Твърдата управленска ръка на Бойко си личала в София

Хвалбата е лично от израелския президент Шимон Перес, който е домакин на кмета ни в Ерусалим
16 сеп 2008 08:16,
104
Твърдата управленска ръка на Бойко си личала в София
Твърда ръка управлява София. Снимка: БГНЕС

Кметът на София Бойко Борисов се срещна с президента на Израел Шимон Перес, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

По време на срещата в сградата на президентството в Йерусалим Перес заяви, че е много впечатлен от София, и определи българската столица като развит и едновременно красив град.

„Управлявате града добре, личи си твърдата ръка. Най-хубавото е, че има баланс между развитието и околната среда”, допълни Шимон Перес.

От своя страна Бойко Борисов подчерта важната роля на израелски инвеститори за реализирането на множество проекти в София и България и че той като кмет на столицата ще продължи да съдейства в рамките на своите правомощия.

По време на разговорите кметът на София и президентът на Израел отчетоха, че предишната им среща е донесла успех и на двамата по време на избори. В края на срещата Шимон Перес пожела успех на Борисов в по-нататъшната му работа и получи плакет – копие на златен поднос от Тракийското съкровище.

В рамките на посещението си в Израел Бойко Борисов се срещна и с кмета на Йерусалим Юри Луполиански, който прие поканата да посети София следващия месец.

Бойко Борисов е на посещение в Йерусалим за участие в 26-ата годишна среща на кметовете по покана на кмета на израелския град. 


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
ха ха ха преди 13 години
А г-н Шимон Перес дали си е направил труда да посети София изобщо???
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
не зная само да се смее ли човек или да плаче
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Снимката си я бива.Още го караме на икарус
100
0
 
1
 
! Отговори
B-s преди 13 години
Герб и ББ са НАЙ-чистите :)Те ще "оправят" всички които им дадат Власт.
99
0
 
0
 
! Отговори
B-s преди 13 години
, поел изплащането на някои разходи на О. Атанасов и негови приятели - GSM-сметките и СОТ на бившия юристконсулт на БОИ, сега военен прокурор, Данчо Данев).  Полк. Стоян Велчев - зам.-директор на СДВР. Съученик и лично доверен на Бойко Борисов. Засичан в срещи с Косьо Самоковеца (вкл. и като участник в даден от него банкет в началото на т. г. в хотел на Боровец, заедно с Николай Григоров - зам.директор на СДВР и протежирания от директора ДНСП Васил Василев Цветан Сечанов началник служба "Полиция" в РДВР София окръг). Бил е началник сектор Убийства СДВР в периода на създаването на организираните силови структури. Приближен и подконтролен на полк. Ботьо Ботев и Христо Георгиев (бивш началник Направление "Криминална полиция" в СДВР, приближен на Иво Карамански, сега адвокат на силова структура, с пряко участие в провокацията на Емил Макарона през 1999 г. - подкупа от $75 000, предаден на тогавашния началник на Икономическа полиция СВДР).  Полк. Ботьо Ботев, началник сектор Тежки престъпления срещу личността-ДНСП. Бил е приближен на Иво Карамански. Участник в случая "Белите брези". Пряко съпричастен към разстрела на агент на Паспортна служба - ДНП през 1993 г., както и към ликвидирането на трима издирвани ирански граждани, въпреки необходимостта от залавянето им живи, с оглед цялостно разкриване на престъпната им дейност и обслужвания от тях наркоканал;  Полк. Александър Василев, началник на 02 РПУ София. Свързан с групировката на Димитър Митрев "Богровеца", занимаваща се с магистрални грабежи. Запазил длъжността, въпреки наличните данни за поддържани от него нерегламентирани контакти и корупционни обвръзки, с оглед оказаното съдействие по издаването на разрешителни за оръжие на охранителите от Ипон. След назначаването му за гл. секретар на МВР офисът на "Ипон" често се посещава от бивши ръководни служители на органите за сигурност - Владимир Манолов, Васил Берберов, Николай Радулов и др. Регулярни контакти осъществява и с Милчо Бенгарски (бивш директор на полицията и секретар на МВР)
98
0
 
0
 
! Отговори
B-s преди 13 години
на Бойко Борисов в Крайморие, пенсиониран с почести и назначен за регионален директор на Ипон). Ползва се с доверието на Стефан Софиянски и Богомил Бонев.  Полк. Иван Драшков, зам.-директор на НСС. В системата на МВР работи от 1985 г. (ВГУ ДС - 04 отдел, "немското" отделение). Напуснал през 1991 г. по собствено желание и започнал частен бизнес. През 1992 г. е върнат в НСС-МВР (заявен мотив от него Навън е много трудно. Няма "служба за родината", няма "България", просто бизнесът им не върви, няма пари, няма изгледи за успех в търговията). Израства в йерархията (началник на руския сектор "Б - 02" от началото на 1997 г. и зам.-директор на НСС от м. октомври 1999 г.) с помощта на кръга Банкя (основно Чавдар Чернев) и бизнесмените Димитър Събев, Петър Манджуков и др. Връзката и сближаването с тях осигурява чрез брат си Петър Драшков дипломат от кариерата, изп. директор на БОДК през 1994 г., когато е изведен от системата след скандал и следствие за отклоняване на средства. Семеен приятел с ген. Атанасов (посрещали са заедно Новата година`2001 в х-л Кемпински Зографски, луксозният апартамент на генерала в жк. Белите брези от контингента на БОДК е предоставен от Петър Драшков). Като зам. директор на НСС е изпълнявал негови поръчки по разработката на политически дейци и други неудобни по времето на управлението на СДС лица. Има сведения от митничари, че е осигурявал чадър над контрабандните канали. Петко Петков - бивш директор на РМД София и ключова фигура в осъществяваната по време на кабинета Костов контрабанда, като нещатен сътрудник на НСС е бил ръководен от Иван Драшков. Понастоящем близките връзки между Драшков и ген. Атанасов не са прекъснати. Участвал е в срещи на последния с Бойко Борисов.  Полк. Огнян Атанасов, директор на ДОИ-МВР. Заел длъжността след отстраняването на предишния директор Румен Паров, за когото предоставил събрани от него компрометиращи сведения. Понастоящем приближен на гл. секретар на МВР и използван от него за изпълнение на частни поръчки за проучване на интересуващи го лица и фирми. Свързан с регистрираната на действаща понастоящем секретна квартира на ДОИ-МВР и изпълняваща частни проучвателни задачи по следене и наблюдение на обекти Асоциация на бившите служители от II отдел на ДС и БОИ-МВР. (При учредяването на Асоциацията присъстващият представител на ДОИ-МВР - началник отдел легендировка Владимир Русчев, открито обявява, че идеята за създаването на организацията е на Огнян Атанасов.) Приближен на Трендафил Трайков (прокурор от ГП с много налични данни, вкл. публикации в пресата, за корупционна обвързаност), Пламен Владимиров (шеф на столичната общинска фирма Пътни съоръжения и мостове
97
0
 
0
 
! Отговори
B-s преди 13 години
Преминал работа в служба Сигурност на Тексимбанк по линия на събирането на т. нар. лоши кредити, при което установил връзки и използвал съдействието на силовите лидери Юри Галев, Георги Илиев (ВИС) и др. за връщане на дългове към банката. Назначен за директор на РДВР- София през 19997 г. от Богомил Бонев. Издигнат за директор на ДНСП през 1998 г. с протекциите на Евгений Бакърджиев и Йордан Соколов. Брат му е митничар на Калотина. Счита се, че Василев е един от организаторите на контрабандната дейност на ГКПП-Калотина, заедно с: Иван Илчов - началник митница; Боби Соколов - началник ГКПП; Николай Стефанов - зам.началник РГС по ГКПП (през 1994 г. е почивал на Китен с група митничари на разноски на Ангел Кръстев Геле Черния, като награда за оказаната помощ по осъществяване на контрабандния трафик в периода на югоембаргото); Христо Ангелов - началник РГС.Данните са, че в периода на управлението на СДС Иван Илчов е предавал парите на Димитър Маринов - директор на РМД-София, а Николай Стефанов - на шефа на НДГП Валери Григоров и ген. Василев. Пак тогава е получавал по 500 ДМ на всеки камион преминал през който и да било ГКПП в страната. Според негови изказвания половината от парите е предавал на *** Соколова, а 10% - на бившия главен секретар на МВР Божидар Попов.  Ген. Красимир Петров, директор на РДВР- Бургас. Започнал работа в системата на МВР като районен инспектор. Бил е командир на СОБТ ("баретите") през периода на мащабния контрабанден трафик на гориво и други стоки през западната граница (1992 1995 г.). Налице са конкретни сведения, че е осигурявал охраната на ТИР-ове на Георги Агафонов, пренасящи цигари по трасето Бургас - ГКПП Калотина (стоката не е била собственост на Георги Агафонов, а на други лица и фирми). През 1995 - 1997 г. е директор на СДВР. Впоследствие последователно работи към звеното за сигурност на БРИБ (данните са, че понастоящем банката е напълно източена) и шеф на охранителната фирма "ЛУКома" на "ЛУКойл-Нефтохим", чийто тръбопроводи се охраняват от Ипон. Издигнат за директор на РДВР-Бургас от Бойко Борисов на мястото на Георги Пенев (осигурявал чадър над производството на фалшиви цигари във фабриката
96
0
 
0
 
! Отговори
B-s преди 13 години
причастност към незаконосъобразни действия). Бивш съдружник на Ангел Стойчев бивш зам.-началник на СГУ-МВР, сега бизнесмен, свързан с кръга Банкя, участник в контрабандни схеми. Бил е в бизнесотношения със Славчо Боянов Христов във фирма "Норд" ООД. Председателят на съвета на директорите на тази фирма Владимир Петев е съдружник от своя страна с Георги Лялев - член от управителното тяло на бившата СИК, уредил издаването на документи за завършено висше образование на Младен Михалев Маджо и Румен Николов Пашата от Благоевградския университет. 3. Доверени служители в системата на МВР и спецслужбите:  О.з. ген. Атанас Атанасов. Макар и извън системата на МВР запазва пълен контрол над НСС чрез: назначените негови доверени лица за ръководители на всички по-важни звена в службата; назначените от него и ръководени понастоящем от приближения му Иван Драшков 22-*** офицери на прикритие; изградената лична агентурна мрежа от 4 до 6 лица във всички сектори на НСС, повечето от които продължават да са действащи служители; преснетите, изнесени и активно ползвани понастоящем от него огромен брой оперативни дела, сигнали и други материали. С позиции в системата на МВР и спецслужбите, поставени в услуга на Бойко Борисов (макар и не в толкова разгънат мащаб), разполагат Богомил Бонев, Сашо Попов (бивш началник на кабинета на Богомил Бонев), Бриго Аспарухов.  Ген. Васил Василев директор на ДНСП. Като редови служител по "стопанска линия" в РУ-МВР - гр. Сливница наказван за кражба на бензин, а също така засечен с помощта на СРС да предлага подкуп с цел предрешаване изхода на футболен мач, за което е наказан с "непълно служебно съответствие". Издигнат за зам.-началник на РДВР-София с протекцията на Александър Сталийски пред тогавашния вътрешен министър Йордан Соколов. Като полицейски началник в РДВР София разпоредил предоставянето на различни фирми на места за рекламни пана по протежение на магистралите "Тракия" и "Хемус". Поддържал е тесни връзки с Боян Петракиев "Барона" и Васил Илиев (ВИС). Отстранен от длъжност от системата на МВР през 1995 г. поради констатирани сериозни слабости в работата му при извършена проверка от служба "Инспекторат" - МВР.
95
0
 
0
 
! Отговори
B-s преди 13 години
поред след Бизнесбанк в класацията на банките, преживяващи чрез парите на българските спестители. При това огромната част от тях са излети в трезора на мутрите през първите шест месеца на 1996 г.")  Алипи Алипиев, управител на Прахайм" ООД - Червен бряг. Бивш служител на ПГУ-ДС. Според източници за известен период е имал интимна връзка с Цветелина Бориславова. Бил е привлечен от нея в управлението на СИБанк и напуснал по собствено желание през м. септември 2002 г. По негови твърдения истинската причина е натиск от страна на Цветелина Бориславова след отказа му да подпише искано от нея отпускане на необезпечен кредит на частна фирма.  Румен Цанков Цветков, съдружник в "Будоинвест" ООД. Известна фигура от силовите структури. До средата на 90-те години ръководи фирма "Реал", която е собственост на "Мултигруп" и осъществява вътрешната охрана на сградите и обектите на групировката.  Алексей Илиев Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД. Род. м. април 1962 г., бивш служител от спецотряда за борба с тероризма (до 1990 год.). Съосновател на сдруженията Съюза на бившите барети, "Българска национална федерация карате" и "Гражданска самозащита". Член на консултативния съвет на Гражданския съюз за стопанска инициатива и надзора на Националния осигурителен институт. Съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак". Участва в управата на "Лев интеркорпорация", "Квон България", Спартак-холдинг, "Булпетролиум. Заподозрян за участие в наркотрафик. Прострелян и ранен в София през м. август т. г. от неизвестен извършител, което е втори опит за покушение срещу него след раняването му в крака през м. март 1999 г.  Пламен Тачев Петров (Кашика), съдружник в Би енд Пи Комерс ООД бивш служител във фирма Василка;  Мирослав Григоров Дерменджиев, член на СД на "Химтекс"- АД. Ръководил "Макском холд" (фирма - кредитен милионер), бил е изп. директор на фалиралата "Елитбанк", близък с Иво Георгиев. Контактувал е с Андрей Луканов.  Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97". Участвал в контрабанда на цигари. Близък роднина на бившия началник служба Полиция-СДВР Емил Миланов и ген. Емил Танев (за които има много сведения за поддържани нерегламентирани контакти с криминално проявени лица и
94
0
 
0
 
! Отговори
B-s преди 13 години
Бивш зам.началник по ДС на 02 РПУ, София. Директор на столичното управление на МВР през 1990-1991 г. (в периода на създаването на борческите структури; разрешил получаването на оръжие от група борци, извършили първата афиширана публична демонстрация на сила и законова недосегаемост през м. август 1991 г. - охраната на ресторант "Ла Страда" във ВС "Дюни" открито се противопоставя на извършването на полицейска проверка във връзка с осъществено тежко престъпление.). Сега бизнесмен и възлова фигура в кръга Банкя. Близък с Лора Виденлиева, Максим Димов, Виктор Вълков, Ивайло Трифонов Чернев, с които има съвместен бизнес. Неговият брат Тихомир Чернев от митнически инспектор на летище София е преназначен за главен секретар на ГУ Митници през 2002 г.  Румен Гоцов Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД. Род. 26.05.1962 год. в с. Миланово, Благоевградско, член на СД на "Интербулпред"-АД българомохамеданин, бивш служител от спецотряда за борба с тероризма, един от лидерите на силовите структури в България. Съдружник в "Интергруп" (на "СИК"), "Интерпетролеум", ЗК "Спартак", "Ин- 80", "Сенатор-ПМ", "Ай-Джи-ЕМ"- АД, "Цебра"- ООД, "Тео интернационал"- ООД, "Ремекс"- ООД и др. Шеф на фирма "Омега- 93", собственик е на "Арена- 95". Според публикувания през януари 1998 год. списък на "кредитните милионери", "Тео интернационал"- АД има необслужван кредит към ПЧБ в размер на 1,27 млрд.лв.;  Живко Делчев Делчев, съдружник в Ипон-1" ООД и "Цебра" ООД. Има съвместна фирма с гравитиращия към СИК Рахмат Сукра бивш борец, участващ чрез фирмата си Бухал в ПИМБ банка публично известна като банката на мутрите. (Доклад на МВР от 1996 г.: "Като най-фрапиращ пример може да се посочи фактическото обсебване на ПИМБ от силовата криминално проявена групировка, действаща под прикритието на ЗПАД СИК" и Интергруп" АД." Всъщност освен Интергруп" и СИК" в ПИМБ участвуват и фирмите Бухал" на Рахмат Сукра, Омега" на Румен Николов - Пашата и др. Непосредствено след овладяването на банката в управителните й органи пряко участвува Младен Михалев - Маджо и Венцеслав Стефанов, които после формално се оттеглят. Наличието на подопечна банка е насъщно за мутрите, за да прекарат през нея натрупаните чрез рекет пари и да участвуват в приватизационните сделки - тъй като при приватизация с кредит необходимостта от доказване произхода на капитала отпада. ПИМБ бе извадена от списъка за поставяне на банки под особен надзор, въпреки че финансовото й състояние бе по-тежко от това на някои банки, спрямо които беше приложена тази мярка. При това трябва да се подчертае, че опитите да се прави изкуствено дишане на ПИМБ са с по-стара дата. С рефинансирането в размер на 5 550 000 000 лв. от ДСК тя е втората
93
0
 
0
 
! Отговори
B-s преди 13 години
"Химтекс"- АД - член на Съвета на директорите  "***", Лихтенщайн (офшорна фирма) - управител на търговското представителство на фирмата в България. Представителството се помещава на адреса на "Ипон";  председател на фондациите Екофонд-Ра и Българска медицина (свързана със Славчо Б. Христов). Двете фондации държат 9.87% от акционерния капитал на СИ Банк. От м.октомври 2001 год. Цветелина Бориславова е председател на Надзорния съвет на СИ Банк. Договорено е на среща в Гърция през пролетта на 2001 год., на която присъства и Бойко Борисов. На 27.03.1997 год. е взривен джипа й, вследствие на което е тежко ранена и претърпява няколко операции. 2. Бизнес-партньори:  Павел Алексиев, съдружник в Ипон-1" ООД. Фигурира в редица други фирми, по-интересните от които са в структурите на гравитиращия около КТ "Подкрепа" "Елтекс холдинг". Някои от фирмите на Алексиев са в списъка на т. н. кредитни милионери, а други са свързани с "Отворено общество" и Георги Прохаски. Алексиев е бил собственик на "Солекс" - с. Петърч - един от най-крупните длъжници на фалиралата БЗК.  Владимир Цонков Петев, род. 1959 год. във Варна, съдружник в "Ипон-Агенция за сигурност и охрана" ООД. Бивш служител в СГУ ДС. Един от най-близките приятели на Бойко Борисов. Служили са заедно в ШЗО-Плевен и съвместно са тренирали карате.  Васил Калугеров, съдружник в "Ипон - Агенция за сигурност и охрана" ООД, бивш началник на охранителна полиция в СДВР. След напускането на МВР работи в "Ипон". До 1999 год. е съдружник в "Россия.Ком"-ООД. Заедно с бившия директор на СДВР Ангел Трифонов Трифонов е съдружник във "Флай инс"-ООД, София. Освободен в началото на 2000 г. и мястото му като съсобственик е заето от "БИУМ-99"-ЕООД фирма на Б. Борисов, регистрирана през м.май 1999 год. в София, ул."Карнеги" 3 с капитал 5 млн.лв. и управител Йордан Здравков Йорданов. (Всъщност собствеността на Борисов в "Ипон" понастоящем е чрез "БИУМ".)  Младен Георгиев, управител на "Ипон - Агенция за сигурност и охрана" ООД. Към 1991 год. е бил шофьор и автомобилен механик в ЦСБОП. За известен период е оглавявал сектор "Автотранспорт" в същата служба. Завършил задочно школата в Симеоново, а впоследствие и право, след което е назначен за оперативен работник в сектор "Вътрешен тероризъм" - ЦСБОП. Освободен е със заповед на тогавашния директор Кирил Радев, като истинската причина е връзки с престъпни и силови групировки. Започва работа в "Ипон" и през лятото на 2001 год. пряко отговаря за охраната на царица Маргарита.  Иво Каменов Георгиев, член на Съвета на директорите Тео Интернационал"-АД, Бургас. Завършил ВИФ и защитил най-висок дан киокушинкай в Япония. Член на ръководството на Химим
92
0
 
0
 
! Отговори
Burgas преди 13 години
11. Ти Би Ай - 97". Съдружници - Бойко Борисов, Тодор Толев. 12. "Сириус-2"- ООД, регистрирано през 1992 год.Собственици Бойко Борисов и Цветелина Бориславова. 13. "Химтекс"- АД. Членове на съвета на директорите Бойко Борисов, Цветелина Карагьозова и Мирослав Дерменджиев до 1997 год. Впоследствие в СД на дружеството влиза майката на Цветелина. БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛИ 1. Цветелина Бориславова Карагьозова, род. 27.09.1958 год. в София, председател на Надзорния съвет на СИБанк, разведена. Баща й - Борислав Карагьозов, преди 1989 год. е бил служител на ПГУ- ДС и е работил като материално отговорно техническо лице към български посолства (САЩ, Индонезия, Румъния). Майка й - Веселина Карагьозова, род. 28.06.1929 год. е акционер е в "Кемисол"- АД, Стара Загора дружество, търгуващо с химически продукти. Тя има две дъщери от разтрогнат брак със Стефан Абаджиев (син на бившия член на Политбюро на ЦК на БКП и бивш посланик в Румъния Иван Абаджиев). До 18-годишната си възраст Цветелина живее със семейството си предимно зад граница. В Букурещ завършва гимназия към руското посолство. В Румъния започва да следва философия, но след една година прекъсва, поради завръщане на семейството й в България. В София Цветелина завършва английска и испанска филология. Докато следва, започва работа в международния отдел на СУ. След завършването, известно време работи в свързаното със спецслужбите външнотърговско дружество "Инко". По същото време следва и в УНСС, специалност "Международни икономически отношения". Първоначално е представител за Балканите на международна компания за автоматизирани системи. Впоследствие работи в стопанско обединение "Гъвкави автоматизирани производствени системи" (ГАПС). През 1989 год. напуска ГАПС и започва частен бизнес.1.Участие във фирми и други стопански организации:  "Бентонит" - Кърджали (собственост на СИБанк - пряко и чрез офшорни фирми) - собственик и управител. Предприятието е закупено в периода 1998 1999 г. от РМД с участието на частни фирми, като сделката е финансирана от свързаната със Славчо Б. Христов БРИБ. Понастоящем има назначена прокурорска проверка за произхода на парите за неговата приватизация като част от разследването на кръга Капитал.  "Консорциум каучукова индустрия"- АД, София - член на Съвета на директорите;  "Ай Ти Пи - България"- ЕООД - собственик и управител;  "Интерпрайм тобако"- ООД - съдружник и управител. Във фирмата участва Румен Николов Пашата чрез фирмата си Арена 95.  Ипон-2"-ООД съсобственик;  Прахайм"-ООД - Червен бряг съуправител;  "Цебра"- ООД (която от своя страна е съдружник в "ИПОН - Агенция за сигурност и охрана" ООД) съдружник;  "Сириус-2"- ООД съсобств
91
0
 
0
 
! Отговори
Burgas преди 13 години
УЧАСТИЕ ВЪВ ФИРМИ: 1. Ипон-1"ООД, регистрирана на 13.09.1991 год. на адрес София, ул. "Раковски" 209. В тази фирма Бойко Борисов е съдружник с баща си (Методи Борисов Георгиев), Живко Делчев Делчев и Павел Методиев Алексиев.2. "Ипон-2"-ООД, регистрирана в края на 1992 год. на същия адрес, в която е съсобственик с Цветелина Бориславова Карагьозова.3. "Ипон-Агенция за сигурност и охрана"-ООД, регистрирана през м. април 1998 год. на адрес: София, ул."Гечкенли" 4. Съдружници и управители - Владимир Петев и Васил Калугеров. Изпълнителен директор - Младен Георгиев.4. "Интербулпред"-АД, регистрирана през есента на 1997 год. на адрес София, бул."Г.М.Димитров", бл.3, ет. 6. и уставен капитал 1 млн.лв. Съвет на директорите - Бойко Борисов, Евстати Гюров, Чавдар Чернев, Румен Николов, Димо Кръстинов, Владимир Петев.5. "Тео Интернационал"-АД, Бургас - до лятото на 1996 год. Бойко Борисов е член на Съвета на директорите заедно с Румен Николов "Пашата". Впоследствие са заменени от Иво Каменов Георгиев и Недялко Кирезиев.В периода 19941997 "Тео интернационал" е уличена в производство на фалшиви цигари "Марлборо" и "Мелник" във фабриката й в Крайморие. Борисов се оттегля от нея на 24.06.1996, след скандала и бягството на третият собственик Емил Райков. Аферата е разкрита още на 25.03.1995 г., но тогава делото било смачкано и фабриката продължила да произвежда още 2 г. Налице е информация, че Бойко Борисов и Румен Николов Пашата изобщо не са разпитвани за разбитата фабрика. Има данни, че доверен информатор от I РПУ-Бургас е предупреждавал фирмата за предстоящите проверки. По това време шеф на РПУ-то е Георги Пенев - пенсиониран от Бойко Борисов с почести и назначен през м. ноември 2001 г. за регионален директор на охранителната фирма Ипон.6. "Джи енд Би травъл къмпани", регистрирана през есента на 1994 год. и свързана със СИК. Съдружници са Бойко Борисов, "София Делта"-ООД и др. През април 1996 год. фирмата е одобрена за купувач на 55 % от акциите на грандхотел "София" за 595 млн.лв. (8,5 млн. долара). Впоследствие сделката е разтрогната, поради неизплащане на първата вноска.7. "Прахайм"-ООД - Червен бряг, учредена през 1996 год. Дейност производство на сапуни и миещи препарати. Съдружници - Бойко Борисов, Цветелина Бориславова и "Прайм инвестмънт тръст"(един от учредителите и основните акционери на ТСБанк,). Управители Цветелина Бориславова и Алипи Алипиев.8. "Будоинвест"-ООД Съдружници: Румен Цветков, Алексей Петров, Бойко Борисов (до м.август 1998 год.)9. "Би енд Пи Комерс"-ООД, регистрирано през м.май 2001 год. на адрес: София, ул. "Любен Каравелов" 83, ет. 2. Съсобственици - Бойко Борисов и Пламен Тачев Петров.10. "Цебра"- ООД, регистрирано през 1994 год. Съдружници - Бойко Борисов, Цветелина Бори
90
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 13 години
S moite uvajenia sir Urien,spodelqm mnenieto, che Ctaria Zavet e propaganda, no da ne zabravime che Novia e prodaljenie na staria, koito 400 g. sled Isus se iavqva kato protivorechie ne na Staria Zavet, a na ezichnichestvoto. Bibliata kato cialo i Stara i Nova e istoriq, a Zaveta tova sa zakonite na choveka ot rajdaneto do smartta, sashtestvuvashti i do dnes.Zatova,che Bog poveri 10 zapovedi na Moisei, ne oznachava che toi e na evreite i te sa bogoizbrani, no tova ne e tema i mqsto za podobna diskusia.S dobro chuvstvo i izvinenie, bih se osmelila, da te posavetvam da ne vlizash v materia, koiato ne ti e poznata. Shto se otnasq do B. Borisov mislq, che balgarite na tozi moment nqmat po-dobra alternativa.Uspeh na vsichki!
89
0
 
0
 
! Отговори
Idioti преди 13 години
oh - ne vi li pisna - pluete no pone pravi neshto - dori i da e malko e neshto napred - aide sprete de.. ne kato cheli vie shte svarshite po dobra rabota - egati ama bulgarite samo znaiat da pluiat - ne se spirat znachi..
88
0
 
0
 
! Отговори
bbb преди 13 години
ei tva bulgarite sme stra6na SGAN kvo iskate ot 4oveka ako bqh na negovo mqsto napuskam BG i da vi e.maikata komunistite
87
0
 
0
 
! Отговори
Сорръ преди 13 години
Не бях прочел коментара за терена и ковачки - е то този архитект затвор заслужава каква е тази забележка.И няма ли закон по който може сделката да се обяви за нищожна???Майче само Атака остана.А ндсв въобще да не ми се обажда че вече няма никакви избиратели.царя излезе ли от коалиция и не е ли в управление май ще му вземат имотчетата.А + това се радвам за сина му ,както и целия български народ.Надяваме се добрата поличба със семейството на мъдритският лъжец да продължи.Можеше да бъде истински цар ,защото народа му даде короната като се върна в България а сега се превърна в пумяр.
86
0
 
0
 
! Отговори
Все преди 13 години
Все пак човека не е Бог.Ако се мисли значи има сериозен проблем :)))))))))).Абе мене бойко ме кефи - Бат Бойко не ни предавай и ти че с Атака ни останахте последните - бъди мъх дръж си на обещанията пред народа а не като този *** царя.
85
0
 
1
 
! Отговори
Абе преди 13 години
Вие плюете Бойко ама човека нищо не може да направи - той не е виновен че в София всеки има кола и има милиони *** дето правят задръстваня.Как може да се оправиш с 2 милиона коли като София е правена за половин милион.Сеедно апартамента ти да е 60 квадрата и що годе 3-*** 4 човека се побират криво лево.А престави си да пуснеш 16???Какво става - ще ходиш да псуваш хазяйката че ти е тесно ли???
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов прехвърли на подчинени отговорността за скандална сделка с бизнесмена Христо Ковачки за терен в квартал Красно село.В края на 2006 г. с подписа на Борисов е реализирана продажба на общински терен, предвиден за озеленяване, на фирмата на Ковачки Ню партнерс. На същия парцел преди сделката той притежава само супермаркет, а след нея вече има и ограждащите го зелени площи, които са вече бивша частна общинска собственост.Сделката е реализирана при цена на имота от 7.6 декара - 2 263 332 лева или по 297 лева на кв.м., въпреки че в този район на града парцелите се търгуват по около 550 евро на кв.м. Във вторник пред Столичния общински съвет Бойко Борисов заяви, че е наказал главния архитект Петър Диков със забележка за пропуснатите няколко милиона евро ползи за София.Знаете по колко подписа слагам на ден. Не се гордея от това, което е направила администрацията, заяви Борисов в отговор на критики от общинския съветник Владимир Каролев (НДСВ).Какво си признава сам Бойко Борисов според тези публикация?1. Има време да ходи да открива светофари и пешеходни пътеки, но няма време да прочете договор за милиони, който му предстои да подпише.2. Прехвърля вината за пропуснатите няколко милиона върху администрацията (която, за разлика от общинската собственост, е изцяло на негово подчинение) и наказва назначения от него главен архитект със "забележка"