Признание: Португалците посветиха купата на Роналдо

Липсваше ни късмет, смята съкрушеният Антоан Гризман
11 юли 2016 07:46,
24
Признание: Португалците посветиха купата на Роналдо
Снимка: Ройтерс

Пепе, един от героите за Португалия при вчерашния триумф на финала на Евро 2016, заяви, че отборът му посвещава победата на съотборника им Кристиано Роналдо.

Последният бе контузен от Димитри Пайе и се наложи да бъде принудително заменен в 23-ата минута на срещата, но дори и без него "мореплавателите" стигнаха до големия триумф.

Още по темата
"Написахме страхотна страница в историята на португалския футбол", обяви щастливият Пепе след мача.

"Бе голям удар, че загубихме Роналдо толкова рано. Надеждите ни за триумф бяха именно в него, защото той е играч, който може да вкара във всеки един момент", призна избраният за играч на мача Пепе.

"Казах на останалите момчета, когато стана ясно, че не може да продължи, че трябва да играем и да спечелим заради него", разказа той.

В другия лагер пък голмайсторът на шампионата Антоан Гризман не бе на себе си от разочарование.

"За съжаление ни липсваше късмет в този финален мач. Видяхте, че ударихме гредата в последната минута, а освен това пропуснахмя няколко изключително добри положения. Техният вратар се намеси решаващо на няколко пъти", коментира той, цитиран от френското издание "Екип".

"Радвам се, че станах голмайстор на турнира, но сме съсипани след тази загуба. Искахме да зарадваме Франция. Много е тежко да загубиш финал и то по подобен начин", завърши той и не пропусна да поздрави Португалия.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Фен преди 7 години
До 6 - ти сляп ли беше, че не видя това, че Роналдо игра с топката? Дори финт му направи . Върна я назад и оня му натисна зверски опорния крак. Какво се случи? - Пайе влезе много остро в краката на Санчес и съдията даде аванташ. Докато съдията още е с ръцете във въздуха , топката е в краката на Роналдо и Пайе влиза по същия начин и в неговите крака. Иначе няма умисъл - неееее- ама никаква!!! Умрях от кеф като видях накрая франсетата да плачат... А аз д се смея...
18
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
"Липсваше ни късмет..."Да видите как е... ама срещу германците ви беше хубаво, нали?
17
0
 
6
 
! Отговори
тъпо е преди 7 години
тъпо е да се мисли, че Роналдо симулирал - това не е селски играч на селски мач, спортисти от неговия мащаб за славата най-малкото ще искат да играят, отделно рекламите, милионите и пр.тъпо е да се мисли, че мачът трябвало да бъде интересен на жадните за зрелища ***, лочещи бира на дивана в хола.играта си има стратегия, на португалците беше дълбока защита и остри, редки контраатаки. това, че франсетата не я загряха 110 минути, говори лошо само за тях.а и целта на играта е да победиш - факт
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито на Португалия и нека празненствата да продължат. Роналдо е готин и бързо възстановяване. На печелившите честито на загубилите - опитайте пак.
15
1
 
1
 
! Отговори
do 17 преди 7 години
Изключително подло играха, всъщност. За Италия ще се съглася с теб. Друг вариант - Хърватска. Те отпаднаха по идентичен начин от същите дърводелци.
14
10
 
2
 
! Отговори
глупости говориш преди 7 години
До Анонимен Хо хо. Без Роналдо играха по-добре. А Пайе дори не наруши правилата. Защо им е Роналдо като играят за 0-0? Ето защо - да забави времето и да внесе интрига. Ако бяха отпаднали - чудесно оправдание си бяха осигурили. Сега им е още по-чудесно. Слабо първенство, слаб шампион и належащи промени в регламента.
13
15
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Контузията е лека, така твърдят, собствените му лекари. Ти да не плака, докато се тръшкаше? А ако погледнеш записа ще се убедиш, че сам потърси съприкосновение. Да си видял някой на голям футболен форум да губи 20 минути заради предполагаемо принудителната си смяна? Защо го връщаха в игра 3 пъти и защо го изнесоха на носилка? Губи време и изнерви играчите. Идеално им се получи, всъщност. Нека се радват, за непредубедения зрител те са едни жалки шампиони.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако логиката работеше , шампион тази година трябваше да е Германия или може би Италия! 2006 година - Португалия... и т.н. Но уви, логика няма...Португалците играха изключително сърцато и себераздаващо, на върха на своите възможности...
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изключително слабо първенство.А да стане шампион отбор който няма победа в групите си е СМЯХ.
10
6
 
13
 
! Отговори
____________________ преди 7 години
Разбирачи, Португалия беше ощетявана в последните издания и на Европейско и на Световно...Най-болезнено беше загубения финал у дома срещу Гърция... Портогалия тогава се раздаваше на макс, имаше и страхотни футболисти като Фиго, Деко, Маниш, Коща, Петит и прочие, но мал шанс... Тогава играха атрактивен футбол , но загубиха от антифутбола на Гърция... И сега 12 години по-късно, съдбата им се реваншира, като наказа и Кристияно за неговото его...Така, че аз лично съм много доволен, има баланс....
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До друг анонименговориш като един дето рече едни такива и после Кокала малтретира сексуално бойната му слава насред Герена
8
4
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
"Липсваше ни късмет"-да,една зорлем подарена световна титла явно ви е малко,гнусни франсета.Пък и друг не можахте да контузите,един не беше достатъчен.Честито на португалците!
7
2
 
33
 
! Отговори
До номер 1,3 и пр. преди 7 години
Пич, ти явно не знаеш какво е травма с усукано коляно. Не му ли видя лицето още като падаше? Чак такъв артист не е. Едно е да рипаш край тъч линията, друго е да стреляш с 90 км/ч със скъсани ставни връзки или да скачаш 60 см за глава. А ако само с една постановка се борят французите, значи толкоз им е на тях майсторлъка! Добре играха момчетата, победи по-добрият..
6
4
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До 5 Кой трябваше да стане шампион - френските *** ли? А Пайе си влезе брутално на Роналдо и трябва да си сляп като съдията за да не го видиш. Френските *** до сутринта да бяха тичали пак нямаше да вкарат гол...
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дмитрий само за това игра - да контузи Роналдо. После нищо смислено не направи и логично го извадиха, нали си е свършил работата.
4
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой снощи стана още по-богат. Залозите решават мачовете. Португалската сбирщина - европейски шампион. Смееееех!!!
3
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Франция с късмет и съдийско рамо бяха добутани до финала, нормално да им изневери в даден момент. Истината е че почти всички бяха анти Франция, не толкова за Португалия
2
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нула респект за този лигльо! На никой друг не биха позволили да скача като петле по тъч линията, при положение, че трябва да е на скамейката. А някои треньори директно гонят играчите си за такива прояви, ама трябва да са мъже, не пу*ки.
1
7
 
28
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Има такива "футболисти", които влизат на терена само и само да окуцят даден противников играч! И не един, и не двама прекрасни футболисти са с прекратена кариера /Марко ван Бастен/ от такива "галантни и нежни" /Джентиле - Ит./ състезатели.Защо Пеле /Едсон Арантес до Насименто/ в едно от последните си интервюта, поглежда към небето и казва:"Благодарен съм на съдбата, че никога не бивах контузен сериозно!!"