Мишо Таков: Много е важно каква тактика ще избере Пулев срещу Джошуа

Тактиката е изключително важна, както и психиката
18
Мишо Таков: Много е важно каква тактика ще избере Пулев срещу Джошуа

Легендарният български боксов треньор Михаил Таков, който е координатор на националния ни отбор, говори пред Betenemy за предстоящия мач на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа, както и за европейското първенство за юноши, което се проведе в София.
 
Г-н Таков, останаха по-малко от две седмици до мача на Кубрат Пулев срещу световния шампион Антъни Джошуа. Какви са очакванията Ви за битката и какви са шансовете на Кобрата?

Най-важното сега е да бъде здрав. В тази динамична обстановка е много трудно да се каже къде какво може да стане в тези последни дни. Очакваме ги вече с нетърпение. Кубрат е здрав, готви се с добри треньори и спаринг партньори. Отива в друга страна, при друг режим и закони, както и изисквания. Там също трябва да се пази до мача.
 
Как се отразява цялата тази ситуация на подготовката?

Каквото е за него, такова е и за Джошуа. Зависи кой ще издържи на цялото това напрежение, което в момента е навсякъде.
 
Кои са силните страни на Кубрат за този двубой?

В мача е важно да се противопостави с тактика на това, което ще предложи екипът на Джошуа. Ще се сбутат две тактики. В началото мача с 50 на 50. В самия мач ще се види накъде как ще вървят нещата. Ще се види тактиката и стратегията на нашия екип. Джошуа може да предприема различни варианти. Видяхме го в съвсем друга светлина във втория мач с Анди Руис. Не се знае как ще подходи сега. Важна е и психиката, важно е дали и каква публика ще има.  
 
Казвате за тактиката. Май това е най-важното за двубой за световната титла?

Тактиката е изключително важна, както и психиката. Опитът също ще изиграе роля. Видя се и мача на Олександър Усик срещу Тони Белю, който беше без публика, че е друго.
 
Ако няма публика или много малко, на кого ще бъде от полза това в двубоя?

Трудно е да се каже. Бях на мача на Кубрат Пулев с Кличко. Залата и публиката бяха уникални. Имаше голяма част българи, беше идеално. Там обаче имаше други обстоятелства - много дълго обявяване, много дълго време преди започване на мача. Бяха едни 30-40 минути, в които екипът не знаеше точно в колко часа ще бъде мача. Пулев беше загрят, излезе с наметалото - топлината да се запази. Това оказва влияние, нищо, че са на пръв поглед дребни неща.

Кои са слабите страни на Джошуа?

Всеки си има слаби страни. Когато се прави тактиката се прави така - силни страни на нашия, слаби страни на нашия срещу силни и слаби страни на противника. Гледа се какво ще се противопостави на силната страна на противника, за да се стигне до благоприятен завършек за мача.

Каква е Вашата прогноза за двубоя?

Ако знаех, щях да заложа и да бъда милионер. Аз съм българин, с Кубрат сме от толкова години заедно и много ми се иска да победи. Трябва да се обмисли всичко, за да има добър завършек на срещата.
 
В София в момента се провежда европейско първенство по бокс за юноши. България има титла, медали... Как оценявате представянето на нашите момичета и момчета?
 
Първо, не трябва да забравяме, че миналата седмица завършихме другото европейско първенство, където се представихме отлично. Трябва да приветствам нашата федерация, международната и европейската, които оставиха тези първенства да се състоят. Министерството също позволи да се проведе. При нас имаше тежки ситуации, но преминаха тихо и кротко, и ето ги успехите. Трудно е - празна зала, само със съдии и треньори.  
Това са млади състезатели, които са бъдещето на нашия спорт. Всички момчета от мъжкия отбор са дошли от младежи и юноши. Да, някои ще отпаднат, но други ще влязат в мъжкия национален отбор и са бъдещето на този спорт у нас.
 
Споменахте думата "бъдеще". Светло ли е бъдещето на българския бокс?

В тези трудни ситуации ние участваме и имаме момчета, които играят и печелят. Това е добра тренировка за тях и е важно за треньорите. В тези динамични времена се вижда, че бъдеще има. Това, че не участват дадени страни в шампионата, не омаловажава успеха на българските състезатели, треньори и на федерацията ни.


18
Още по темата: Михаил Таков
Още от
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че няма и три рунда ,но пак ще хване пачки ,стига да не го контузи здраво
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя сегашния дето ще го бие е по лош от оня дето го пердаши последния път.
8
0
 
1
 
! Отговори
aaa преди 2 години
много е важно да избере тактитакат как точно ще го пребият. Абе бегай некаде бее
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме към ПИРОГОВ
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се радвам ако Кобрата победи прехваления Джошуа
5
4
 
6
 
! Отговори
Отличник преди 2 години
Каквато и тактика да избере, все ще го бият като празнична камбана, дано парите си струват срама и комоциото
4
0
 
7
 
! Отговори
ист преди 2 години
Първите пет рунда ако оцелее, тактиката е "ала Чарли Чаплин"- да се крие зад съдията. На Джашуа ще му писне да го търси из ринга, и няколко пъти да удря съдията по погрешка. И тогава идва звездният миг на Кубрат и Джошуа е на земята.Това е шега. Пожелавам успех на Кубрат. Българи юнаци.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джошуа е един от най-добрите боксьори в тежката категория за всички времена. Кубрат просто няма какво да губи. Ако падне никой няма да го осъди, ако пък чудото стане - безсмъртна слава. Интередното е, че и двамата имат обица на ухото от подценяване в предишни двубои и сега нито единия няма да повтори грешката. За това се страхувам, че ще е яко надлъгване и тактика без шоу.
2
0
 
5
 
! Отговори
Krum преди 2 години
Тактиката е ясна - организиран хаос.
1
3
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
Подготовка-неподготовка, нашият толуп ще отиде там, за да падне (но срещу 1 милион) и това на всекиго с акъл да мисли е ясно. Онзи робот просто ще го смаже.