Седмица след пороите в Монтана все още отводняват сгради

В момента няма непроходими отсечки по пътната и железопътната мрежа в района, няма селища без ток, вода или телефонни връзки
29 авг 2005 13:22,
Седмица след поройния дъжд в Монтана и в района в много населени места все още се отводняват сгради, съобщиха от РДВР в областния град.

С техника на противопожарната служба днес са отводнени мази на два блока в Монтана, цех на фирмата за подови плочки "Стройкерамика" в града и сградата кметството в село Доктор Йосифово, община Монтана.

Екипи на Гражданска защита отводняват сгради в община Бойчиновци (град Бойчиновци и селата Владимирово, Портитовци, Пали лула и Охрид).

От вчера са възстановени водопроводите към Бойчиновци и селата Охрид, Пали лула, Портитовци, Владимирово, Гаврил Геново и Георги Дамяново. Местните жители са предупредени в първите дни да използват водата само за битови нужди, а не за пиене, тъй като е с голяма мътност.

В момента няма непроходими отсечки по пътната и железопътната мрежа в района, няма селища без ток, вода или телефонни връзки.

Щетите от трите наводнения в Монтанско през август т. г. се изчисляват на около 5,3 милиона лева, обявиха от Гражданска защита в Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание