Възстановяват електронните табели на трамваите

Логото на метрото вече е видимо по линия №10
17 авг 2016 16:30, Анисия Иванова
6
Възстановяват електронните табели на трамваите
Снимка: "Градски транспорт и инфраструктура

"Градски транспорт и инфраструктура" започва инициатива за възстановяване на електронните маршрутоуказатели на трамваите, съобщиха от сдружението.

Преди да се качи на превозно средство на градския транспорт в София всеки от нас поглежда към маршрутната табела, очаквайки да види номера, който чака. Често обаче номерата и маршрутите са нечетливи, понякога са грешни, а понякога липсват.

Благодарение на съдействието от страна на "Столичен електротранспорт" ЕАД днес резултатът от инициативата е видим повече от всякога. Електронните маршрутоуказатели на трамваите по линия 10 от момента на възстановяването на маршрута до метростанция "Витоша" изписват метростанцията като крайна спирка, включително с изобразяване на логото на метрополитена.

Актуализиране на електронните маршрутоуказатели преминаха и трамвайните мотриси по линия 5 от Княжево до Съдебната палата. Изцяло наново пък бяха настроени табелите на доставените наскоро мотриси от Прага, движещи се вече по линия 22.

Използването на електронните маршрутоуказателни табели способства за подобряване на информираността на пътниците, дава възможност за добра видимост през деня и през нощта, позволява лесна актуализация и настройка.

Не на последно място – така по-добре се управляват природните ресурси, т.к. пластмасовите табели, каквито често се използват при липса на електронни маршрутоуказатели, трудно се рециклират, а при загуба, повреда или промяна на маршрут – трябва да се произвеждат нови.


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Sofian преди 5 години
Тези табели винаги са си работили. За какво възстановяване говорите? Само, че преди изписваха Хладилника, а сега Метростанция Витоша? Евтин PR си правят.
4
2
 
6
 
! Отговори
ГБ преди 5 години
До лелВсъщност виждаме електронната табела на трамвай Tatra, който е произведен през 90те години, но хей - какво са едни 40 години, когато сме професионални мрънкачи...
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ пак усвояват едни пари
2
3
 
7
 
! Отговори
лел преди 5 години
На снимката виждаме електронна табела на амортизиран трамвай от 50те години на миналия век.Интересно...
1
6
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Добра идея...