Автомобилисти протестират пред прозорците на властта

Причината - отнетият лиценз на БФАС
28 май 2019 17:45,
8

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) проведе протест под прозорците на Министерски съвет по повод отнетия лиценз на федерацията. Целта е да се насочи общественото внимание към проблемите, които спортът има, предаде БНР.

Лицензът на БФАС беше отнет на 18 април тази година от Министерството на младежта и спорта и беше даден на друга организация - Автомобилна федерация на България. Причината е, че Съюзът на българските автомобилисти, като единствен български член на международната федерация, оттегли предоставените на протестиращите права за организиране на състезания. БФАС организираше повече от 20 години първенствата от календара на международната федерация.

Председателят на БФАС Владимир Илиев коментира, че решението на Министерството е с много странна аргументация - "тя се основава на решението на управителен съвет от една организация в частна полза. Това е съюзът на българските автомобилисти, който виждатели, бил член на Международната федерация по автомобилизъм и на тази база той решава да ни отнеме лиценза".

Според него, в България би трябвало Министерството да е органът, който управлява спорта, а не частни организации.

"Има написани правила , те са добре описани в Закона за физическото възпитание и спорта, посочени са два члена от страна на министерството, на базата на които ни се отнема лиценза, но в същото време ние отговаряме на изискванията на тези членове. Това наложи бърза реакция от страна на министерството. Внесоха промяна в Закона за спорта – именно тези два члена да бъдат променени, така че да могат частните организации да дават права и делегация за спорт в България",категоричен е Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според него, в България би трябвало Министерството да е органът, който управлява спорта, а не частни организации."Не че нещо, ама Министерсвто има дооооста лоша изцепки през годините... Да не се правят на квалифицирани, само защото са "държавата". Не са родени и избрани от някаква всевиша сила. Просто са случайни хора, които са сложени там, защото са били достатъчно високо в партийните листи ...
7
9
 
1
 
! Отговори
Мръсни комунисти! преди 4 години
Българина така го научиха комунистите и така свикна и си остана. Все чака на държавата му свърши работата...Все някакви държавни организации се създават. И после същите тези които са ги създали простерират срещу себе си.Ама защо в САЩ несе случват такива работи? Ами там всичко е частно! Хората си знаят интересите, и сами си финасират всичко и затова нещата вървят.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак става дума за едни държавни париАко БФАС държат клубовете, и спонсорите и имат реална сила, новите няма да издържат. Явно всичко се върти около събсидията.
5
2
 
1
 
! Отговори
Счуп преди 4 години
Счуп главичка на Балдир. Счуп пак и пак и пак ... Тъпо копиленце си беше и си остана Блонди. Внимавай как караш тия дни ...
4
0
 
6
 
! Отговори
Крадлев преди 4 години
Същото направих и с шаха, където назначих състудента и съпартиеца си Руслан Тошев за шеф на федерацията, която лично създадох и на чието учредяване присъствах и заплаших, че ако не биде избран той, няма да им дам лиценз. По-късно бях осъден на 2 инстанции от старата федерация за незаконно отнет лиценз, както и 2 пъти от сдружение ШФБ за незаконно отказан лиценз. Но хич не ми пука, Бойко ме пази, нали взе пари от ***, за да ме направи министър.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаиде изборите минаха, Баце раздаде парите....
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво, кво???
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съсипията на тиквата продължава.