Жители на Красна поляна: Партии искат да яхнат протеста

Искат да се харесат на ромите във "Факултета", смятат жители
Обновена: 23 юли 2019 10:53 | 23 юли 2019 10:43, Габриела Джекова
13

Политически партии искат да яхнат протеста в "Красна поляна", заявиха създателят на групата "#За Красна поляна" Цветан Фиков и представителите на Инициативния комитет в района Десислава Вучева и Мария Пенчева.

Още по темата
По думите им единствената цел на насрочена за утре демонстрация е организаторите да се харесат на ромите в столичния квартал "Факултета".

Представители на АБВ и БСП са организаторите на протеста, обясни Фиков. По думите му те искат да се възползват от каузата на жителите, които протестират за облагородяване на района вече три години.

"Двамата господа, които организират протеста са представители на политически партии - единият е на АБВ, а другият е кандидат за кмет на квартала от БСП. Тяхната кауза цели единствено да се харесат на ромите във "Факултета". Затова и искат изграждане на канализация и инфраструктура там. Това може да стане, само когато бъдат премахнати всички незаконни жилища и къщи. Изгради ли се инфраструктура, те ще бъдат узаконени", каза Фиков.

Десислава Вучева и Мария Пенчева пък обясниха, че ако исканията на Инициатвния комитет в квартала не бъдат изпълнени, то жителите са готови на стачни действия. Те разкриха, че въпреки десетките разговори с властта до момента никой не се е ангажирал с решение на проблемите на квартала.

"Това е нашата битка за проблемите на квартала. Не желаем никоя политическа партия да яхва протеста. Ако нашите искания не бъдат изпълнени, ние сме в стачна готовност", казаха те пред Bulgaria ON AIR.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 1 година
Непрекъснато сме нападани от роми , обирани и бити , до кога ще търпим!?
9
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 1 година
Досегашният кмет, как ще решава проблемите на квартала , когато не е от него ?! Ако е на моето място веднага ще намери начин да събори "виетнамските общежития "! Те са негодни за живеене , още преди 20 години е изтекъл срока им , а сега са и отровни поради наличие на азбест в панелите им !
8
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 1 година
Живея срещу т н виетнамски общежития - гето , коетое под прозорците ми! Ще гласевам единствено само ако има издигнат кандидат -кмет от инициативния комитет и за никакви партийни кандидати - наслушахме им се на лъжите !
7
2
 
1
 
! Отговори
Geri Ivanova преди 1 година
Фиков е платен от БСП ! Напишете в Гугъл "Цветан Фиков" и ще се уверите ! Това е пореден номер !
6
1
 
14
 
! Отговори
Стачни действия?! преди 1 година
Стачкува онзи, който работи.
Потърсете материали на Антон Тодоров, той цитира архивни източници от времето на социализма. Масовото безделие и непосещаване на училище е характерна особеност на ромските гета още от времето на соца. Това не е от днес.
Тогава, как биха могли да стачкуват жителите на "ФакултетО"? Само като престанат да правят нещо, което ги свързва с държавата.
Тях какво ги свързва с държавата? СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ. Значи, в знак на протест да престанат да взимат помощи!
5
1
 
16
 
! Отговори
Мишок е той преди 1 година
Кметът на район Красна поляна трябва да бъде осъден за безстопанственост и бездействие. Изсича се поголовно Западен парк. Строят се нови и нови коптори. Върти се незаконна търговия на всяка улица във Факултета. Никое от заведенията там или магазините не се проверяват за издаване на касови бележки или за срок на годност на продуктите, които продават. Пълна абдикация. Да се маха, заедно с даскалицата!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бсп във всеки протест!
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБВ и БСП едва ли ще успеят да привлечат избирателите на ГЕРБ да гласуват за тях. Нямат финансовите възможности на ГЕРБ като следствие от 10 години грабеж. Така даже ще загубят и избирателите си от Красна поляна.
2
2
 
16
 
! Отговори
поправям се преди 1 година
Бате Бойко кога ще подкара римска каруца та да го видим по телевизията?
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да разбирам ли, че тези размирни граждани пречат на чудесната симбиоза между политици и роми?