Частни охранители ще пазят пощите

Нова наредба на МТИТС задължава пощенските оператори
Обновена: 2 юни 2011 13:58 | 2 юни 2011 13:58,
8
Частни охранители ще пазят пощите
Обран пощенски клон в Габрово. 12.01.2011г. Снимка: Булфото

Всички 96 пощенски оператора трябва да изградят структура по сигурността и да проверяват с технически средства пощенските пратки.

Това предвижда проект на нова Наредба за изискванията за пощенската сигурност, публикуван на страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Още по темата

Досега тези изисквания се отнасяха само за пощенски оператори със задължение за извършване на универсалната пощенска услуга.

С Наредбата на МТИТС въвежда изисквания и към пощенските оператори, които пренасят и предават пари и ценни пратки, да разработят инструкции за охраната и опазването им.

Според документа сигурността ще се поеме от лицензирани частни охранители, в момента дейността се извършва от пощенските оператори.

Наредбата ще синхронизира българската нормативна уредба с новото тълкуване на ЕС и Всемирния пощенски съюз за сигурността, като основен елемент от качеството на пощенската услуга, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина имат нужда от съвременна охрана пощите.Те са като машина на времето,пренасят те в на *** младините.
7
8
 
36
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Предлагам т.нар. "полиция" да бъде закрита - така и така тия мръсни *** нищо не правят, само дето ни струват над милиард годишно. А, забравих - понякога симулират дейност, биейки невинни хора в домовете им... през останалото време стоят отстрани и гледат, чоплейки си носовете, как *** грабят и убиват.По-добре да останат само частни охранителни фирми, те поне ще пазят тези, които им плащат.
6
8
 
35
 
! Отговори
Ухрънител преди 12 години
Ко сеа ? Намаля печалбата от СОТ и искаме още. Нал затова държат *** на воля да крадат-за да има предпоставки за търсене на охранителни услуги. *** не си изпълняват стриктно задълженията и печалбата падна ли кво стана ?
5
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербаджии далавераджии. Защо плащаме бюджет 3 МИЛИАРДА на МВР (Цецко) като ДЪРЖАВНАТА поща трябва да я пази частна фирма. Е това ако не е престъпление. Избори - махане от власт и в панделата. Да се осъзнаем най-после.
4
9
 
33
 
! Отговори
koino преди 12 години
mnogo malki nomerata na gi6etata i mnogo ravno naredeni, brei, bg post!!!
3
11
 
40
 
! Отговори
Някой преди 12 години
според мен ще са VIP Security - те са любимците на ББ напоследък - нали спечелиха заедно с Цв. Бориславова конкурса за дистрибуция на винетките - там печалбите се изчисляваха от порядъка на 50 милиона. Абе да са живи и здрави :)))
2
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ААаа не е само тя-има и една дето започва с Е и завърва на ГИДА
1
10
 
46
 
! Отговори
Иваело преди 12 години
Браво бе! Сега ще скочат с още 30% цените на пощенските пратки заради тази глупост!И защо направо не напишат името на фирмата! Как беше, почва с "И" и завършна на "ПОН"