Азаренка обърна Серина Уилямс и ще играе финал

Там срещу нея ще се изправи Наоми Осака
Обновена: 11 сеп 2020 10:00 | 11 сеп 2020 10:00, Красимир Ангелов
41
Азаренка обърна Серина Уилямс и ще играе финал
Снимка: БГНЕС

Виктория Азаренка от Беларус и Наоми Осака от Япония ще играят във финал на откритото първенство на Съединените щати по тенис при жените.

Виктория Азаренка, която беше една от трите останали майки на четвъртфиналите на US Open, елиминира Серина Уилямс на полуфиналите на турнира. Беларуската тенисистка обърна американката с 1:6, 6:3, 6:3 и за първи път от седем години се класира за финал от Големия шлем.

31-годишната Азаренка за последно спори за титлата от US Open през 2013 г., когато загуби в три сета именно от Серина Уилямс, припомня БНР. През 2012 г. също се игра финал между двете и американката се наложи след три изиграни части. Виктория Азаренка за първи път в кариерата си победи Серина Уилямс от 11 мача между двете на турнирите от Големия шлем.

Японката Наоми Осака записа успех със 7:6 (1), 3:6, 6:3 над Дженифър Брейди (САЩ). Така Осака ще опита за втори път да спечели титлата от US Open, след като през 2018 г. победи Серина Уилямс на финала.

Интересното е, че само преди седмица трябваше да има финална среща в Ню Йорк между Осака и Азаренка. Двете стигнаха до спора за титлата от турнира, предшестващ Откритото първенство на САЩ. Японката обаче се отказа да изиграе двубоя заради контузия и Виктория Азаренка спечели първата си титла от турнир на WTA за последните четири години.

Всички новини около US Open четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
2
 
! Отговори
Тролове преди 3 години
Абе стига глупости! Серина е добра спортистка .. и другите са... гледайте тенис и стига само тролене. Съмнявам се , че на много от вас всъщност им пука за женския тенис... или въобще за тениса ... така че по-полека
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Женският тенис загуби много заради Серина Уилямс...Колкото по-рано се откаже от тениса това нещо толкова по-добре.
17
2
 
8
 
! Отговори
Беларус преди 3 години
Е независима държава. Ние трябва да лягаме щом ни свирнат.
16
2
 
31
 
! Отговори
Стар левскар преди 3 години
Браво!!! Допинговата мутантка си го получи!
15
3
 
4
 
! Отговори
Tennis преди 3 години
Девънпорт никога не е играла, след като роди
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Азарьонка яеднага да бъде изхвърлена от турнира.Расистко е бял/а да победи черен/а
13
4
 
26
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Пиронкова я умори , Азаранка я закова.
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента на Серена какви "животоспасяващи" медикаменти, забранени за другите спортисти са разрешени от вездесъщата Световна антидопингова агенция? Чакам със задна дата да обявят някои от медикаментите, дето Азаренка ползва за забранен и да я пратят при Ликашенко. Видяхме руските хакери какво намериха в досиетата на "чисти" американски и английски спортисти.
11
25
 
14
 
! Отговори
Гришоуу преди 3 години
Нормално Англичанина французина американеца германеца норвежеца разчитат на собствени сили физика и психическа подготовка.На българина от малък му е внушено учи да не работиш а бе то важното е да си роден с късмет и тн.Българина разчита на това противника му да се спъне да падне да завали дъжд вятъра да си промени посоката и тн.
10
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пиронкова не е класа! Явно не се старае достатъчно в тренировки за издръжливост или по природа си е такава! Няма логика в представянето и срещу Серена, освен загубата! Защо! Защото, логично е по младата и не толкова масивна Пиронкова да е по издръжлива срещу масивната и вече възрастна мис Уилямс! На практика - обратното! При Азаренка бе точно според логиката! Спринтьорът Серина повежда убедително на 200 метра и на 3000 вече е гроги!
9
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички освен нас българите могат да направят такова нещо
8
7
 
46
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Браво на Азаренка! Вън чудовищата Годзила-Уилямс от тениса!
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм гледал, но си представям как е крещяла Уилямс, но номерът със сплашването нещо не е минал....
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално жена да има деца е невиждано чудо.Трябва да са отбилежи.
5
3
 
6
 
! Отговори
аналогичен случай преди 3 години
Сега да не си помисли някой , че както Виктория разпердушини Серина - така и другите белоруси с Лукашенко ??!!! Няма такова нещо , неее. . . . . . хм. . .
4
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дейнвънпорт бе майка на три деца и млатеше всичко живо! Няма Селеш, Хингис, Хубер, Енен, Моресмо, Скиавоне, сестрите Уйлямс и т.н. Бабите ни са раждали на нивата и не са ползвали майчинство. Колежките ми в института до последни ходеха с нас на дискотеки и танцуваха здраво. Да не говорим, че зачеваха само от полъх. Па"системата не ги убиваше"! Сега от 4-ти месец седи с краката нагоре да не го изтърси преждевременно. И то какво, да не коментирам.
3
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наща да гледа как играят хората а не да се оправдава.Няма хубава загуба.
2
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми то след като нашата я изтощи, то е лесно
1
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Виктория Азаренка, която беше една от трите останали майки на четвъртфиналите на US Open, елиминира Серина Уилямс на полуфиналите на турнира."Само да попитам майчинството какво отношение има към тениса че наблягате на това?