BG абсурд: имигрантско бебе в Ковачевци чака ЕГН

Процедурата не позволявала то да бъде вписано в регистрите
Обновена: 29 яну 2014 21:25 | 29 яну 2014 21:25,
69
BG абсурд: имигрантско бебе в Ковачевци чака ЕГН
Снимка: архив, Булфото

Бебе, родено във Временния център за настаняване на имигранти в Ковачевци, не съществува по документи, съобщиха от Областната админстрация.

Според законовата процедура в специални карти на възрастните хора, които влизат в България, за да търсят убежище, са вписани децата, с които те са преминали границата.

Пеленачето обаче е родено в България и не е вписано в тази карта. От друга страна, законът не позволява то да бъде регистрирано с ЕГН, докато майка му не получи статут на бежанец, обясни пред БТА заместник-областният управител Галина Никодимова.

"Документалните и процедурни неуредици, свързани с регистрацията на чуждите граждани у нас създават проблеми", поясни тя.

По думите й наскоро станало ясно, че представители на Хелзинкския комитет и на Върховния комисарият по бежанците са договорили с Агенцията по бежанците у нас чуждите граждани, които вече са получили статут на бежанци, да могат да остават в лагерите за временно настаняване, какъвто е и този в Ковачевци, 6 месеца след това.

Досега процедурата предвиждаше в 14-дневен срок те да напуснат центъра и да търсят външен адрес или настаняване в интеграционен център.

От областната администрация са поискали обяснение в тази връзка от Агенцията по бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
4
 
! Отговори
мераклия преди 10 години
до 63 - продадох майка сиИзкарай на сергията нещо по свежо! Кажи нещо за сестрата - години, цена!?
43
0
 
1
 
! Отговори
хидко преди 10 години
Чужденците не могат да имат ЕГН, докато не получат гражданство. Дотогава имат номер на чужденец. Не би следвало да има проблем да се издаде подобен на бебока. Въпросът е, че чиновниците не знаят принципа, а чакат заповед и инструкция. Страх ги е да действат самостоятелно и да поемат отговорност.
42
5
 
1
 
! Отговори
продадох майка си преди 10 години
каквито и да бяха бежанците пак щяхте да ги мразите,това че са *** в случая няма значение,щото сме такива българите,Всеки който е от по голям град възприема този от по малкия или по бедния или в случая по закъсалия като тунеядец,селянин,задръстеняк....и затова става въпрос,че не ми са кой знае колко приятни мюслюманите но ВОЙНА Е А НИЕ ТРЯБВА ДА СМЕ ХОРА
41
0
 
2
 
! Отговори
ДезИнтегратор преди 10 години
Културно теоретично могатда се интегрират след 500 години например, но генетично - никога !!! Всички мълчат и не говорят за това, а това е най- важното. Писна ми да гледам криви сиви глави по улиците.
40
0
 
12
 
! Отговори
до 43 преди 10 години
***, ние където и да отидем из Европа се опитваме да се ИНТЕГРИРАМЕ!!! Да учим езика, да следваме законите им и да работим почтено! Това правим ние БЪЛГАРИТЕ, а не нашите ***. Това ислямистче, да не мислиш, че майка му и татко му ще го възпитават в християнски ценности и ще го учат да се интегрира в държава различна от неговата, а?!? Нито езика ще учи, нито законите ще спазва - защото почти всички, от тоя "сорт" са такива. И като им клекнете най-скоро на тия ислямисти ще видите как и защо.
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честито ви още едно българче! Как разцъфтява тази държава...то колорит, колорит........
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много харесвам финландците и Финландия, но се чудя до кога ще търпим този т.нар. българофобски хелзински комитет и котерията от ***, намърдали се в него! Време е да се разгони това предателско и корумпирано котило! Ах, защо няма възмездие на този свят?
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе кво търсят тия тука?Аз като утидох у америка да не би да ме посрещнаха с бъклица и дрян?Не само с дрян беше и то неукастрен...
36
1
 
6
 
! Отговори
realist преди 10 години
Всичко е преходно и всички сме гости на този свят.След 60 години никой няма да помни нито маргиналите,които ядат *** тук,нито бежанците..
35
2
 
13
 
! Отговори
американецо преди 10 години
Итс ту лейт! Конграчулейшан, дъщерите ни ще носят забрадки и бурки, а на синовете ни ще чинят сюнет и космати, брадясали ходжи ще пеят!! Щом на всеки ислямист стъпил на българска земя ще се дава ЕГН, е*и му мама*а и държавата! Сбогом Анастасия! П.С. Малкото гаджалче обслужено ли е с правоверен сюнет? Ако не е, да се съборат средства с СМС-и за подсигуряване на религиозните му права!
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бежанците са на границата между Сирия и Турция,тук има нелегални емигранти.Щом са нелегални,един лист със здравословното състояние на малкото към нелегалния статут на майката,обратното създава казус.Кви референдуми,кви пет лева...80% от хората тук "гласуват" оказваме им медицински помощ по време на хуманитарна криза,но получаването на ЕГН и гражданство е неприкосновено.
33
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ега ти абсурдните гадове дето сме! Кво чакаме и как не ни е срам! Дайте му веднага на сигането егн,стипендия,пенсия и квото там поиска и след някоя друга година го направете султан на България... Да е** м*** ви проста...
32
19
 
6
 
! Отговори
преди 10 години
вече и бебетата са виновни че мързеланците в България нямат пари. а това с данъците дето ги плащали е направо смях. всички масово се "осигуряват" на минимална работна заплата, като познавам хора които вземат по 3000 лв заплата а плащат данък на 300. големи данъци, голямо нещо, сигурно 50 лв е удръжката. абе кухи картуни,тя тая държава така или иначе си заминава.
31
0
 
8
 
! Отговори
Не е български преди 10 години
абсурд, а правов-случва се винаги в ситуация, която не е предвидена в закона. Затова законът винаги се тълкува или се допълва, на база водените съдебни процеси или възникналите казуси. Грешно, надявам се не умишлено, настройвате читателите срещу България и Уредбите на държавата.
30
0
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Кокато родих моето дете в Ирландия преди 3 години детето ми получи ЕГН веднага, но за гражданство се изисква 3 години преди детето да се роди родителите да са работели легално и затова се кандидатства, тези хора са бежанци би трябвало да ги вписват някьде, но не смятам че е редно детето или родителите да получават някакьв друг вид статут от този на бежанец...
29
3
 
17
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Хубаво е, че толерастичните ни съграждани майцепродавци започнаха да доразвиват ясно и категорично идеите си във форума. "Толерантните" твърдят, че всеки, който не подкрепя хаотичния и масов внос на имигранти е неандерталец и мръсен *** КАТаджия, на когото същите тези "толерантни" му пожелават да го споходи война в родината му. Да питам ли пак дали обичат повече чуждото и мразят родното или е ясно? Себе си поне търпите ли се като се погледнете? Едва ли...
28
13
 
9
 
! Отговори
преди 10 години
До Анонимен"Някой ще ми обясни ли как така позволяваме на новородени ислямисти от Азия, бъдещи терористи, да получават автоматично българско, европейско граждаство???? "Ei, kaun neden. Ti goliam evropeec si stanal. Skysvate se da revete kato ne va iskat v Evropa a inache ne shtete nikoi da vliza v bg. Sgan bili, mi ti si syshto sgan.
27
0
 
5
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
До до ВалентинчоТо ест пожелаваш ми в България ислямистите да атакуват дъжавността? Доста си радикален, но може и това да се случи. Тогава сигурно ще отида в друга ЕС, но не Сирия. Та не разбрах защо ми го пожелаваш? Изпълнен си с любов към чуждото и с омраза към родното?
26
0
 
3
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
До 38 АнонименКогато става за ЕС да, с други държави договор за свободно движение на хора нямаме.
25
0
 
4
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
До 33 АнонименБраво на теб. Само недей да се надценяваш прекалено. Успешен в експорта и образованието не е аргумент когато обсъждаме имигранти, а още по-малко пък извинение да обиждаш, което пък поставя под съмнение мисловния ти процес.