Домашен питон избяга в столичния квартал "Яворов"

Влечугото не било агресивно, отровно и не било опасно
Обновена: 16 авг 2022 15:30 | 16 авг 2022 15:30, Камелия Цветанова
79
Домашен питон избяга в столичния квартал "Яворов"
Снимка: Facebook

Избягал е домашен питон в столичния квартал „Яворов“. Змията не е агресивна, нито отровна, посочи в социалната мрежа Facebook районният кмет на „Слатина“ Георги Илиев.

Уточнява се, че змията е килимов питон, не е опасна, плаши се и обича да се катери.

Пред bTV стопанинът разказа, че се е пробила мрежичката за въздух на терариума и змията е излязла през
пролуката.

Разлепил е обявата около блок 6 в квартала, за да предупреди съседите да не го нараняват, ако го видят, а да се
свържат с него.

Към момента змията не открита.
 


79
Още по темата: питонЯворов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пазете си децата и домашните любимци че питоня ще огладнее в даден момент.
61
0
 
8
 
! Отговори
Ха преди 1 месец
Докато го храниш и поиш - може и да е спокоен. Но аз съм доста неспокоен като огладнея и ми се допие!
60
0
 
9
 
! Отговори
О хо хо преди 1 месец
Приятел на собственика казва, че имало случай, в който друг избягал питон СЕ КРИЛ 3 МЕСЕЦА В КОЛА, ДОКАТО ИЗЛЕЗЕ. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАК ВОЗИТЕ ДЕТЕТО СИ ДО ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЪЩАТА ТАЗИ КОЛА. АЗ ЛИЧНО ЗНАМ ЗА СЛУЧАЙ, В КОЙТО ЗРЯЛА ЖЕНА ПОЛУЧИ ИНФАРКТ, КОГАТО СКРИТ ПЛЪХ В КОЛАТА Й МИНА ПРЕЗ НЕЯ.
59
1
 
17
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 месец
Питонът колко е голям? За възрастен човек може да не е опасен ами ако го срещнат деца на 4-5 години? Крайно безотговорно отношение имаме в Бг към опасните животни. Едни кирл иви питбули колко деца осакатиха, а сега дойде мода змии да отглеждат.
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Леле, питон се разхожда между Румънското посолство и Борисовата градина. Ужас! И трябва ние да го пазим??? Когато огладнее какво ли ни чака?
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не бе питона му е надзирател избягала змията ненормалници спящата красавица не благодаря
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
стопанина по-страшен от жена му:)))))) Хахха
55
3
 
5
 
! Отговори
Професионанист преди 1 месец
Полезно е честото душене на смоко? Всеки ден.
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До "До 52:" - току що описа именно какво е ирационален страх. И фактът, че много хора не се страхуват от змии, а техни братя, сестри и т.н. се страхуват, показва, че не е генетично заложен. От черна мамба или анаконда е нормално да се страхуваш. От подобен питон или смок - не, защото той се страхува много повече от теб и ще се опита да избяга на секундата, когато се почувства застрашен, а не да те нападне. И да - смоците са много полезни - не ги убивайте..
53
4
 
12
 
! Отговори
До 52: преди 1 месец
Страхът от змиите не е "ирационален", а генетично заложен. Това е заложено по време на еволюцията в хората. Баща ми много пъти като дете искаше да премахне този страх у мен като ми е обяснявал как смоците например са полезни и не са отровни, хващал е змии да ги видя отблизо, но дори от т.н. слепоци аз настръхвам. Дори да не навреди, една змия може да предизвика страх у възрастен човек и това да е фатално.
52
0
 
14
 
! Отговори
до 52 от 49 преди 1 месец
Щом не ги храниш с жива храна, значи отпада варианта да изпитваш удоволствие от умъртвяването на мишките. Това е добре... :) ... Аз съм имал кучета и котки. Привързвах се към тях понеже играех с тях, "комуникирах" с тях (между човек и по-интелигентни животни има някакъв вид комуникация), освен това усещах как и те се привързват към мен, което допълнително допринасяше за сближаването ни. Това със змия не става. Продължавам да не те разбирам, но и не те съдя. Все пак хората сме различни... :)
51
0
 
9
 
! Отговори
Митьо пищова преди 1 месец
Избяга питоня
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вероятно вече е ваденка на някой софийски булевард.
49
4
 
8
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Ако го хване жена ми ще го сготви веднага !
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди години на една съседка питона беше избягам през прозореца на апартамента на първият етаж и на 10 метра има едно дърво и се беше покатерил, беше се опънал на клоните и спеше.След това тя викна вишка и го свалиха от дървото и тя си го прибра.
47
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И отделно - подобна змия няма да нападне човек, защото той е много по-голям от нея и единственото, което тя прави, е да бяга и да се крие. В краен случай, ако я нападнеш, може да те ухапе (питоните имат много малки зъби) и то не е сигурно дори, че ще го направи, по-скоро ще блъфира, за да те изплаши. Пък за фантастите по-долу - дори да се опита да се увие, не може нищо да направи, защото не е толкова силна - тя ловува мишки, не хора! Суеверен и необразован народ...
46
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 49 - като собственик на два питона мога да ти отговоря веднага. Не, не ги отглеждам, за да гледам как ядат (а не ги храня с жива храна). Питоните са много спокойни змии, красиви са и дори в известна степен са goofy. Човек се привързва към тях като към всяко друго животно. Ясно е, че има хора, които имат (ирационален) страх от тях (защото такъв се насажда от кого ли не), но такъв страх има и към други животни, за които никой не казва, че собствениците им били еди какви си.
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Питона нее отровна змия но ако се увие около човешко тяло може така да го стегне че да му изпотроши костите.
44
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Домашен питон", вие добре ли сте?Това, че едно диво животно го гледат затворено в терариум не означава, че е "домашно", питомно или безопасно.
43
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е опасна докато не огладнее. Тогава вече се съмнявам да не е опасна. Дано я намерят преди да направи някоя беля. Иначе някой може ли да ми обясни какво удоволствие изпитват хората от това да имат домашен любимец змия? Не ги обвинявам дотогава, докато си държат змията вкъщи, но наистина не го разбирам. Може би изпитват удоволствие от това да гледат как змията убива мишки. За друго логично обяснение не се сещам, но ако е така, тогава то говори лошо за психическото състояние на тези хора.