Трима, задавили се с месо, са приети в "Пирогов" по празниците

1700 пациенти са търсили помощ, 212 от тях са останали за лечение
Обновена: 21 апр 2014 11:16 | 21 апр 2014 10:49, Анисия Иванова
75
Трима, задавили се с месо, са приети в "Пирогов" по празниците
Снимка, архив Булфото

В празничните дни през "Пирогов" са преминали 1700 пациенти, като 212 от тях са били приети за лечение, заяви на пресконференция днес д-р Кирил Христов, дежурен ръководител на  спешния хирургичен кабинет. Той отбеляза, че през тези дни в специализираното заведение са постъпили трима пациенти с чуждо тяло в хранопровода - парчета месо, съобщава БТА.

При двама от тях то е било сравнително лесно премахнато, а при една пациентка днес ще се прави повторен  опит. „Съветите ми към хората са да се забавляват разумно и да дъвчат хубаво храната, особено първата хапка”, каза д-р Кирил Христов по повод предстоящите майски празници.

Млада жена е опитала да се самоубие чрез самонараняване в  областта на корема, за щастие без увреждания на коремни органи. Оперирана е и сега е в стабилно състояние.

Опериран е и мъж, блъснат от бик. Той е бил с доста сериозни травми - увреждане на черен дроб, спукан лумбален прешлен и наранявания по главата.

В токсикологията има 3-ма пациенти злоупотребили с алкохол приети и вече изписани - млада жена с над 2,4 промила алкохол, 15-годишно момиче с 1,7 промила и 15-годишно момче с 1,8 промила. Те са възстановени и изписани.

Най-много пациенти са приети от травматолозите. Д-р Григор Сиришнишки, ръководител екип в Детска травматология, отбеляза, че за периода са прегледани 120 деца като 9 от тях са приети за лечение предимно със счупвания при игра. По думите му, има два случая със счупени бедрени кости на бебета – момиченце и момченце от Благоевград.

„Днес ще е по-натоварено, очакваме спешни случаи”, каза още д-р Христов и поясни, че това е така, защото днес се очаква да се завърнат голяма част от софиянци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: празнициинциденти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕДИНИЯТ Е СТАНИШЕВ . ОПИТАЛ СЕ ДА ГЛЪТНЕ БОЙКО И СЕ ЗАДАВИЛ ! ЯКО СЕ ЗАДАВИЛ !
59
0
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Така става кат хората не са виждали месо!
58
0
 
0
 
! Отговори
чуден човек преди 9 години
До АнонименКой те държи гладен бе чоджум? Суперите преди Великден бяха като изметени.Не те посетиха доброволци с кухня да те нахранят като детенце ли, що ли?
57
0
 
1
 
! Отговори
Саркастичен бях, преди 9 години
До Анонимензащото на Рождество не ни спестяват данданията.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До селянинПитай децата и внуците си. Апропо, не се пише лапат, а лапаД. Така му викат на прословутия агнешки листен зеленчук, трябваше да си го учил.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До много тихо ве-е,Вярно, тихо, свещено беше. Съвсем като на християнски празник, а не на ромска или африканска сватба. Гледаш и не вярваш по улиците чистооблечени хора, дечица с цветя, тук-там хубава, нормално звучаща музика ние ли сме, ние от 20-те години след 1990?! Не подскачаш от 150 децибела до себе си. Не изтръпваш от прелетяла и взривила се на метър от теб връзка пиратки. Човешко някак, културно...цивилизовано... Иска ти се да благодариш на тези, които осигуриха това . От все сърце.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е защото държат народа гладен и човек като види пържола даже не я дъвчи а я гълта
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По света хората правят празника красив, красиви украси, атмосфера...в БГ впредвид нивото ни, се говори само какво ще се сложи на масата. Не че хората по света не ядът и не пият, но ми писна да слушам как незнам си колко били приети, защото преяли, препили...на 15 г.....с 1,8 промила алкохол.
52
1
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Орешарски е виновен!Народа се ояде!
51
0
 
8
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Не обвинявам задавилите се с месо от МЕТРОТО.Това може да се случи и се случва с всеки с тези 20 и 30 годишни вносни меса с консерванти.И аз ядох,едва го прекарвах през гърлото и то с вода. Моя дерт е утре,когато това дето съм го ял трябва да го изкарам отзад., като в корема ми това месо е станало сухо и твърдо като шпеков салам и не върви навън. Те това задавяне също го оправят докторята, ама за него не казват ,защото задавените са над 80 процента от народа ни с тия вносни гнили меса.
50
1
 
8
 
! Отговори
до 57 селянин преди 9 години
Не са софиянци,драги.Това е селянията,довлякла се с бохчите в София.Избягали са от селото,но селото не ще да бяга от тях.
49
0
 
2
 
! Отговори
много тихо ве-е, преди 9 години
хубав празник Великден, ама поне около нас нямаше хич никакви пиротехнически изпълнения. Едно такова, тихо, тихо, иска ти се да е по-празнично някак...
48
0
 
14
 
! Отговори
gogo преди 9 години
Нямам думи - българинът празнува всички святи празници с дебелото си черво! Ами направо да ги прекръстим в ден на агнешкото, ден на пуйката, ден на пържолата - то без друго от празниците са останали само някакви първосигнални функции като ядене и ср*не.
47
2
 
0
 
! Отговори
### преди 9 години
ne komentiram
46
3
 
13
 
! Отговори
селянин преди 9 години
И пак софиянци!! бре че лакоми тези столичани,като че ли мръвка не са видели.Какво ядат лапат ли спанак ли или коприва.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снощи една доцентка по новините правилно каза,че сме на първо място във света по преяждане!Чета един коментар някъде надолу....откога във техномаркет продават агнешко бе глъм!
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vsichkite paraziti i to ot sofia sviknali samo da plyskat .
43
1
 
6
 
! Отговори
АНОНМНА преди 9 години
ЗА ШОПА. КАТО СА КАНИБАЛИ ДОКТОРИТЕ ЗАЩО ГИ ТЪРСИШ ЗА ПОМОЩ БЕ.КАТО НАПЪЛНИШ ГАЩИТЕ ПИТАШ ЗА ДОКТОР.ПОЖЕЛАВАМ ТИ ЗА ПОМОЩ НА ТЕБ И БЛИЗКИТЕ ТИ ДА ТЪРСИШ ПАТОАНАТОМ.ТОЙ СИ ЗНАЕ КАКЪВ ДОКУМЕНТ ДА ИЗДАДЕ.
42
2
 
7
 
! Отговори
до Селчо преди 9 години
Защо се заяждаш с хората бе ***,пиши каквото искаш,но не се заяждай с пишещите Кой какъв е и защо е няма ти да определяш а рейтинга на хората показва кое харесват На бай ти Тъпчо не ставаш и обувките да му лъскаш
41
4
 
10
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Тия пък, задавили се с месо...То бива пурдотщина, ама тия минаха всекви граници! Май, по се умира от пукница, отколкото от глад!