Арх. Шишков: Ремонтът на центъра на София е лош

Служебният министър е категоричен, че липсва контрол
17 окт 2022 21:18, Александър Попов
12

"Това, което стана публично известно в последните дни е, че една от фирмите, която е ремонтирала АМ "Тракия", се оказа строителят при ремонта на жълтите павета. Проблемът с жълтите павета е много по-голям от това, че има сходство с фирмата в другия строеж. Това, което мен лично изключително много ме притесни, е ремонтът на целия център на София. Това, което трябва да се каже много ясно е, че през 2018 година по Оперативна програма "Райони в растеж" се отпуснати пари на Столичната община, които са в рамките на 41 млн. от програмата за реконструкция на центъра на столицата. Имаме одобрени проекти, на които възложител е Общината.
Още по темата
Лошата практика с инжeнеринга в случая не съществува", коментира служебният регионален министър арх. Иван Шишков пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че е имало лоша предварителна организация за строителството и има промяна в съответните технически решения, което означава, че те не са били съвършени. Според него проектът на ремонта в центъра на София е лош и липсва контрол. Служебният министър изтъкна, че започват активни проверки за този обект, за да може да се спази срокът евентуално до март месец 2023 година. Гостът апелира фирмата да каже те ли са виновни или проектът е некачествен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Моите уважения към архитект Иван Шишков! На България са нужни повече хора от неговия калибър.
9
1
 
6
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ЛЮБОПИТНО - ВОЗИХ СЕ НА ТАКСИ И СЕ ОКАЗА, ЧЕ ШОФЬОРА НА ТАКСИТО Е ЕДИН ОТ ХОРАТА РЕДИЛИ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА НА ФАНДЪКОВА - КАЗВА "НЕ ЧЕ МИЕ РАБОТА АМА ДЯДО МУ БИЛ МАЙСТОР НЯКОГА И ПОКАЗВАЛ НА БАЩА МУ НА НЕГО И НА БРАТ МУ КАК СЕ РЕДЯТ ПАВЕТА. ТАКА ГИ НАРЕДИЛИ РЯДКО ЗАЩОТО ТАКА ИМ КАЗАЛИ ЗА ДА СТИГНАТ ПАВЕТАТА ЗАЩОТО НЯМАЛО ПАВЕТА ЗА ЦЯЛАТА ПЛОЩ" ИНАЧЕ ХОРАТА СИ КАРАТ ТАКСИТА НЕ СА МАЙСТОРИ- НЯМА ДЪРЖАВА И ДЪРЖАВНОСТ ПАРОДИЯ
8
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
В наши дни на кражбата й казват ...ремонт.Аферим!
7
1
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Южен поток затвори,За евроатлантически ценности говориРазвява знамето на демокрацията,Чрез СДС си трие излагацията. Що е то?
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце се върна и паветата се нагънаха.
5
3
 
3
 
! Отговори
Тучо преди 1 година
Същото гомно съм и аз!
4
5
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Звездите пак ли ти говорят?
3
5
 
3
 
! Отговори
Тучо преди 1 година
Целува ръка на попове и тъпче яко джобове. Краде народната пара, в хотела си навирил ***. Църковна свещ от двата края пали, от комунизма лош се жали.Що е то? Банкянско гомно.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На герберастките крадци май им се развали рахатлъка. 12 години безогледно крадене, ама май сега ще се задават и ще повръщат.
1
1
 
13
 
! Отговори
СофиянецЪ преди 1 година
От "майсторите" които "ремонтират" няма нито един Българин!