Стоичков става доктор хонорис кауза

Пловдивският университет ще го отличи на 11.11. в 11 часа
Обновена: 8 ное 2011 17:46 | 8 ное 2011 17:45,
235
Стоичков става доктор хонорис кауза
Христо Стоичков Снимка: архив, Булфото

Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще бъде отличен с почетното звание доктор хонорис кауза от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Церемонията е насрочена за 11 часа на 11 ноември 2011 г. в Шеста аудитория на висшето учебно заведение. Камата ще получи званието по предложение на проф. Веселин Маргаритов, функционален декан по спорт и социални дейности в Пловдивския университет.

През юли тази година правителството назначи Стоичков за почетен консул на България в Каталуня.

Още по темата

Около изборите той активно демонстрира топлите си отношения с премиера Бойко Борисов и даде рамо за кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев, който беше избран за президент.

В началото на октомври стана ясно, че Стоичков ще бъде знаменосец на българската делегация за Олимпийските игри в Лондон през лятото на 2012 година.

Той обеща и изграждането на три нови и супермодерни стадиона в България.

Последната му активност пък е свързана с кампания за отваряне на европейския трудов пазар за българи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
25
 
! Отговори
НОВ--МОРАЛ преди 12 години
***,нахален и арогантен---- се нарича ,,ПРОБИВЕН,,
187
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С такива доктори ще стигнем далеч...мамата,,,мамата,,
186
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки би построил 3-стадиона ,ако получи наи-различни активи и облаги за 5....не е ли дьржавата да си извади парите или спортните дружества да имат вьзможност да го направят или да се строи заради това ,че примерно Бьлгария ще е домакин на олимпиада или световно пьрвенство...другото го знаем как става....
185
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей *** много едностранчиви мнения по тая тема.. не очаквах такова отношение към стоичков, все пак той ни е лицето пред света... никой не го интересува дали може да говори български, или не!
184
2
 
20
 
! Отговори
Ристе СоичкоФ преди 12 години
Айнцу цвайцу дрън! Сън тайм люн...фифти фифти
183
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля, че в 12 ч. на 12.12.12 президентът Плевнелиев трябва да награди Стоичков с орден Златен лъв и значка Златна осморка.
182
1
 
6
 
! Отговори
Kauza по повод 181 преди 12 години
Хека това да се обясни на Бате Бойко - той сигурно не знае. Иначе това нямаше да е поредната му тъпня!
181
1
 
23
 
! Отговори
Rumen преди 12 години
Боже пази България
180
2
 
8
 
! Отговори
поля преди 12 години
Доктор хонорис кауза (на латински doctor honoris causa, доктор по заслуги, понякога съкращавано като д-р хон. кауза) или почетен доктор е звание, което се присъжда от висше училище за заслуги към развитието на науката.. и изобщо на културата или като жест на добра воля при посещения на високопоставени политици, навършвания на кръгли юбилеи на изтъкнати общественици и под. Почетната докторска степен се дава без за целта да се минава по обичайния академичен път. Тя има символична стойност.
179
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 179Вярно е ,поправям се:Народ -овце,дойни,дойни мляко дават,друг го пие...Форумите пълни с ''патриоти'',площадите празни...
178
2
 
19
 
! Отговори
до 177 преди 12 години
"Пожарникарче-премиер,футболист-доктор,***-цар!Да живее България!"Пропуснал си нещо...Пожарникарче-премиер,футболист-доктор,***-цар, народ - овце!Да живее България!
177
2
 
21
 
! Отговори
анонимен1912 преди 12 години
До 174Стоичков не е допринесъл със сричка за българската наука. За това, което е направил, нека му присъдят званието в НСА, не в Пловдивския "Университет"/кавичките са от днес/
176
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пожарникарче-премиер,футболист-доктор,***-цар!Да живее България!
175
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Нема такава държава", а?!?! Любимата песен на овцете, на които Славчо Учиндолски формира възгледите и ценностната система! Все едно държавата се управлява от извънземни, които мразят България и всичко българско :-)) Овцеее, Овцеее...На Стоичков му е през шнура за безработни форумни "бабаити" като вас...
174
2
 
14
 
! Отговори
до 172 преди 12 години
Държавата се формира от народа...Когато народа е скапан, тогава и държавата е скапана!!! Те са като скачени съдове, капиш? Кой е виновен, че държавата е скапана - завистливият, мързелив и вечно обвиняващ другите за неудачите си народ!!! Защо в Австрия е добре - защото там живеят хора, а не овчедушни ***!!!
173
12
 
5
 
! Отговори
Българин от Париж преди 12 години
В България ако си успял с честен труд, то винаги завистниците ще ти намерят кусур, дори и да си перфектен. Стоичков бил ***, Бербатов мързелив, Лили Иванова алчна бабичка и т.н...А че благодарение на тези трима души в чужбина са чували нещо положително за България, няма значение за вас, нали?!?! Срам ме е, че имам такива злобни, завистливи и първобитни сънародници! Не мразите ***, които във Франция, Германия и Англия са крадливи българи, а мразите успелите...Не ви разбирам, честно!!!
172
1
 
7
 
! Отговори
намръщен преди 12 години
Това не е държава, а територия, stoiloff
171
4
 
19
 
! Отговори
stoiloff преди 12 години
Не не е злоба! Просто е обида ,за всеки който е проливал пот да се образова, един меко казано неграмотен първичен нищожен *** да получи титла - докторска!СКАПАНА ДЪРЖАВА!
170
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много злоба, много нещо...Нищо чудно, че България е такъв ***...Стоичков сигурно е виновен и за това, че жена ви спи със съседа :-))
169
3
 
1
 
! Отговори
до 164 преди 12 години
А ти си символ на първобитна балканска злоба и завист, затова мри в г**на в панелката си и плюй по форумите, това явно е единствената ти радост в живота!