Екипи ще правят обход в Съединение след наводнението

Бедственото положение остава в сила засега
Обновена: 10 дек 2014 12:52 | 10 дек 2014 12:52, Анисия Иванова
2
Екипи ще правят обход в Съединение след наводнението
Съединение след наводнението. Снимка БТА

Бедственото положение в община Съединение заради наводнението остава в сила, реши на заседание Кризисният щаб. Със спирането на дъжда нещата започват да се нормализират, но подпочвените води остават високи и масово изби и приземни етажи, дворове и улици са във вода, каза кметът на общината Георги Руменов.

Още по темата
По думите му екип на общината ще обходи отново язовирите, за да се прецени обстановката и да реши дали бедственото положение да бъде отменено.

Язовир "Драгомир" продължава да прелива, макар и ограничено, останалите три, които до вчера преливаха и усложниха обстановката, вече са под контрол, уточни Руменов.

Три от проблемните язовири - "Драгомир", "Найден Герово" и "Точиларци", се изливат в река Потока и допълнително повишиха нивото на водата й, а "Любен" и "Правище" - в река Пясъчник, която също е с високо ниво, но без опасност от преливане, каза кметът, цитиран от БТА.

През последните часове р. Потока вече е в коритото си, пада заплахата от директно наводняване на индустриалната зона. Според кмета причините за наводненията в къщите са комплексни - драстичното покачване на подпочвените води и водосбора от улиците.

Руменов съобщи, че от април т.г. до вчера падналите валежи на територията на община Съединение са 1420 л/кв. м при средна годишна норма 350-380 л/кв. м. Според кмета, ако не са язовирите, които поемат първите количества дъжд, всичко - от Средна гора до магистралата, ще бъде под вода.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
колио преди 4 години
Пьрво табелата не се намираше в цинтьра а на изхода кьдето складират пяськ за опесачаване буквално до табелата краи на населено място текста беше граждани моля изхвърляти си боклука на края на селото годината беше 1986 малко след като прекътиха село голямо конаре на гр.Сьединение.
Та тогава си беряхме домати в първати нива до селото и се крихме да пушим попрословутата табела.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не разбрах Язовирите поемат пък селото наводнено.Казвам селото защото в центъра на Съединение има табела "На вниманието на всички граждани. Сметта и боклуците се изхвърлят на края на селото."