Промени в тарифите за столичния градски транспорт

Различна употреба на билетите
21 юли 2022 19:55, Росен Стойчев
24

Новите тарифи за градския транспорт в София бяха приети окончателно от Столичния общински съвет. От началото на следващата година обаче билетът от 1,60 лв. ще позволи на пътниците да сменят превозното средство в първите 30 минути, без да купуват нов, съобщи Bulgaria ON AIR.

Ако днес решим да се качим на метрото от станция "Сердика" до станция Европейски съюз и след това на автобус 94 до "Студентски град", ще трябва да купим 2 билета по 1,60 лв..

Още по темата
От началото на 2023 година ще е необходим само 1 билет, защото сменяме превозните средства в рамките на 30 минути.

"След като тези 30 или 60 минути изтекат, вие може да продължите пътуването си и не сте нередовен пътник, напротив, редовен сте. Просто най-после се дава възможност на хората да се прикачват неограничено в този интервал от време", коментира общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев.

Промените бяха приети с гласовете на ГЕРБ-СДС и ВМРО-"Атака", както и на Борис Бонев от "Спаси София" и на отделни общински съветници от "Демократична България".

Промяна от 1 септември ще има в предплатените карти. Вече всички до 26 години ще плащат по 260 лв. на година, а редовната годишна карта от 365 лв. ще може да се плаща разсрочено на 3 части. В нея вече ще са включени и безплатно буферно паркиране и нощният транспорт, който се очаква да заработи отново от 1 октомври.

"Човекът се оказа гръцки гражданин - нищо лошо. С нашето разследване установихме, че той живее в един малък град до Солун. Там дори най-вероятно няма градски транспорт. Като му разгледахме профила, за нас той не попада в профила на едър бизнесмен. ЦГМ не управлява и няма контрол върху това нещо, тоест ако те не контролират тази система, този господин Орфанидис Георгиос Димитриос, управлява нашата тикет система", сподели общинският съветник Симеон Ставрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: транспортСофияпромени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато започнат да проверяват шведите а не да ги заобикалят,тогава ще си купувам вече билет!!!Няма да давам 50 лв на месец а с.и.г,аните най-спокойно да си се возят и никой да не ги пипа!!!Докато това не се оправи категорично и безкомпромисно трябва всички ние като един да спреме да си купуваме билети и карти!!!И без това тези "превозни средства" за нищо не стават,90% са за ***!!!Направиха ни на бал,ъци отвсякъде!!!
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един таксиметър му закачете на тоя. Минути ще ми смята! Малка му със секундарник го е правила.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дневната карта остава ли 4 лв.?
20
1
 
8
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Де, дърВо де! Хората по света направиха безплатни пътуванията в градовете, а нас ни мародерстват. Тези общински съветници, не стават. Все по-трудно става живота в градовете и причината са безумните промени с цел доходносност. Сини и зелени зони. Скъп обществен транспорт. Измислени зорлем велоалеи. Еко глупости. И всичко е за дране на кожи. А бе ......
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само създават проблеми и усложнения. Хората не са длъжни да правят изчисления и да мислят за гнуснитe ви билети и минути. Нещата трябва да са ясни и проcти като акъла на киро простотo
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията в общината пак се е развихрила. Прецакват ни отвсякъде.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ще почнат ли най-после да глобяват римляните-гратисчии или те ще си останат недосегаеми?
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И още едни очила да сложи, пак ще си е същия ***.
15
0
 
17
 
! Отговори
ACDC преди 1 година
Тези хора не са ли пътували по света? Не знаят ли как този въпрос е решен? Какви са тези половинчати истории ...
14
0
 
25
 
! Отговори
Летни протестъри преди 1 година
Е кое му е ок? Спират талоните от 12 лв, спират картата за една линия... мега умни, няма що... и д и о ти
13
0
 
7
 
! Отговори
Люба преди 1 година
Последно 30 или 60 минути?
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако си мислят, че ще имат приходи жестоко се лъжат. Струва ми се, че ще фалират градският транспорт.
11
0
 
19
 
! Отговори
Адския Транспорт преди 1 година
Кога ще почнете да санкционирате пътниците излъчващи ухания на пърчовина?!
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най после нещо положително. Но кога ще измислят билет за две и три спирки. Нали не си правят илюзия че за толкова спирки ще си купя билет от 1,60 лв.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не е ли джей?
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да оправят гратисчиите, те пипат цените и се чудят какви билети да измислят. Логика нула. И за какво махнаха десетките??? И каква е тав дискримнация хората до 26? Що, след 26 какви сме ние? Втора ръка хора??? Че точно след 26 хората с деца и с коли, тях да бяха свалили от колите.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Борис е същия Киро! Само приказки и критики, но без нищо смислено! Катастрофа ще е този тип за София !
6
3
 
14
 
! Отговори
София преди 1 година
Борис Бонев, цялата му чета крякащи нереализирани некадърници, заедно с всичките от СО да си ползват вмирисания градски транспорт. Нито смятам да си купувам месечна карта за всички линии, нито смятам да им използвам смотаните системи за билети. Бензина и 10лв/л да стане, пак ще си карам колата, най-малкото заради удобството, липсата на разправии и губене на време.
5
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"Едно ще кажа и с това ще свърша" :-Щастлив съм,че избягах от това "Врящо и смърдящо гърне"-"София", преди три десетилетия!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, даже и Бонев е разбрал най-после. По случая е викнал да отразят проблясъка на реотана му медийно. Отново стана за смях.