Катун край Околовръстното шосе – невидим или неразрушим?

Още преди 2 години катунът е трябвало да бъде премахнат
Обновена: 26 фев 2018 13:46 | 26 фев 2018 11:30,
72
Катун край Околовръстното шосе – невидим или неразрушим?
Снимка: Helpbook

Още през 2016 г. граждани започват да се оплакват от незаконен катун край Околовръстното шосе в София.

Близо две години по-късно обаче катунът все още си е там, става ясно от сигнал в Helpbook.info.

Още по темата

В сигналът, подаден към омбудсмана Мая Манолова става ясно, че земята, върху която е изникнал катуна, е частна собственост. Собствениците обаче не са търсили съдействие от институциите.

"Не знам от 2016 до сега още колко пъти общинските власти са разрушавали катуна , но той продължава да е там, както се вижда от този сигнал: https://call.sofia.bg/bg/Signal/Details/75450 и както аз видях, минавайки оттам по обяд на 24.2.2018", пише в сигнала.

Още преди 2 години кметът на район "Студентски" е обещал, че постройките ще бъдат унищожени.

От съвсем прясната снимка в Helpbook.info обаче ясно се вижда - постройките са си там, катунът не е отвян.

"Не разполага ли държавата със законни средства за трайно премахване на незаконния катун?", пита сигнализиращият.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
6
 
! Отговори
Никоя преди 6 години
В сигналА, подаден към омбудсмана Мая Манолова става ясно, че земята, върху която е изникнал катунЪТ, е частна собственост.
47
1
 
14
 
! Отговори
Баба преди 6 години
До fanВсички ще спечелим, ако властващите се захванат с проблема - той вече е крещящ, защото тези хора само използват нашите фондове и се множат прогресивно. Говорила съм с жена, която рови из кофите с 2 хлапета и е бременна с 8(!)-мо дете. Ако се спрат детските, когато не можеш да се грижиш за децата си - може би няма да го превръщат в професия. И криминализиране на браковете с малолетни.
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромските своеволияза почнаха със създаването на ДПС.Нали почетния''хидроинженер" Те и БСП ги взеха под крилото си а сега уж отричат от тях.Докато съществува ДПС ще съществуват и проблемите с ромите.
45
0
 
7
 
! Отговори
Баба преди 6 години
До АнонименНие не искаме хубост - искаме да спазват законите на обществото ни. Да си плащат данъците, осигуровките, да има съд за забременителите на малолетни, да докажат, че могат да се грижат за децата си и тогава да раждат 5-6-то и т.н. Баба, майка и внучка получават детски и просят с бебетата си...
44
0
 
6
 
! Отговори
fan преди 6 години
Никой няма далавера да се решават подобен тип проблеми, нито могат да се откраднат пари за строене, нито за обучение на тия европейци, нито нещо друго, за което да се получат парички. Прекалено малък е проблема, за да се реагира по какъвто и да е начин. Стара максима,е че един проблем може да бъде решен САМО ако от решаването му може да се спечели. В случая чЕкай :)
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що не чарджват собствениците за неплатена туристическа такса и услуги?
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕДОСЕГАЕМ!!!!!Това са галениците на "Българския"УЖХЕЛЗИНСКИ т.н. Комитет и на всичките правителства БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!!Добре че все повече сънародници на катунарите се изнасят по западна Европа!
41
0
 
25
 
! Отговори
до42 преди 6 години
До АнонименОткъде накъде ще съм длъжник на всеки швед , който е решил да прави каквото си иска ,да живее без да плаща данъци , да се разполага на чужда земя ,да краде чуждото и пр.
40
1
 
21
 
! Отговори
снимка преди 6 години
Не се вижда трета тоалетна за дженджъра.
39
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези от катуна са големи баламурняци.Трябвашеда опънат палатните си пред Европейски парламент в Брюксел.Европейски граждани са и трябва да са точно там в сърцето на Западна Европа която им е длъжница заради"Светата" инквизиция и концлагерите на Хитлер.
38
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РазделяйивладейстадоЛуди пари се дадоха за интеграцията им. Но те искат да си живеят по тяхному, да не ходят на училище, да не плащат данъци такси и тем подобни, ако може да не работят и да са си в гета, където нито полиция, нито журналисти да влизат.Насила хубост не става, нито интеграция. Който иска, той се интегрира и без да го караш.
37
3
 
13
 
! Отговори
Знаещ преди 6 години
Я сега да видим дали ще гласувате за ... сещаме се всички за кого, нали ? А не сте гласували, а съм дръпнал шалтера - ами така де - всички в таз дръжава са равноправни, нали ? Е, щом е така - ще: 1. гласувате за правилния човек/партия и 2: ако изпълните 1 като екстра няма да ви бутаме бидонвилите !
36
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РазделяйивладейстадоРабота има. Но не са доволни от предлаганите им заплати.Ние също не сме доволни от ниските си заплати, но работим, защото няма кой да ни храни наготово, нито сме научени да "берем" по чужди дворове и квартири. Работим с висока квалификация за ниски заплати.Братчедите са без квалификация или с много ниска такава, но искат високи заплати. И, като не им дават такива, не работят, защото има кой да ги храни със соц.помощи, а когато "берат",санкциите за тях са малки
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не признава малцинствени катуни, но много държи българските катуни да се признават в чужбина, така, че катунът си е роден български.
34
2
 
23
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Всяко чудо за три дни. Ето новината за ЧЕЗ вече не стои на първо място. В съзнанието на късопаметния матрял ще остане че аз съм наредил пълна проверка на ДАНС и меверету, и тия пак ще гласуват за нас гербаджиите.
33
7
 
24
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Това е бъдещето на Бг.Свиквайте.
32
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ердуганщина отвсякъде
31
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
управляващите в момента имат много по-големи грижи: как да замажат гафа с ЧЕЗ и да отклонят общественото внимание в друга посока, че току-виж се оказали много важни хора замесени... ОСТАВКА! МАФИЯ!
30
4
 
42
 
! Отговори
Боцанко преди 6 години
Нема да ги барате,тия ме избират.
29
7
 
37
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Не ги закачайте-това са избирателите на Герб!