Проверяват зимните курорти за условията на труд

За целта ще командироват и инспектори от по-далечни райони
4
Проверяват зимните курорти за условията на труд
Снимка: архив, БулФото

Интензивни проверки в зимните курорти дали се спазва трудовото законодателство организира през февруари Главната инспекция по труда

Приоритет при тях е установяването на полагане на труд без сключен писмен трудов договор, наличие на сключен договор за непълно работно време при действително полагане на труд по 8 и повече часа, нерегламентирано полагане на извънреден труд, съобщават от ГИТ.

Ще се следи дали редовно и навреме се изплаща трудовото възнаграждение, нарушават ли се разпоредбите за командироването, както и за работа на непълнолетни лица без разрешение на Инспекцията по труда.

Проверките включват и контрол върху осигуряването от работодателя на здравословни и безопасни условия на труд.

От началото на сезона инспекторите по труда осъществяват редовен контрол по зимните курорти, но през февруари броят на проверките ще бъде значително увеличен.

За целта в помощ на колегите си от дирекции „Инспекция по труда“ – Благоевград, Смолян и Софийска област, на чиито територии са големите зимни центрове в страната, се командироват инспектори от други дирекции в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Велин преди 9 години
Задължително трябва да се оказва сериозен контрол върху работещите в туризма, за да може да се подобри качеството на предлагания туристически продукт. При положение, че това е един от малкото печеливши отрасли в страната е от особена важност държавата да има ясна политика за контрол и развитие на туризма.
1
0
 
2
 
! Отговори
Бо преди 9 години
То зимни курорти не останаха - те условия за труд! Тая събота в Пампорово ни утрепа от дъжд, на следващия ден - опашки, нерви, скъпо, половината писти необработени ... и това ако са зимни курорти ....!