Културно ни е, в центъра на София... си късаме цветенца на воля!

Бдителен мъж подгони жена, решила да освежи дома си с цветя от градинка
Обновена: 17 апр 2018 08:55 | 17 апр 2018 08:50,
69
 

 

Posted by Mino Karadjov on Monday, 16 April 2018

Жена си къса цветя, засадени от общинската управа на София, а после се прави, че нищо не се е случило.

На тази гледка се натъква случаен минувач, споделил случилото се във Facebook групата "Забелязано в София".

Вчера той е минал край паметника на Съветската армия и е видял жената да изкоренява цветята в градинката.

"Отивам при нея и започвам: "Извинете, извинете", преминавам към английски: "Excuse me, excuse me, madam". Отговор - Няма! Изваждам си телефона и започвам да снимам, става ми ясно какво се случва", пише той.

Обадил се и на тел. 112, за да подаде сигнал за имуществена вреда над общинска собственост. От 1-во РПУ му казали, че пращат патрул и ще му се обадят. Обаждане той така и не получил обаче.

"Когато жената вече видя, че няма къде да ходи и отказваше да признае, че това е грешно или поне да каже едно: Съжалявам, се качи в едно такси с доста лют и явно подобен по манталитет таксиметров шофьор и потегли", разказва Мино Караджов.

Възмутен той пита: "Защо е нужно да живеем в гадна кочина заради такива хора? Каква пречка създават няколко саксии красиви цветя? Защо аз бях единственият, които направи нещо?"

"За тези, които ще ме осъдят за записите: Видео и аудио записването на публични места е напълно разрешено и далеч не смятам, че нарушавам нечий права, като го изобличавам в нарушение на закона. Бъдете активни, защото промяната трябва да дойде от нас! Промяната не е нещо, което ще падне от небето!", призовава той.

Много от коментиращите критикуват жената и са възмутени от действията й. Някои посочват, че в крайна сметка цветята не са толкова скъпи и може да си ги купи. Много подкрепят действията на мъжа и посочват, че само по подобен начин може да се спре подобна вандалщина.

Други пък откровено критикуват... всичко. Защото според тях не това е най-големият проблем в страната.

Е, промяната почва от някъде, нали? 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
5
 
! Отговори
По времето преди 6 години
На лошият соц, опазването на околната среда и общественото имущество,се възпитаваше още от ранно детство. Хората пазеха чистота. България беше потъла в цветя и зеленина. На никого не му минаваше през ума,да кощунства. Фонтани и дървета създаваха прохлада и спокойствие. Нас- децата,ни възпитаваха в уважение към възрастните хора.Отсъпвахме им място,на болни и бременни жени.Хората се уважаваха взаимно и си помагаха. Демокрацията ни превърна в чудовища.Затрихме прекрасни неща.
57
6
 
2
 
! Отговори
Хохохо преди 6 години
Браво буден гражданино, браво на будната медия, вие ще спасите държавата, невероятна новина, просълзих се...
56
3
 
5
 
! Отговори
82221 преди 6 години
Тъжно, тъжно, тъжно.......
55
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години на подобни самоинициативи от страна на будни граждани,се казваха доноси и много хора пострадаха.Не съди никой за действията му готин без да знаеш фактите.Тогава беше на листче сега със смартфона.Контекста е различен но резултатът е еднакъв оваца не тя ти
54
4
 
8
 
! Отговори
Лале преди 6 години
Някой да подари цветя на тази жена ,може пък тогава да се кротне и да остави градинките!!!
53
15
 
4
 
! Отговори
Fli преди 6 години
Дайте да я замеряме с камъни!!! Ненормалници.... Не хубаво това, което е направила, обаче всички, които я осъждате сте по зле от нея!
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не са изпасани, пак е добре.
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 43Преди да ме разбереш мен, щото не си ме разбрал/а, вземи разбери себе си!Изместена ценностна система е твоето. Ограбването на труда на хората, рушветчийството, грабежа на едро ги наричаш "постигнали нещо, растат и се развиват...", а цветето е углавно престъпление, преследвано и наказвано с цялата тежест на закона.А, сега пак ме изтрийте! Защото съветвам болните да си пият хапчетата.
50
14
 
14
 
! Отговори
от Герб е преди 6 години
Откъде решихте, че е комунистка? Като я гледам е облечена като общински или държавен служител, тоест най-вероятно е от ГЕРБ. В ГЕРБ всеки краде от най-дребния чиновник до Боко.
49
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е в Тикволандия - никакъв ред и закони.Всеки си прави каквото иска. И никой не отговаря за нищо.
48
2
 
11
 
! Отговори
до 46 преди 6 години
Ето затова от тази дупка държава няма да стане, щото виновния има наглостта. Ама те и богаташките деца ги обират, прегазват, така че има Видов ден.
47
14
 
9
 
! Отговори
Пст преди 6 години
До рускиня. Тя Русия затова е цъфнала и вързала. Там всички са много големи чистници и Ентелгенти. Затова се дотътрихте 44та и тук да оправите нещата.
46
7
 
7
 
! Отговори
рускиня до Луд преди 6 години
"хайде в Сибир"??? това ли те аргумента? Няма грижи - аз ще замина ,но мърсотията идва от тебе, а не от мен. Така че, ти пак ще тънеш в лай..на.
45
12
 
22
 
! Отговори
рускиня до 36 преди 6 години
"Днес София е в много път по чист, красив и уреден град, от онзи сив и мизерен соц град от преди 89 година"------------Обективна съм. Спомням равни тротоари от квадратни плочки, покрай тротоар посадени чемшири, и рози. Миене на улиците веднъж седмично. Детски площадки пред всеки блок. Моля поправете ме ,където греша.
44
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последният,който се опита да снима колата ми с удоволствие изтри записа,когато осъзна какво ще му се случи.На тоя наперен репортер ще му кажа,че някой ден ще го вкарат в някой вход и ще го направят първа група с придружител.Много луди има.Двама пият бира на Борис.Един надува клаксона в задръстването.Те му правят забележка.След малко той се връща пребива единият да смърт,другия с тежки травми и изчезва.Никой нищо не е видял.Това ще стане някой ден и с това репортерче.
43
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на бай Тошо,ги беше страх да не ги изгонят от София! А имаше и такива където за празниците ги гонеха в провинцията,за да не смущават празника! А ходеха и отрядници(доброволци), с червени ленти! Да дойдеш да живееш от провинцията в София беше изключително трудно и ги беше страх провинциалистите! А сега *** в собственото си гнездо! Точка!!!
42
19
 
9
 
! Отговори
Аман преди 6 години
Браво ! Трофеи са това :) При минимална пенсия 200лв., сравнена с минималната заплата 600лв. ние, пенсионерите сме живи души ! И на нас ни се иска живо цвете, луканчица, домашен любимец. В затвора на икономическата мизерия, това е трофей ! Отивам да си скубна няколко рункули от НДК-то :)
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бла-бла-блаОК разбрах ти великата мисла! Понеже ти си ограничен и *** неудачник, чието най-голямо геройство в живота е да свърши една работа в тоалетната, ние също трябва да се равним по теб, защото такава е повелята на партията-майка. Нищо няма да правим, морал, закони и т.н. ги изхвърлява в кошчето, те не са нужни, всеки да бере, руши, краде , рекетира и т.н. И разбира се онези дръзнали да направят нещо в живота си, да постигнат нещо, да растат и развиват, да се наказват тежко.
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По бай Тошово време поставиха в телефонните будки указатели! Изкраднаха ги за къс период! И филми показваха( видях уважаван от мен управител на магазин как краде)! Дали системата е соц. или кап., няма значение! Имало е,има и ще има клептомани( човек, който има вътрешна нужда да открадне независимо какво)! Крумови закони- това е истината!
39
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А квартал Изток при Орешарски например беше много по-чист от сега. От както Герб се върна на власт градинките са много мръсни и пълни с непочистени ***.