Сблъсъци на протест срещу обичая "тричане на кучета" в Бродилово

Украинци се обявиха срещу нехуманното отношение към животните
25 фев 2017 11:56, Елка Василева
232
Сблъсъци на протест срещу обичая "тричане на кучета" в Бродилово
Снимка: архив, Булфото

В странджанското село Бродилово се стигна до спорове и сблъсъци между природозащитници и местни хора - около 60 души, предимно млади хора от Варна, пристигнаха в селото, за да протестират срещу обичая "тричане на кучета", съобщи БНР.

Със заповед на кмета на Царево Георги Лапчев е забранено изпълнението на ритуала.

Жителите на Бродилово отказват да спазват забраната на община Царево за провеждането на обичая. Всяка година в навечерието на Сирни Заговезни като част от програмата на Кукуров ден те връзват куче на въже и го въртят над местния вир.

Група украинци, организирани от Светлана Хънт - основател на фондация „Лъки Хънт“, се обявиха срещу нехуманното отношение към животните.

Украинците носеха плюшени кучета, които да раздадат на местните хора, но това стана повод за пререкания и сблъсъци. Лидерите започнаха да хвърлят плюшените играчки и да обясняват, че никой няма право да се намесва в местните традиции. Протестиращите целят да демонстрират на местните, че ритуалът може да се направи и с кукли.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
4
 
7
 
! Отговори
Кучкарка преди 7 години
Съжелявам всички Вас, които спазвате тези измислени ,,традиции". Радвам се, че след няколко години, това старо поколение здравомислещи хора ще изчезне и никой няма да си спомня за тях и тяхното остаряло мислене.
167
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не наричайте кучкарите, природозащитници
166
1
 
8
 
! Отговори
Логично преди 7 години
Всички, които определяте обичая, като нехуманен, но ядете месо от "хуманно" отгледани за да бъдат набързо изкормени животни сте ЛИЦЕМЕРИ !!!! Това сте 99% от " защитниците на правата на животните" тоест на кучетата.....
165
1
 
10
 
! Отговори
ИК преди 7 години
И какво му става на кучето, че го пуснали в рекичка 3 метра широка? Всички кучета знаят да плуват. Да се дигнеш от Варна до Бродилово, за да разнасяш плюшени кученца, е безумие. Вместо играчки, храна за кучета да бяха подарили.Всичко във Варна - пълно шест, в центъра читав тротоар е трудно да се намери, да оправят живота в Бродилово отишли.
164
1
 
8
 
! Отговори
Толерастия преди 7 години
Току-що по Босфор тв трите мечки ехидно се подиграха с критично писмо към измислената им медия относно отразяването на темата вчера. Не си давам традициите, наследени от дедите ми, долни, гнусни предатели!!! Аз няма да позволя да загубя идентичността си и корените си!!! Вън всички толерастии от държавата ни!!!
163
1
 
12
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Пътят от Варна до Бродилово е около 60/шестдесет/ лева.Нямали пари хората.... Какво не прави огромната "любов" към кучетата !! Кучефилите са готови ризите си да продадат- кучетата да "защитят"! А пък хохолите ги разбирам: те ти прерязват гърлото посред бял ден на мегдана, но от кучешката опашка не дават косъм да падне!! Що ли не си седят у измислената държава- там кучета не тричат, само брат на брата джигера вади !!!!
162
1
 
13
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕ баааа мааамууу преди 7 години
Да се забрани и ее бането на жени. Все пак ги обичаме и не е хуманно да ееее беш толкова обичан човек.
161
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още по-малко разбирам как се държите като варвари по пътищата, псувате всеки който ви изпревари или който не ви изпревари, или който кара твърде бързо или твърде бавно, карате агресивно, на опашките за лекар сте като викинги пред бой, учите на децата си да не уважават никой, да не пазят никой, да не обичат никой (освен вас). Тровите кучета по градинките, стреляте ги с въздушни (и не само пушки), ритате ги, псувате ги. Но иначе тричането е много нехуманно и лошо. Щото така са казали отвън.
160
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обичам животните и в частност кучетата и винаги съм имала куче. Аз лично не виждам къде е травмата за кучето. Това е все едно да го хвърлиш в басейн. Ще се изплаши, особено ако не обича да плува, но като изключим стреса, няма да му има нищо. Кучетата не са малки деца, не ги изкарвайте по-крехки отколкото са. В случая никой не удря кучето, не го тормози, просто го завъртат над водата и го пускат. Не разбирам каква е тая мания да се отричат древни обичаи от "хуманност". Като леденето хоро и т.н.
159
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От украинците ще се научим за хуманно отношение към животните и нехуманно отношение към хората. От чужди намеси в страната ни сме в това състояние
158
18
 
7
 
! Отговори
Радостина преди 7 години
Прости варвари! Не разбирам кой ви е възпитавал и къде сте расли долни *** такива, че да толерирате този гнусен ритуал? Мръсно племе
157
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пена: "Некакви червени гейове никога мотика невидели,а надошле от големио град да учат нашите баби как се копа?"Вуте: "Така е при цоциализъмо,Пено: простио големец че ни учи на простотии,нема да ни учи на сложнотии."
156
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта е да бъдат заличени старите празници. Утре ще искат и забрана на мартениците. От лицемерите така и не се разбра къде е жестокото и нехуманно отношение към кучетата в случая. Тези *** и българомразци, както добре се вижда от коментарите им просто искат да бъде премахната традицията и сега се преструват на мнооого загрижени за животните.
155
2
 
9
 
! Отговори
Божил преди 7 години
А ти,гръцки *** 173,що не смееш да си пишеш името- за да не разберем колко ти е *** семката ли? Взе ли си хероинчето впрочем,мина ли ти абстиненцийката?
154
4
 
21
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Хората,които мразят обичаите на дедите си и клеветят своите са вонящи на хероин и марихуана червени извратеняци- гнус ме е да ги гледам!
153
1
 
15
 
! Отговори
цуро преди 7 години
колко ли пари доят тия от Западните *** за секо куче, магаре, коте, мечка ......?
152
3
 
18
 
! Отговори
Младши преди 7 години
Наместо да се правите на много модерни вие,довчерашни варненски дечица с неясна национална принадлежност,вземете инициативата и направете предложение този обичай да попадне под специалната защита на ООН и на ЮНЕСКО! Ако не разбирате как става това,обадете се да ви покажем!
151
8
 
9
 
! Отговори
Младши преди 7 години
Комунизмът неслучайно учеше хората да клеветят бащите и синовете си- ето ги сега клеветниците и оплювателите на рода си: хора като излъганите протестиращи продаваха България на византийци,турци и комунисти! Вие,"защитници" на чуждото сте рожба на комунизъма,който 45 години забраняваше този древен обичай на дедите ни и вкарваше у нас опростенческите плебейски обичаи на неграмотните гръцки пирати,пристигнали от Азия да крадат земите и боговете на дедите ни!
150
5
 
18
 
! Отговори
Младши преди 7 години
"Извратена селска простотия" е да вдигнеш ръка срещу традициите на дедите си,да охулваш своите и да мразиш рода си- защо ли не се учудвам,че първосигнални хора като насъскваните от прости чужденци излъгани наивници се срамуват да се нарекат БЪЛГАРИ? Помнете: един ден ще ви уври умът в главите,а тогава ще осъзнаете какво значи традиция и какво- младежко лекомислие!
149
17
 
3
 
! Отговори
защитник преди 7 години
тези простаци и просташки обич1чаи от времето на кърджалиите убиици ,са наи унижаващите и сравняващи ни със наи долната по хуманост държава в ЕС ПО ЗАЩИТА И ИЗДЕВАТЕЛСТВА ВЪРХУ ЖИВОТНИТЕ,ЩЕ БЪДЕ ВНЕСЕН ДОКЛАД ТОЧНО ПО ТЕЗИ ЖЕСТОКИ ОБИЧАИ В ЕК ЗА НАЛАГАНЕ НА САНКЦИИ И РАЗПОРЕЖДАНЕ НА ЗАПОЗНАВАНЕ НА АГЕНЦИЯТА ПО ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ В ТОВА СЕЛО