Спират тази седмица парното в София

Синоптиците прогнозират край на студеното време
Обновена: 22 апр 2014 17:17 | 22 апр 2014 17:17, Камелия Цветанова
18
Спират тази седмица парното в София
Снимка: Булфото, архив

През тази седмица започва спирането на парното в София.

В съответствие с Общите условия на "Топлофикация София" от днес поетапно започва общото спиране на отоплението в столицата, съобщиха от дружеството.

Според прогнозата, предоставена от НИМХ към БАН, се очаква трайно затопляне на времето.

Така през настоящата седмица ще бъдат изпълнени предвидените от Наредбата за топлоснабдяване условия, при които може да се обяви приключването на отоплителен сезон 2013-2014 г., посочват от дружеството.

При желание от страна на потребителите отоплението в отделни сгради може да остане включено.

За тази цел е необходимо да има решение на общото събрание на етажната собственост.

На основание на това решение упълномощено лице подава заявление в обслужващия топлорайон, уточняват от "Топлофикация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тропиците няма парно, тръгвам на юг.
16
4
 
4
 
! Отговори
въпрос преди 9 години
А защо го пускаха този сезон?
15
1
 
4
 
! Отговори
Народ преди 9 години
Хора не може да се измисли нещо,та да се разкарат тия?просто не вярвам че не може да ги пратим в 3-та глуха.насила да плащаш това,което не ползваш.как така тоя закон направен да е против народа.наистина това е пълна лудост.в крайна сметка те работят за нас,а не ние за тях,а то излиза на опаки.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такса мощност няма вече, да, замести я такса "сградна инсталация". Ползвал или не ползвал парно си плащаш за тръбите. Аз съм на последен етаж и тръби нагоре не минават и пак я плащам.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това с тръбите е голяма наглост както и всичко в държавата. Вместо те да ти плащат, че тръбите минават през апартамента ти и благодарение на това печелят от тези в блока, които използват парното те те карат ти да им плащаш... ама като управниците ни не правят нищо и ние като си траем, за да не стане " по-лошо"... Може ли да стане по-лошо?! Сигурно може... хайде да сведем глава за пореден път и като плащаме да е с усмивка...
12
1
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 9 години
На мен пък ми искат 240 лв за миналия отоплителен сезон, само за това, че били "подавали топлина", а моите радиатори са на нула, понеже в този апартамент не се живее - това им беше казано изрично, още преди да започне отоплителния сезон. Освен това, нашите топлоизмервателни уреди се отчитат дистанционно и на моята изравнителна сметка пишеше "потребление - нула".През цялата година си плащах по 37-38 лв месечно само за тръбите, минаващи през апартамента ми и накрая - искат още 240 лв?!?!
11
1
 
5
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Браво-най-после ще се стоплим
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТакса мощност няма повече от 7-8 години.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как след като се върнах от гурбет за една година видях от таксата ви мощност сметка 200 лева дето тази жалка отдадена топлина от тръбите ви са топлили *** в апартамента ми само?200 лева на година защото не мога да се разделя с вас, ако единствено не си продам апартамента? И това ми го казва ваш служител на събранието на входа ми миналата година: продайте си апартамента, господине!Така ми заявява нагля скапан цайсат ***. Само го погледнах и се разкарах. Иначе щях да го препарирам.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от февруари скапани рекетьори? Значи на съседите с малките деца, щото надуват парното, аз и такива като мен трябва да плащаме разликата с таксата си мощност? Ай сектир ве, ***!За разстрел сте!На скапаните ви тръби за топла вода що няма в нашия вход изолация, а на студената тръба има? Що не ми искате такса тръба и за топлата ви вода?Уродиииии, аз както не бях в апартамента си една година, как съм се отоплявал от тръбите ви през апартамента ми?
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се промени закона за тези дружества. Никъде по света ако не ползваш дадена услуга и не искаш да я ползваш, не я плащаш. Само Топлофикация в България са си чисти рекетьори. Няма как аз да съм си откачил радиаторите, а да ме задължават да плащам таксата им мощност. Отдавали топлина видите ли тръбите. Ами не искам да ми отдават топлина вашите тръби? Викат ми от дружеството- продайте си апартамента. ЕЕЕЕйййй за февруари платих 6 лева такса, за март имам 11 лева. Март по-студен ли беше от
6
1
 
19
 
! Отговори
ЕС преди 9 години
Като дойдат после изравнителните сметки ще ни обясняват как зимата е била студена
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 5 Август най добре .
4
1
 
16
 
! Отговори
Загорял преди 9 години
Ох, че се уплаших, помислих, че спират порното!
3
1
 
17
 
! Отговори
Говедарин преди 9 години
До 1 август го дръжте, да фащаме тен за лятото от него! Изедници!!!
2
1
 
16
 
! Отговори
БГ преди 9 години
ЗНАЧИ ОТ ТАЗИ СЕДМИЦА СПИРАТ РЕКЕТА ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аБЕ нема нужда, оставете го до другия великден