Квартал във Велико Търново - на косъм от взрив

Снегорин спукал тръба на газопровод в жк "Акация"
18 яну 2017 21:30, Анисия Иванова
4
Квартал във Велико Търново - на косъм от взрив
Снимка: Община Велико Търново

Пожарникари спасиха квартал във Велико Търново от взрив. Огнеборците били вдигнати на крак заради спукана тръба на газопровод в района на жилищния комплекс "Акация". От общината съобщиха, че временно е спряно подаването на природен газ към част от квартала.

Аварията станала около 14.20 часа на ул. "Гео Милев". Тръбата била спукана от снегорин, който разчиствал улицата. Започнало изтичане на газ в района, а стреснати граждани подали сигнал на тел.112.

Веднага след констатирането на аварията районът около улицата е обезопасен от пожарникари, а токът спрян. Експерти от Община Велико Търново на място са се уверили, че са взети всички необходими мерки за сигурността на местните жители. Риск за хората няма, няма отцепени улици и части от квартала, допълват от общината.

Екип от фирмата за доставка на природен газ и поддръжка на мрежата работи по отстраняването на аварията.

Дейността се извършва под контрола на служители на регионалната пожарникарска дирекция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Бобчо преди 7 години
На въпроса за булдозерите - да, със булдозери се налага, щото кметъла Панов е от ГРОБ и има всичко на всичко две почистени улици, т.е. двете главни. А задните улички им трябва булдозер, защото е има-няма 30см лед вече отдолу под повече от 50 см сняг. А за Газа си е глупост, защото метана е много лек и директно излита нагоре и трудно на открито би се загазил обем за да стане взривоопасно.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няколко въпроса ми идват *** ум:1. Тези които чистят улиците, не трябва ли да имат познания къде има опасни места и да се внимава?2. При изтичане на газ, няма ли система която автоматично да подава сигнал за авария и пожарната да бъде алармирана...Трябва ли да стане нещо като в Хитрино, че да се обръща внимание на такива елементарни неща?
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредния Умник, *** на управляващите. *** Народ взривен Търново от глупост.
1
0
 
11
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Във Велико Търново с булдозери ли ринат сняг?