Не искате "АстраЗенака"? Имате час в националния портал - това ще получите

Обсъждат се изменения на ваксинационната политика
85
Не искате "АстраЗенака"? Имате час в националния портал - това ще получите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

План за масова ваксинация, електронна система за записване, но излиза, че нещата не са така прости, както изглеждат.

Още по темата
Оказва се, че дори след като при записването за час за имунизация изрично сте посочили, че не искате да бъдете ваксините с "АстраЗенека", няма как да ви бъде поставен различен препарат.

Това обаче не се съобщава при потвърждаването на часа от електронната система. Просто се изпраща съобщение, че сте потвърдили часа си. Отивайки в центъра за ваксинация, изненадата е огромна. Там лекарят просто ще ви съобщи, че няма как да ви постави различна ваксина от "АстраЗенека", защото няма други препарати, а в същото време вече е късно да се генерира нов час за ваксинация - системата не го позволява при вече потвърден час.  

"Към момента всички лица, които са изявили своето желание за имунизация в имунизационните кабинети чрез електронния портал www.his.bg, биват имунизирани с ваксината на "Астра Зенека", коментираха от СРЗИ пред Dnes.bg създалата се ситуация.

"Столична РЗИ обезпечава ежеседмично с ваксини срещу COVID-19 лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ в област „София – град", където в момента с РНК-ваксини приоритетно се имунизират все още неимунизираните лица от I-ва до III-та фаза на Националния план за ваксинация, както и възрастни хора над 65-годишна възраст и лица с медицински показания (IV фаза от плана), а с ваксината на АстраЗенека – всички желаещи лица. От началото на миналата седмица стартира разпределение на иРНК ваксина към общопрактикуващите лекари за обхващане на лицата от IV фаза", допълват от там.

"В момента се обсъждат и допълнителни изменения на ваксинационната политика, с цел по-бързо и по-адекватно обхващане на желаещите да се имунизират", уверяват от СРЗИ.


 


85
Още от Страната
Хладна и дъждовна пролет, дори и в началото на май няма да е топло
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 седмици
Имам поне 8 колеги с първа ваксина от Астрата, всички се чувстваха 1 ден зле и после им мина, живи и здрави са хората, за разлика от колежката, която беше от рисковите групи и не се ваксинира.
69
0
 
1
 
! Отговори
Негър Скиор преди 3 седмици
Тиквата ваксинира ли се!? Не...........Значи и аз няма...
68
2
 
1
 
! Отговори
Опитен ваксър 1 преди 3 седмици
Аз боднах Астра-1. Ден и половина яка треска и две седмици ходих после замаян. Сега съм ок. Който иска да се пробва - отивайте без записване. Желаещите са сравнително малко и ще се доредите лесно.
67
2
 
5
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Хайде, хайде... Надприказвайте се с глупости. Изкарахте се по- умни от германците, дето забраниха даже на получилите една доза Астра да се поставя втора. Но те германците са тъпи, и неразбират чак колкото Вас от ваксини.
66
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И да пак да кажа ваксиниран съм с 2 те ваксини на астра, само малка мускулна болка след ваксинацията и то след 1 игла.За мен е важно да съм гражданин на света ,не да робувам на страховете си .Страшно съм горд с нашата нация -билки ,гъби ,традиции,култура това навън го няма и като някакъв цървъл ми говори за култура и за хранене не съм ок.В Хановер немците си имат един такъв исторически обект римска WC 4 на 4,хората са си му турили табелка римска станция и тн ,да дойдат да копнат в Пл
65
0
 
4
 
! Отговори
Кина преди 3 седмици
До Анонимен Това е късмет, човече.
64
4
 
7
 
! Отговори
Кина преди 3 седмици
С какъв точно бъркоч ще ви боцнат е все тая. А най-гадното е, че точно ваксинираните най-ефективно ще разпространят т.н. препарат... щеше да е смешно, ако не беше трагично.
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз отбелязвам в портал че нямам предпочитания за ваксината и във всички центрове във Варна на всички дати и часове е червено и не може да се регистрираш.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не се базикам има си зелени коридори ваксинацията там не спира съпругата ми се ваксинира там понеже е диабетик ,портала не работи защото към настоящия момент бяха затруднени нужните доставки и системата е изключена за модерна има само за астра .Индианците които са решили да се пробват с едрата шарка са ми ок ,живи и здрави пренаселени сме
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен Защото е блокиран и защото не са разпределени ваксините които предпочитате кащото не са отчетени като доставени и разпределени .Казах вече в поста по долу има разлика в това да посочиш грешен център и там да няма това което си пожелал и това да не можеш да запишеш защото няма яснота има ли наличност .Апропо има си потока в коридорите ,но се чака.Еми къв е проблема
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То не може да се направи час в портала. Два пъти пробвам и всички дати и часове са заети ...
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Съд и затвор за тиквата и калинките натъкмили система за опити с хора при криза.
58
1
 
2
 
! Отговори
кво изобщо си губя в преди 3 седмици
Знаеш ли какъв е един от символите на Пловдив ,един мотокар които се върти качен на един постамент .Това остана след балъци като теб от най-големия завод за мотокари в Европа ,кои е балъка????.Съседите са ти взели всичко и правят бизнес ,а ти си андрейчо от Кошарица която е извесна само с труженичките си.Машалла бизнесмен
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 55

Нямам нищо общо с ГЕРБ.
56
1
 
0
 
! Отговори
52 санчо преди 3 седмици
Нещо против лукчето ,чесъна колбасите и лчтеницата ли имаш ???.Ако не бяха балъците като теб толкова много ,нямаше румънци и гърци да продават кисело млако в Германия ,нямаше македонци да продават айвар като лютеница...нямаше турци и гърци да вземат целия пазар на сирена.Просто гардже си ти
55
2
 
4
 
! Отговори
До 49 преди 3 седмици
Значи викаш проблем има!? От герб ли си или и вече напусна потъващия кораб? Не за друго ми те гербаджиите не ги бива много много с компюрите! Както и днеска се доказа с плана им за развитие! Но ти въобще не схвана, описания от сатуята проблем а той е, че ти НЕ СИ ИСКАЛ да се ваксинираш с астра зенека, но накрая СА ТЕ ВАКСИНИРАЛИ с астра зенека! Не мислиш ли, че това е един малко по болезнен проблем от описания от тебе!?
54
2
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА ХА ХА преди 3 седмици
До до Ха ха ха ха
Загуби баса 2 са .... сега чакам да видя последно ще ме прекарат ли с паспорта с 15 кинта като тръгна за Германия :).Съпругата ми е с една на Модерна .Ти баце си плащаи тестове по 250 лева,балъците в България са повече от овцете
53
0
 
1
 
! Отговори
до 51 преди 3 седмици
Чакай да ги почнат да ги ползват...
Спутник - векторна ваксина.
АЗ - векторна вкасина.
Янсен - векторна ваксина.

Виждаш ли шаблон?
52
3
 
1
 
! Отговори
до ха ха преди 3 седмици
Като чета високо интелектуалния ти и ерудиран пост...

Та... в самолета не консумирай пресен лук или чесън, колбаси и лютеница.

Не предлагай за "гре...ия" си на стюардесите!

Ако ти стане скучно, поискай парашут, сигурен съм, че няма да ти откажат!
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ааа я кажи бре защо австрийците купуват 1 милион аксини от руснаците а ние неможем