130 села край Кърджали остават откъснати от света

218 населени места са все още без ток
12 мар 2015 12:11, Красимир Ангелов
18
130 села край Кърджали остават откъснати от света
Снимка: БТА

До близо 130 села на територията на област Кърджали все още няма достъп, а 218 населени места са без ток, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Още по темата
От там допълниха, че са изисквали от щабовете по общини актуална информация за населените места без електричество, вода и проходими пътища, както и за наличието на болни или бедстващи хора.

Около 10 екипа на EVN днес ще работят на територията на най-засегнатата община Ардино, съобщи инж. Костадин Величков, член на съвета на директорите в дружеството. На място работи и цялата жива сила и техника на ЕСО.

В общината все още не е възстановен 110 киловолтов прекъснат електропровод между Кърджали и Смолян, захранващ подстанция Ардино. Екипите на EVN ще работят съвместно и с "Пожарна безопасност и защита на населението". Осигурено им е АТВ за обход северно от пътя Смолян – Ардино, съобщава БТА.

Величков обясни, че до момента е направен обход на 80 на сто от мрежата и е установено, че вследствие на снега и падналите дървета има счупени около 70 стълба за далекопроводи, които ще бъдат въстановени по временна схема с дървени. Идеята е да бъде възстановено възможно най-бързо електрозахранването в региона, обясни инж. Величков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ардинобез токкърджали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
15
 
! Отговори
zlatena преди 9 години
Ето как разсъждават всички герберасти важно е аз да съм добре а вуте да е зле.Точно така мислят всички гербуруги и заради тяхното извратено мислене ние нормалните Българи още дълго време ще страдаме и нашата родина България никога няма да се оправи като държава.Това е горчивата истина в момента в България.
14
2
 
17
 
! Отговори
Умрях от смях! преди 9 години
Кой ще Ви вземе бе? В Турция им трябват умни и работливи хора,самите турци в Турция са такива а не мързеливи и неграмотни като Вас от кърджалийско. Турция не ви иска, не го ли проумяхте?
13
0
 
16
 
! Отговори
putin преди 9 години
kato ne vi haresvat horata ivee6ti v rayona i gi obijdate,mi togava da se otcepi Kardjali i Haskovo ot Balgariya i vseki da e spokoen.aftonomiq brad4e .
12
3
 
15
 
! Отговори
КЖ преди 9 години
Ами така или иначе българската държава е отписала вече тези региони така че след снега едно референдумче и оп към Турция
11
1
 
19
 
! Отговори
ардино преди 9 години
До Dinosaurusтези хора плащат точно толкова данъци колкото и ти. бил ли си там та говориш глупости
10
4
 
17
 
! Отговори
777 преди 9 години
До анонименима ли значение за кой са гласували хората. демокрация е и всеки гласува за който си иска. има и много хора които гласуват за герб, което е и по лошо от това да гласуваш за дпс. ако се случи това на гербери трябва да ги оставим да *** ли. много си зле мой човек. *** се прегледай при някой психиатър
9
6
 
19
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
Обаче в Кърджали имат водно огледало за полвин милиард, яз. Цанков камък за два милиарда и Ахмед Доган, с хонорар 2 милиона като хирдоспециалист. А снега е замръзнала вода, нали? Пари за електромрежа и зимно поддържане нямат, но Сърница и Рибново са като излезли от приказките и ханъмите са натруфени като за театрална сцена. Има по пет джамии във всяка махаличка...учат Корана и не говорят български. Цял живот не са платили лев данък, ама претенции до Аллах. Ами sorry, фирмите са тамошни и горите
8
4
 
21
 
! Отговори
Каквото повикало... преди 9 години
Поздрав на Кърджали от Търново! Да се оплачат на хидроинженера който изхарчи 1 МИЛИАРД за Цанков камък...а не им оправи инфраструктурата...Нали за него гласувате?
7
2
 
21
 
! Отговори
Емил Николаев преди 9 години
Баба Яга - Куневица,червената ***,къде е и защо не отиде на място да помага а не на думи да дрънка глупости....
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОВА НЕ Е ИСТИНА!! Я ПОПИТАЙТЕ КРИВОУСТАТА И СЛАБИЧКАТА ПАВЛОВА ДА ВИДИТЕ ЧЕ СТЕ В ГОЛЯМА ГРЕШКА. СПОРЕД ТЕЗИ ДВЕЧКИТЕ ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА ЦЪФТИ И ВРЪЗВА.А ЩОМ ТЕ ГО КАЗВАТ ЗНАЧИ Е ТАКА. ТЕ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ЕКСПЕРТИ НА ТЕРИТОРИЯТА ТИКВОЛАНДИЯ НАЧЕЛО С НАЙ ГОЛЯМАТА БАНКЯНСКА ТИКВА. НА БЕДСТВАЩИТЕ НЕМОЖЕ ДА ИМ ВЯРВАТЕ НИТО НА ТЕЗИ ЖУРНАЛИСТИ КОИТО СА ТАМ НА МЯСТО И ПРЕДАВАТ РЕПОРТАЖИ. ТЕ ЛЪЖАТ И МОНТИРАТ ИЗМИСЛЕНИ КАДРИ. НЕ Е ВЪЗМОЖНО ТАКОВА СНЕЖНО БЕДСТВИЕ ПРЕЗ МАРТ МЕСЕЦ И ТО ПРЕЗ ЗИМАТА.
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бай *** бай *** с това мислене все ще си тъпчеш на място.
4
15
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
по тв показаха едно семейство без ток събрано в една стая печката бумтибабата с шалвари с една две думи на български пече баница и тиквениктака и аз мога да чакам до пролетта държавата да ми свърши работа и на изборите под строй за дпс какво направи дпс за тях и те не знаят ама гласуват
3
0
 
27
 
! Отговори
12:48 преди 9 години
Меглена Кунева, четеш ли?!?!?
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без значение е какви са хората, това че ги оставят без ток толкова време показва на какъв хал е оправията на страната...защото това може да се случи навсякъде...
1
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как е възможно в 21 век такова нещо, да оставят хората толкова време без ток и откъснати от света.Това може да се случи само в Бг.....