Карлос Контрера: Подкрепяме вдигането на данъците в София

Мерките на Йорданка Фандъкова са нужни
10 дек 2019 11:08, Павел Гълъбов
38
Карлос Контрера: Подкрепяме вдигането на данъците в София
Снимка: ВМРО

Председателят на транспортната комисия към СОС Карлос Контрера (ВМРО) обяви, че следващата седмица започва разглеждане на транспортната задача на обществения транспорт и се предвиждат повече средства за по-удобен и бърз градски транспорт, съобщава пресцентъра на ВМРО.

Още по темата

По време на заседанието на комисията на 9 декември се проведе дебат върху предложението на кмета на Столична община за промяна на данъците – данъкът върху МПС и данъкът върху възмездното придобиване на имущество. Общинските съветници спориха дали на този етап е необходима такава стъпка и какъв ще е ефектът от нея. Според прогнозите на Столична община прекият ефект ще бъде увеличаване на приходите с 18 млн. лв. от данъка върху МПС и с около 20 млн.лв. от данъка върху възмездното придобиване на имущество.

Карате стара трошка? Данъкът на замърсяващите коли в София скача

Карлос Контрера разви тезата, че значителна част от средствата са предвидени за подобряване на обществения транспорт и даде няколко примера в тази посока.

За целите на настоящата комисия ще се фокусирам само върху един аспект – транспортната задача на обществения транспорт за 2020 г. На първо място – пускането в експлоатация на Трети метродиаметър през 2020 г. ще наложи увеличаване на транспортната задача на „Метрополитен“ ЕАД с приблизително 900 000 км, които трябва да бъдат разчетени, съответно разплатени.

Преминаването на линии 84, 184 и 123 от Столичен автотранспорт към Столичен Електротранспорт (който ще ги обслужва с електробуси) съответно ще доведе до заплащане на по-висока цена на километър пробег, тъй като цената на Столичен електротранспорт е по-висока от тази на САТ.

„Следва да имаме предвид и че допълнителни средства ще са нужни за разширяване на ремонтната програма за вътрешно кварталните улици, както и за отчуждаване на терени за улици и за изграждане на улици“, коментира Контрера.

Карлос Контрера изрази учудване, че БСП наричали повечето средства за градски транспорт „запушване на дупки“ и то при положение, че те непрекъснато предлагали да се увеличат средствата за обществен транспорт. Според Контрера допълнителното финансиране е предназначено и за намаляване на интервалите на движение, за което имало предложения от различни райони и квартали. Представителят на ВМРО смята, че БСП и представителите на „Демократична България” нямат ясна позиция, а увъртат по темата с данъците.

Не може непрекъснато да искаш повече пари за инвестиции, но да не даваш нито едно решение откъде да дойдат те. Смятам за абсурдно предложението на „Демократична България“ да се увеличат данъчните оценки на имотите, защото това щяло да доведе до покачване както на данъка върху недвижимите имоти, така и на такса смет при това за целия град.

Контрера обяви, че в София има регистрирани над 770 000 автомобила и около половината от тях (395 000) са с ЕВРО 1 или 2, т.е. от най-цапащите.

Предложенията на госпожа Фандъкова, макар и да не са популярни, са правилни и затова трябва да бъдат подкрепени. В политиката не всички мерки са консенсусни, завърши Контрера.


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Todor R преди 3 месеца
Предложенията на Демократична България винаги са неясни и се правят само с цел хвърляне на пясък в очите на гражданите.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тъпо племе сме ние българите,едно от най-тъпите.Какъв е този Карлос пък и Контрера.Да се казва както си иска,това не е проблем,но как може българите да припознаваме в човек с такива имена политически субект и от такава партия като ВМРО.
31
0
 
3
 
! Отговори
Деян Стоилов преди 3 месеца
ЕТО ЗАТОВА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ
ВСИЧКИ НАЦИОНАЛИСТИ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ
ЗА ВОЛЕН И АТАКА,
А НЕ ЗА ЛЪЖЦИТЕ ОТ ВМРО И НФСБ!!!
30
0
 
2
 
! Отговори
Христо Смирненски преди 3 месеца
Приказка за Стълбата
29
0
 
2
 
! Отговори
Джамбаз ефенди преди 3 месеца
Патриот е – душа дава

за наука, за свобода;

но не свойта душа, братя,

а душата на народа!

И секиму добро струва,

само, знайте, за парата,

като човек – що да прави?

продава си и душата.

И е добър християнин:

не пропуща литургия;

но и в черква затуй ходи,

че черквата ѝ търговия!

И секиму добро струва,

само, знайте, за парата,

като човек – що да прави?

залага си и жената.

И е човек с добро сърце:

не оставя сиромаси;

но не той вас, братя, храни,

и вий него със трудът си!

И секиму добро струва,

само, знайте, за парата,

като
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато не рита немощни баби из метростанциите, субуктът с незавидна площ на челото от снимката подкрепя вдигането на данъците в София. Какви алтруисти и човеколюбци има в българската власт, свят да ти се завие направо.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За броя на колите в София. Тези 770 хиляди може да са регисрираните автомобили, но това не са само колите в София, а колите в две области - област София и Софийска област. В област София освен град София има още три града и 34 села.Тук влизат по регистрация и автомобили, които не се движат в София, заради централа и клонове, както и лизинговите. Автомобилите са автобуси, влекачи, специални, товарни и леки. Реално леките коли в град София са около 200 хиляди и около 110 хиляди товарни до 3,5 тона
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Контрера не знае какво говори или просто се опитва да ни манипулира. В София средната възраст на колите е 11 години, а Евро 3 е от 2000-та година. Повечето коли в София са с Евро 4,5 и 6, има и с Евро 3, а преди Евро 3 са много малко. До преди няколко години не се поддържаше информация по кой евростандарт е колата, т.е. няма инфо за голяма част от колите с евро 1,2,3 и 4 и Контрера ги причислява към евро 1 и 2. За броя. ..
25
0
 
2
 
! Отговори
Пътя на Карлито преди 3 месеца
Тоя мая е прекалил със снега, рано, рано...
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този само заради името трябва да го екстрадират в Куба. Контра играе, нещо като Карлсон, който живее на покрива.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Венсеремос. Тука не е Латинска Америка, че да намаляме данъците.

Софиянци гласуваха за лява политика, която искат от десните си избраници.
22
0
 
20
 
! Отговори
Иво преди 3 месеца
Г-н Контера и аз ще подкрепям за данъците ако взимах 4000лв.Вие се самозабравихте.Защо не приемате реформа за пенсиите??Всички сте двулични алчни лицемери.
21
0
 
13
 
! Отговори
aa преди 3 месеца
честито на всички гласували и най-вече на всички негласували. Така ви харесва, такива като този индивид да ви праят на маймуни. Като ходите на гъби ще плащате
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой е гея?
19
0
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 3 месеца
Вие вдигайте-ние ще крием.
18
0
 
14
 
! Отговори
Дръндер преди 3 месеца
Карлос Контрера (ВМРО) самата комбинация тук е мало*умна. Тоя не ми звучи с българско име кво прави в ВМРО? Не че съм партриот. Любопитен съм. "тъй като цената на Столичен електротранспорт е по-висока от тази на САТ" Това също е мало*умно. Как електричеството е по-скъпо от бензина? Тоя да не мисли, че паса трева?
17
1
 
17
 
! Отговори
Избирател преди 3 месеца
Запомнихме ви!
16
2
 
13
 
! Отговори
Гаманов преди 3 месеца
"Мексиканец" от Столипиново - Пловдив или от някоя друга маала от София
15
1
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
увеличаването на данъците не решава въпроса хората ще се платят данъка и пак ще се
карат бръкмите по пътищата незабавна забрана за внос на коли по стари от 10
години спрете презастрояването в комплексите защото с хората идват и колите
вече по 2 и 3 на семеиство тротоарите пред блоковете са хлътнали от колите върху
тях
14
1
 
28
 
! Отговори
шматка преди 3 месеца
На тоя като му чуя името и първата ми асоциация е с наркокартел.
Откъде го извадихте