няма. От къс ръкав - направо на якета.Кокичетата в двора ми са цъфнали от 5 дена насам. Обикновено цъфтяха март месец, като предвестник на пролетта. Сега вече са цъфнали. Дива работа.
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зима няма вече. От няколко години е така. Само студено, но от година на година при нас е по-топло, докато на другия край на света са снежни бури и много сняг. Нещо се случи - нашите зими от детството, отидоха в америка. А техния климат, дойде при нас. Сами виждате - 2 дена виелици, преспи и на третия - температурите над 5-10 градуса.И да, след 7-ми февруари, няма да има повече студове и спокойно можем да зарежем лозята. Слани ще си има до Гергьовден, то е ясно, но чак сняг и виелици няма да има
4
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
След 14 вевруари се затопля и минусовите температури не падат под =7градуса .По старомо и правилното е трифон зарезан лозята в северна България се зарезват и няма опасност от измръзване и денят става по голям и се затопля времето.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С две думи: Може и да вали, ама може и да не вали.Или като вица с индианците и колко ще е тежка зимата. :)
2
4
 
6
 
! Отговори
Вуйчо преди 3 години
Прав е дядо Стефчо
1
4
 
9
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 3 години
Не вярвам аз на някой които ми казва времето и ме е с къса рокля и токчета с които да почуква насам натам.