Салмонела в столични градини. Търси се източникът

Родител: Общото е детската кухня, която приготвя храната
30 май 2018 11:15, Анисия Иванова
11

Десетки деца от няколко столични градини са заразени със салмонела. Това е станало след консумация на храна, която е била доставена от една и съща кухня. Любка Домузова е родител на момче, което вече е прекарало болестта. Тя сподели, че симптомите са били много тежки и е последвало лечение в болница.

Домузова обясни, че веднага след диагнозата са започнали да търсят източника на заразата и откъде идва тя.

"За нас най-вероятната причина като родители беше, че някъде е хапнал нещо, което ние не сме яли. Единственото място това да се случи беше в детската градина", разказа майката на 4-годишния Тошко.

Домузова допълни още, че след това е разбрала за още случаи на заразени деца, а крайната бройка, за която тя знае, е 4 детски градини.

"Това са 4 детски градини с деца, които никога не сме срещали, не сме имали нещо общо. Всъщност общото беше детската кухня", обясни Домузова пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Тя обаче каза, че въпреки това реално към този момент все още няма официален резултат откъде е дошла инфекцията, въпреки че органите са започнали работа по този случай веднага. По думите на Любка Домузова контролът явно е недостатъчен.

"Единственият начин да са сигурни било с проба от самата храна, съответно такава проба не се пази повече от 24 часа. Самата диагноза пък излиза няколко дни по-късно", каза още тя в ефира на "България сутрин".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Позор, в кой век живеем?
7
2
 
33
 
! Отговори
Калцуни?? преди 5 години
Нали с калцуни се влиза в Столичните детски градини?Така един дядо ми обясняваше онзи ден,колко било чисто и привитливо така!!!Ама какво знаем ние в провинцията в детските градини нямаме калцуни и гледаме прасенца в тях не деца!!!И пак е абсолютно чисто и привететливо...Иначе бързо оздравяване на дечицата и да няма повече такива новини,това са дечица моля,повече контрол трябва от едни калцуни,!!!
6
3
 
36
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Далаверите на Дана Фандъкова !!!
5
0
 
37
 
! Отговори
Spectre преди 5 години
В изостанали държави, населявани от примитивни хора е така. Най-важното да има далавера, а правилата не се спазват защото само пречат на далаверата.
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вреда- вина- причина -връзка....аудиторията да гадае.
3
0
 
45
 
! Отговори
Триете а? преди 5 години
Кои са градините в които няма изградена кухня и не се готви на място? Дайте им номерата и имената? Дайте и името на въпросната кухня. Защо се крие?
2
2
 
43
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
"Десетки деца от няколко столични градини са заразени със салмонела."Това, в кои градини се случва- в Борисовата градина или в Градската градина? А може би в някоя зеленчукова градина?
1
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои са градините и коя е кухнята.Хвърля се някаква полу-информация и това е.