Пускат третия лъч на метрото преди лятото, до "Овча купел" - есента

Все още текат изпитания, обяви инж. Стоян Братоев
45
Пускат третия лъч на метрото преди лятото, до "Овча купел" - есента

В момента се изграждат два етапа от третия лъч на столичното метро. Единият етап е от "Красно село" през НДК и Орлов мост до ж.к. "Хаджи Димитър". Става дума за 8 километра с 8 метростанции. Вторият етап е участъкът от "Овча купел" до Околовръстно шосе и "Горна баня", обяви инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен", в предаването "Бизнес старт" по телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата
"В момента първият етап като строителство вече е приключил, но се извършват изпитания. Те ще продължат още няколко месеца, тъй като третата линия е с различна система на управление спрямо останалите. Това изисква повече време", посочи инж. Братоев.

Той заяви, че се надява, че изпитанията на участъка от "Патриарх Евтимий" до "Красно село" ще приключат през следващите 3-4 месеца. "Това са 5 километра с 5 метростанции", уточни Братоев и изрази надежда, че до началото на лятото този участък ще бъде пуснат в експлоатация.

"Откриването може да се очаква преди лятото, но точната дата ще бъде обявена, когато приключат изпитанията. Тестовете се извършват от Siemens", посочи още той.

По думите му очакванията са, че през есента на 2020 г. ще се реализира и участъкът в "Овча купел". След това има очаквания, след като минат необходимите процедури, да се започне и реалната работа по друга част от третия метродиаметър - от Военна академия през "Гео Милев", "Слатина" до зала "Арена Армеец" и "Цариградско шосе".

Директорът на "Метрополитен" коментира, че разписанието на влаковете е съобразено с пътническия поток. Братоев уточни, че събота и неделя пътниците са по-малко и това влияе на разписанието.

"Пътническият поток през работни дни е около 350 хил. души, а годишният е около 110 млн. 2018 г. и 2019 г. са сходни по отношение на броя на пътниците, тъй като не са пускани нови участъци".

Целия разговор вижте в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.