От днес: Безплатни автобуси ни водят до Витоша

Те се движат по две велолинии от 7 юли до 24 септември
Обновена: 7 юли 2018 15:38 | 7 юли 2018 11:15, Петя Славова
8
От днес: Безплатни автобуси ни водят до Витоша
Снимка: Кадър, Нова тв

Безплатните автобуси до Витоша тръгват от днес. Един пътнически и два велоавтобуса ще возят любителите на планината по време на летния сезон - до 24-ти септември, съобщава Нова тв

"Зелена линия Витоша" ще тръгва сутрин в 8 и 9 часа от националния стадион "Васил Левски" и ще се връща обратно в 17 и 18 часа. 

Велоавтобусите ще се движат само нагоре, обратно разписание към София няма да има. Едната линия, която е само за велосипедисти,  ще тръгва към хижа "Алеко" в 8.20 и в 10.30 от спирка "Зоопарка". Тя е подходяща за по-екстремните колоездачи. 

Втората велолиния ще стига до Железница. Нейният маршрут ще минава през по-полегатата част от планината. Тази линия е по-подходяща за семействата с малки деца, които обичат да карат колелета на Витоша, казват от Столичната община. Идеята "Зелена линия Витоша" се осъществява за осма поредна година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
6
 
! Отговори
Савата преди 5 години
Столична община твърде дълго отлага решаването на проблемите в любимата планина на софиянци. Псевдо еколозите от години саботират приемането на плана за управление на Витоша, който ще позволи най-после да бъдат подменени опасните лифтове с нови.
6
1
 
11
 
! Отговори
всеки ден преди 5 години
Кога ще се пуснат ежедневни ПЛАТЕНИ автобуси до Витоша за отпускари , ученици и пенсионери през хубавите летни месеци евентуално и лифтове.
5
3
 
11
 
! Отговори
Бай Блаже преди 5 години
Това е прекрасна идея но само едно не ми харесва ... колите (автобусите), които кръстосват планината нека ги премахнем ПОНЕ за уйкенда! Като че ли сме се сраснали с тях.Разхождам се из горите и изведнъж.. КОЛИ ужасно е.Нали целта е да се откъснем от тях .. макар и за ден?
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кметът Бойко Борисов продаде за жълти стотинки лифтовете на Витоша на ортака си Цеко и сега вместо да се возим на лифтове до Витоша се тъпчем в прашни автобуси. Приватизацията е одобрена от тогавашната шефка на Столична агенция по приватизация Йорданка Фандъкова.
3
0
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Това на какъв език е? Стига с тая шльокавица. Има си кирилица за целта.
2
0
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Нема лошо.Досега не бях чувал за такива автобуси, но и нямах колело.Мога да пробвам, сигурно е готино. Бих предпочел в началото Железница, че е по-лесен мершрута и на връщане ще е по асфалт. Но като свикна с колелото може и до Алеко, сигурно ще е супер, сега вместо със ски да се спускам надолу с колело.
1
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Trabva ot 65 g vasras vs transporti da sa gratis kekarstva lekari sabolekari kakto e v mnogo eu strani velikobritania dania schvezia nirvegia brd sa pens sled 9 sutrinta karti 50% po eftini vlakove tn koito ima nujda ot oredrujitel ot 360 do 550 eur na vasresten 4ovek dopalnitelno ako ne mu stigaoensuata otgore 380 eur sa hrana naema go poemat tova e femokrazia v eu v bg e miseria laji 30 g vse edni i saschti laladjii koito ot zarvuli stanaha milioneri miliarderi ot dalaveri v bg