Рестартът "Рожен”: 8 000 свириха и пяха, 350 000 ги видяха

Големият победител на събора - традицията и българският дух
Обновена: 19 юли 2015 19:46 | 19 юли 2015 19:13,
56
Рестартът "Рожен”: 8 000 свириха и пяха, 350 000 ги видяха
Снимка: Булфото

8300 певци, танцьори и инструменталисти от цялата страна извисиха глас и надуха гайди на поляните в местността Рожен през последните три дни. Над 850 000 пък бяха гостите, които дойдоха в Родопите, за да ги чуят и видят.
Това е равносметката от подновяването на Роженския събор.

Още по темата
„Рестартът след деветгодишна пауза е много успешен, фокусирал преди всичко емоцията и запазването на българската традиция”, обяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, цитирана от БТА.

Според нея от атмосферата на събора се усеща, че е отдавна чакано събитие.

„Близо 350 хил. гости от цялата страна са посетили Роженския събор през трите дни”, съобщи пък изпълнителният директор на сдружението "Рожен - наследство в бъдещето" Симеон Караколев. Според него най-силните моменти на „Рожен 2015” са  неповторимата емоция и присъствието на толкова много млади хора.

Големият победител на Роженския фестивал е българският фолклор, традицията, българският дух, каза заместник-министър Ирена Георгиева, връчвайки награди на лауреатите на фолклорния конкурс.

Тя пожела на музикантите да съхранят българския дух и единение, "за да може България да бъде онази емоционална фокусираща точка, която привлича вниманието на световната туристическа карта".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
ти какво очакваш-маанета, зурни, кадъни и гюбеци ли? Това е автентичното българско! Като не ти харесва-марж в Анадола! Само че там отново ще си никой-както и тук.!
31
0
 
4
 
! Отговори
До гугутката преди 8 години
А този събор показа едно-България е жива и въпреки налаганите турски сериали, чалгата и анадолската простотия-БЪЛГАРИНА не ги харесва тия помии,а си обича родното,българско-красивото! ЕЙ, самият факт, че в Космоса лети не маанета и зурни а БЪЛГАРСКА РОДОПСКА ПЕСЕН е показателен !
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВООО, СТРАХОТНО!!! ИСКАШЕ МИ СЕ И АЗ ДА СЪМ ТАМ!
29
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яко чалга. Турбоселянията отново се прояви.
28
5
 
29
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Трябва да има закон с който хора които си позволяват да обиждат българските традиции, да биват изселвани в държавите си от който твърдят че са по народност ....ако твърдят че са българи ....в кауша .....ако са роми .....в лагери ! Също така такива турски партии като ДПС и Герб да биват съдени за заграбените на народен гръб милиарди и склонноста им за защита на ромите пак на гърба на българина !
27
4
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Само не знам хАмериканските самолети защо минаха ? Тука също минават често над населените места ......и с годините хората оглупяват все повече и повече ........Няма логично обяснение защо хората стават все по глупави и болни !
26
12
 
6
 
! Отговори
смърт за тази.... преди 8 години
прокълната, НКВД-ро, КГБ- ска, комунистическобандитскомафиотска клоака- наречена от тези *** държава !!!
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бирфеста в любимата ви германия, по-интелектуално и естетически беше издържан?Там тоалетните сигурно са стигнали
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рок фест с дрога и пърхотясали метъли,на които и тоалетни не им трябват е по-приемливо така ли ?.......................За всеки е приемливо, това което му харесва. На свинята и харесва да се чеше в *** в очакване на заколение ...
23
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рок фест с дрога и пърхотясали метъли,на които и тоалетни не им трябват е по-приемливо така ли ?
22
10
 
2
 
! Отговори
раджеп преди 8 години
До раджепДа е жива и здрава баба Фейме.Да е жива и здрава ама не може да пее....чака на попска милостиня..ха..ха
21
6
 
3
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
До раджепДа е жива и здрава баба Фейме.
20
2
 
11
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Тва Бузлуджа тва язовир Копринка тва гей-парад...Браво ударихте всички други в земята.Жалко че не присъствах не ми се ходеше сам а нямахме организация да идем с мойте другарчета.
19
17
 
4
 
! Отговори
раджеп преди 8 години
Къде са сега зелени балкани за да защитят геноцида на животни превърнали се в чевермета,гайди,кебачета и мини по гората...Дръж се земю шоп те гази... И Феимето(Валя Балканска) не може да пее .Стана атракция и лице на пропаганда защото прие християнството.
18
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горанов да беше пратил повече данъчни да събере данък от продадените кебапчета. 350 000 души * 6 кебапчета - 2 100 000 кебапчета *2.00 лв. средно - 4 200 000 лв. 840 000 лв. само ДДС...Ама нали мероприятието е ГЕРБераско, организирано лично от партийния аквист Цветанов (който трябваше вече да е в затвора), та Горанов си е позатворил очите.Може пък и "Ало Ваньото" да е врътнал една шайба от Банкята.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
... и как чудесно се допълват думите "Рожен" и "уикенд" - нали ??? Разкажете и за "консеснсуса", обхванал всички "фенове" на българщинАта ...
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възприемам природата като тишина, спокойствие, зеленина и шумолене на листа ... затова и не стъпвам на такива събори. ... Но очевидно за всеки влак си има пътници - дано ги издържи (влакът имам предвид).
15
3
 
18
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
300-350 хил. ако тръгнат в една посока няма как да има организация дори и по магистрала да карат пак ще е лудница и задръстване.
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да бъде!!! А защо направо не милион или два? Това обаче едва ли ще ме накара да опитам да отида отново на този събор, където комерсиализацията и пълната липса на организация доведе до това, че аз и всички мои приятели пробвали да отидат са останали разочаровани. Между другото някой може ли да си представи как всичките тези хора са нахранени, напоени и как са ползвали тоалетна? Така че по-полека с цифроманията!
13
4
 
8
 
! Отговори
активен преди 8 години
А бе Вие стотиците хиляди ги нямате за нищо. Но това си е стара българска традиция - през юни 1990 изкарахте че повече избиратели на СДС ( от тези които гласуваха за тях) са били на митинга на Орлов мост. Важно е да има пропаганда- в момента се пропагандира, че българския народ цъфти и скоро ще върже- има такива доходи, че цяло лято мисли само за удоволствия. В смисъл "Да живее Бате Бойко", строителя на нова социалистическа България.