Нови камери ще следят за нарушители в бус лентите в София

Те са разположени на различни локации
21 юли 2021 16:52, Ерол Емилов
17
Нови камери ще следят за нарушители в бус лентите в София
Снимка: БГНЕС

Нови 38 камери ще следят за нарушители в бус лентите в София. Те са разположени на различни локации в столицата.

"Така се продължава политиката по въвеждане на все повече методи и мерки за приоритизиране на движението на превозните средства на градския транспорт", посочват от Столична община, цитирани от БТА.

През последните две години на различни места в града са поставени общо 118 камери. Само за миналата година те са заснели над 8000 нарушители в бус лентите, а доказателствени материали от тях са изпратени до СДВР.


До края на следващия месец ще има още 20 нови камери.

Междувременно завърши изграждането и на бус лента по бул. „Климент Охридски“ – в участъка от ул. „Трайко Станоев“ до бул. „Проф. Марко Семов“. Според общинската администрация така ще се намали значително закъснението на автобусите, преминаващи през кръстовищата на бул. „Климент Охридски“ с бул. „Проф. Марко Семов“ и бул. „Г. М. Димитров“.


17
Още от София
Медици от "Пирогов" се срещнаха с БЛС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Ан(Т)они преди 3 дни
Кви бус ленти, бе ***? Няма такива. Кметичката е за разстрел. И защо никой няма отговор на въпроса, докога ще ми карат колела по тротоара, а аз трябва да се съобразявам с тях? Елате да видите какво става на Цар Борис - Павлово- непрекъснато се кара със 140 при червен светофар на пещеходна пътека, ама иначе камери. Тая самоковска тенекия да ми каже защо това се случва и колко осъдени надрусани шофьорчета има, а да не ми каканиже за камери-за тях знаем, че не работят, а усвояват парички!
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Заради тези бус ленти в София, градският транспорт се движи по-бавно, а не по-бързо. Причината е ясна - задръстванията предизвикани от бус лентите.
14
2
 
11
 
! Отговори
Фънди преди 4 дни
До АнонименБус лентата на тов място е безумно направена. Който я е проектирал няма грам мозък в главата си и не е и софиянец Най-вероятно е племеника на Фандъкова, отговарящ за организацията на движението в София. В лентата за автобуси около 200 метра преди светофара не се движи нито един автобус защото няма да може да продължи направо. Но племенника стои над тези неща.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Защо само в София? Други градове не съществуват ли?
12
6
 
9
 
! Отговори
Веско преди 4 дни
Това "бус лента" е голяма недомислица. Иначе говорим за екология, а карат автомобилите да пърпорят в една лента по 5 минути на светофар. Да бяха премахнали левите завои поне.
11
0
 
2
 
! Отговори
А пешеходните преди 4 дни
пътеки ще ги прескачаме ли?
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До ПрограмистАре улево, кодър -- за програмист не си дорасъл, щом нямаш колело, вероятно си и от село!
9
0
 
3
 
! Отговори
Булевард?! преди 4 дни
Марко Семов е между Климент Охридски и Андрей Сахаров. Достойно място.
8
17
 
9
 
! Отговори
Програмист преди 4 дни
В Бус лентата е забранено движението на всякакви ППС освен тези на общественият транспорт. В тази връзка - кога ще започнат да глобяват велосипедистите които карат в тази лента? Или нещо май са привилегировани - не плащат стотинка данък, изискват а и в БУС лентата карат. Чувсвам се малко прецакан, честно.
7
1
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 4 дни
До House M.D. 3 : Вид рядко венерическо заболяване мисля. Суахилския ми е поръждясал.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да сложат камери на бус лентата по Евлоги Георгиев, посока стадиона, за да приключи мазалякът с две колони коли, завиващи надясно през една единствена лента.
5
3
 
6
 
! Отговори
Край преди 4 дни
С въвеждането на ел. колите и забраната на ДВГ колите - всичкото роми и ромоподибни ще им сложат маски и ще ги натоварят на трамвая/влака.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тия камери са като банкомат но само вземат не дават не че има ефект за предотвратяване на птп а са един вид данък ама къде влизат парите от тях не се знае
3
2
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 дни
Какво означава думата "локация" в превод от суахили?
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Абе как намират пари за толкова скъпи камери а за кърпене на дупките няма чупим си колите и затова ни глобяват
1
7
 
23
 
! Отговори
нарушител в буслента преди 4 дни
Вместо да се направят истински BUS-ленти, а не надраскано с жълта боя, още камери купуват!