Спряха тока, водата и газта в дома на стрелеца от Лясковец

Четирима психолози говорили с барикадиралия се - без успех
Обновена: 14 мар 2014 12:17 | 14 мар 2014 09:56,
42
Спряха тока, водата и газта в дома на стрелеца от Лясковец
Снимка: Булфото

Елекрозахраването, водоподаването и газоподаването в кооперацията, където живее барикадиралият се 53-годишен стрелец в Лясковец, вече са спрени, съобщи кметът на Лясковец Ивелина Гецова, цитирана от БТА.

Психично болният Петко Савов се барикадира в дома си в Лясковец и стреля по органите на реда при планирана спецакция на полицията. Един полицай е убит, а трима униформени са ранени.

Още по темата
Стрелбата от страна на психично болния мъж e била провокирана от шума, който вдигат децата от съседно до дома му училище.

По думите на Гецова в момента Савов е без работа. По нейна информация Савов притежава ловно оръжие. Бил е известен с това, че е подавал множество жалби срещу съседите си.

Последната жалба до общината е била за ремонт на ограда между неговия двор и двора на СОУ "Максим Райкович". Савов е изпращал писма със заплахи до директора на училището.

Районът около училището сега е отцепен. В него няма ученици, денят е бил неучебен.

Спецоперацията продължава и в момента, на мястото има линейки и противопожарни автомобили. В радиус 100 м от мястото на инцидента не се допускат хора. Стрелецът още не е задържан.

Четирима психолози са разговаряли с него, но нямат успех към момента.

Хората, които живеят в съседните сгради около кооперацията, където се намира стрелецът, са евакуирани. Живеещите в самата триетажна кооперация се намират на третия етаж, предаде "Фокус". Смята се, че 53-годишният мъж е стрелял с ловна пушка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лудите ги е страх от водата. Да изпомпат две пожарни в апартамента му и сам ще излезе.
4
0
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 10 години
Да, ама трябва
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво като е спряна водата, тока и газта(съмнявам се дълбоко, че в това село има газ ), сигурно с мислят, че като го лишат от сутришната баня, и кафе пред ТВ, сам ще се предаде?
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 4Някакъв който се разхожда с ловна пушка и на който му пречат децата и училищата е за по-здрав кютек.
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако има потвърдена информация, че само стрелецът е останал в блока : 45 секунди. Това е времето което ще отнеме на спецовете в Русия и на SWAT в САЩ да неутрализират заплахата окончателно.