Дани Валверду – основата на успеха на Гришо

Йордан Божинов пред Bulgaria ON AIR: Мачът с Янович бе като финал!
10 фев 2017 17:15, Веселин Коларов
5
Дани Валверду – основата на успеха на Гришо
Снимка: Bulgaria ON AIR

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров вдигна на крака 10 000 зрители в зала "Арена Армеец" и милиони пред телевизионните екрани с впечатляващия обрат, който направи в мача си срещу Йежи Янович на осминафинала на турнира Sofia Open.

По този начин първата ни ракета продължи страхотното си представяне през 2017 г., след като първо спечели титлата в Бризбън, а впоследствие достигна полуфинал на Australian Open.

Спортният коментатор на Eurosport Йордан Божинов е на мнение, че основната заслуга за успехите на Димитров е на неговия нов треньор Даниел Валверду.

"Промяната в Григор започна през юли с новината, че е направил няколко тренировки с Дани Валверду. Не се очакваше много от Валверду и Григор. По интервютата и жестовете изглежда, че между тях има пълен синхрон. Валверду беше спокоен в първия сет (срещу Янович), въпреки че нещата не вървяха. Задължително е треньорът да е психолог", коментира Йордан Божинов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът на Bulgaria ON AIR добави, че оценката за представянето на Григор вчера не е еднозначна. По думите му до 45 мин. Григор е бил зависим от сервиса на своя съперник, който в този период е играл извънземно.

"Промяната се крие в това, че Янович изгуби част от своите сили. Гигантите не могат да изкарат дълъг мач, правейки тези сервиси. Григор безспорно е много по-добрият тенисист в момента", обясни специалистът. Според него вчершният мач е бил финал в турнира за Гришо, а Жил Мюлер е единственият тенисист, който може да му попречи да спечели титлата от турнира Sofia Open.

Запитан докъде се простират възможностите на Григор Димитров спортният коментатор посочи, че предстоят 6 месеца, в които той няма да защитава точки и това е перфектен период за постигане на много повече от осмо място в ранглистата.

"Може само да увеличава актива си. Неговата игра е прекрасно ситуирана за сезона на трева. Добрата новина е, че има много голям турнир на трева, където той има голям успех - "Уимбълдън". Разковничето се крие в играта на клей", каза още Йордан Божинов.

Какво каза той още вижте във видеото на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Научете Български! преди 7 години
Моля, не се казва "страхотно" представяне. Корена на тази дума е "страх". Нищо страшно нямаше, а отлично представяне имаше от страна на Григор.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Троицки победи нашия в 5 сета на РГ миналата година. Ще е много тежко с тоя след малко.Успех Гришооо!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йордан Божинов каза че само Мюлер би спрял Григор към титлата на тоzи турнир. Нo Мюлер вече отпадна преди малко.
1
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега Трицки като го върне в първи клас след малко...какво преавим?