Опасно две в едно: Порои и топене на сняг!

В Кърджали и Смолян за утре е обявен оранжев код
26 мар 2015 16:35,
3
Опасно две в едно: Порои и топене на сняг!
Снимка: архив Булфото

Силни валежи и интензивно снеготопене се очакват утре в Смолян и Кърджали. Заради това метеоролозите от НИМХ са обявили оранжев код за опасност в двете области.

Прогнозата е валежите да са със сумарно количество за денонощието до 40 л/кв.м. Очаква се и интензивно снеготопене. Кърджалийско и Смолянско бяха районите, които пострадаха най-силно от снежното бедствие в началото на март. Затова и топенето на сняг там ще бъде най-голямо.

От екоминистерството припомниха, че оранжев код означава, че времето е опасно. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания.

"Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи", призовават от МОСВ.

Жълт код за дъжд е обявен утре в други четири области - Хасково, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. За Хасково и Благоевград  валежите от дъжд ще са със сумарно количество за денонощието до 20-25 л/кв.м. За Пловдив и Пазарджик - сумарното количество на валежите за денонощието е до 20 л/кв.м.

В планинската част на областта ще има интензивно снеготопене.

Жълт код означава, че времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но  изискват внимание, ако се върши работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск, апелират от МОСВ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
лесничей преди 9 години
Ами държавата другари и депесари ще ви падне на колене да не изсичате горите , защото сега ще си теглите последствията . Продавахте трупи в Турция и сега олеле мале какво стана . Това ви е божието наказание . Наводнения , потопи и срутища .