ГЕРБ скочи на Терзиев за боклука: Лъжи!

Това е немощ на ПП-ДБ-СС, заяви Хекимян
Обновена: 9 яну 2024 14:11 | 9 яну 2024 14:11, Нели Христова
70
ГЕРБ скочи на Терзиев за боклука: Лъжи!
Снимка: БГНЕС

"Предвещаната криза от кмета Терзиев с боклука в София няма да се състои. Казва се, че депото има капацитет да работи още три години, след което ще има криза, това не е така, това е лъжа". Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев на извънреден брифинг в Столична община, предаде БГНЕС.

"Заводът ще работи до 2031 г.", увери Георгиев. Според него се създава изкуствена криза, за да се замаскира истинската такава. "Призовавам Терзиев да оповести и другите два доклада от 2021 и 2022 г. и те да бъдат предоставени на прокуратурата", призова Георги Георгиев. Според общинския съветник истинският проблем в София е невъзможността да заработи общинският съвет.

Още по темата
Антон Хекимян, също общински съветник от ГЕРБ, изрази притеснение, че лидерството не е взето от кмета на София Васил Терзиев. "Кметът официално не търси подкрепа в СОС, а това е неговата работа. Кризата в боклука се вижда, защото извозването е ясно, че е проблем. Старите клони от предходната криза заради снега още не са извозени. Това е немощ на ПП-ДБ-СС. Те обвиняват опозицията заради тяхната немощ", смята Хекимян.

Кметът Васил Терзиев определи Столичното предприятие за преработка на отпадъци като безразборно харчене на пари. “Нашите подозрения за Столичния завод за третиране на отпадъци са абсолютно обосновани. Безхаберие, безразборно харчене на пари. Обобщили сме всичко в 130 страници доклад. Този доклад е предаден на прокуратурата”, заяви Терзиев относно проверка в завода, направена в края на миналия месец. "Основната работна заплата на работник в завода за боклук на София - СПТО, за месец юли е била 940 лева. За сметка на това заместник-директорът на завода е получил 12 хиляди лева заплата. И това е в месец, в който заводът реално не функционира, а всичко отива на депо", допълни и шефът на завода Николай Савов.

Лорита Радева, общински съветник от ГЕРБ, заяви, че в момента се състои планът за модернизация на Завода за боклук в София. “Той е одобрен от СОС, одобрени е финансирането и графика за модернизирането. Ако са допуснати слабости в избора на техниката, в монтирането и с изпълнението на влизането е експлоатация на Завода за отпадъци през 2015г. то това е отговорност на техническите лица, отговорни за това, а не на кмета на София, тогава кмет бе Фандъкова, но директор на завода бе именно Николай Савов. Нека той да даде отговор дали си е свършил работата”, категорична е Радева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТОВА НЕ СА ЛИЦА, ТОВА СА МУТРИ.
57
1
 
6
 
! Отговори
герберастки сурикати преди 3 месеца
Погледнете им гадните муцуни на тези миризливи плъхове!
56
0
 
3
 
! Отговори
хекимян преди 3 месеца
не очаквах това от теб
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Готови са за Кумиците по Каанал ено.
54
1
 
4
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 месеца
Мазмантян не разбра ли, че единственото което прави отваряйки си устата е да се излага ?!?
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еееех, ако можехме... като мечките... Да се свием в един шкаф, увити в агнешки кожи и да отмъркаме цялата зима... Каква икономия на разходи и данъци... А като се събудим току-виж и политиците изтрезняли от еуфорията... Като няма публика защо ли да се хабят ?
52
2
 
7
 
! Отговори
Главанак преди 3 месеца
Всички българи, дори и неродените, трябва да знаят и помнят до края на живота си- в България , в момента има една мафиотска партия, начело с най- големия мафиот в хилядолетната история на страната- онзи от Банкя! Няма досега случай в световната история, да си сниман с пачки евро и кюлчета злато, и ти да твърдиш лъжи, лъжи и само лъжи!
51
0
 
8
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 3 месеца
ЗАВОДЪТ ЗА *** Е ПЪЛНА ИЗМАМА,КОЯТО ОТДАВНА СЕ ВЪРТИ ПО ПРЕСАТА,ЗАВИСИ КОЙ КАКВО ЧЕТЕ.А ТЕЗИ ДВАМАТА СА СИ ЛИКА ПРИЛИКА ЛЪЖЦИ И ДАЛАВЕРАДЖИИ.ГРАДА НИ ГИ ИНЕРЕСУВА САМО ДО ТОЛКОВА,КОЛКОТО БИХА МОГЛИ ДА ОТКРАДНАТ.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ля ляE какво излезе наяве? Колко много се направи по времето на ГЕРБ-ЗАМИСЛЕТЕ СЕ! Ами ще има по какво да плюете,след като е направено толкова много! Тези нагли "умници" вече 3 години и едно колче не са забили,едни кофи не са сменили....камо ли да построят нещо!
49
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не случайно хората искат б.борисов в затвора, където му е мястото на този сел ски тари кат.
48
8
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 3 месеца
както всичко което Вие от Герп сте правили са лъжи! сега обаче нещата излизат наяве!! същоо така гледам че все повече лъжи излизат наяве!!
47
4
 
12
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
До Анонимен под номер 45 По Принцип ,за да има "падение" е необходимо да е имало спазване на някакви принципни морални норми. При Хекимян ,откакто е в публичното пространство известен винаги е било ясно ,че е един кариерист ,който е готов на абсолютно всичко .В телевизията си беше създал един "приличен" медиен образ ,за всички тези ,които си приличат по това ,че са "удобни" на властимащите . Хубавото в тази ситуация е ,че Хекимян отиде в своята "естествена среда" при зомбитата лоялни на вожда.
46
4
 
9
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Тези двамата на снимката - могат да "скачат" само ,когато им подаде "сигнал" вожда и на въже.
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Знае се, че ГЕРБ винаги лъжат. Та какво казват ГЕРБ. ...
44
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То става ясно че където има или е имало ГЕРБ то мирише много яко на корупция!!!
43
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хихимянът се е обръснал за да подражава на вожда. Какво падение.
42
3
 
6
 
! Отговори
хммм преди 3 месеца
Не.ли Ристова космясалата лелка която си е цензурирала собственото име в сайта заради народната любов отново се е развихрила в триенето на коментари, внимавайте с послушното куче на властта, заради такива *** сме на това положение!
41
8
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Незнам нищо за този завод но виждам че от два месеца кмет нищо ама нищо не работи а съветниците съвсем Освен да приказват празни думи заблуди лозунги Нищо Оставка и нови избори за кмет и съветници София не е 16 %
40
6
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Колко ниска летва са тези 2мата. Жалко за техните избератели.
39
10
 
6
 
! Отговори
До Мира и останалите преди 3 месеца
Явно поръчкови коментари! За всички от ГЕРБ "Лъжци, крадливи" и т.н. Това граничи с огромна подлост, защото има ли нещо доказано в съда или в споразумение . НЕ! Доверявате се на казано-речено в социалната мрежа, където членувате! Само, че е много лесно да кажа например - Мира ти си лека жена, продаваш се за пари, и това се завърта с бясна скорост по медиите, но това отговаря ли на истината!?