Крадец в непредвидена ситуация: Извадиха по-голям нож!

Маскираният мъж искал да вземе оборота от магазина
14
Крадец в непредвидена ситуация: Извадиха по-голям нож!
Снимка: Flickr.com

Маскиран и въоръжен с нож мъж нападна продавачка в магазин за хранителни стоки в бургаския кв. "Долно езерово". Собственикът обаче успява да го прогони, като извадил по-голям нож от неговия. 

Инцидентът е станал вечерта преди изборите, на 25 март, около 23:00 часа.

Маскираният крадец нахлува в магазина и направо щурмува касата. Жената на собственика го блъска, а той самият споделя: "Аз извадих моя нож, който като че ли се оказа малко по-голям от неговия и той избяга", казва Марин, собственикът на магазина, пред bTV.

Той признава, че държи ножа до касата, както и други средства за самоотбрана, за да може по някакъв начин да реагира на заплахите, които ги грозят отвсякъде всеки ден.

Споделя, че неведнъж са си патили от крадци, затова в обекта имат осем камери.

При предишния инцидент крадците също били маскирани, затова следствието приключило без резултат. И този нападател все още не е задържан.

Според Марин той е бил аматьор, но ако следващият е по-опитен, ще трябва да се отбраняват с по-сериозни средства.

Собственикът призна, че не се чувства защитен. Смята, че трябват други мерки, например видеонаблюдение по улиците или повече полицаи.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В страната на голямата банкянска мутра действат законите на мутрите.Честито на гробарите от партията на милиционерите.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дънди Крокодила
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бати тъпия референдум беше. А трябваше да питат хората дали да се разреши употребата на огнестрелно оръжие за самоотбрана. Всеки да може да си купи такова ако не е осъждан и да преминава през психо тест като за С категория. То и един луд шофьор с камион може да направи повече поразии.
8
1
 
20
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
При сегашните закони самоотбрана е когато ти извадят нож то и ти да извадиш нож (демек равносилно на изваденото ти оръжие) ваденето на пистолет и ползването ти гарантира известно време в панделата (особено ако не си от "нашите") А от друга страна ако извадиш нож то той не трябва да е с по-дълго острие за това му викаш на обирджията стой да си ги мерим и чак после може да го мушнеш ...... Глупав закон ама закон а за кокошка няма прошка както гласеше една чалгия от близкото минало
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че нищо по-лошо не е станало. По сегога действащите закони за самоотбрана понеже на собственика ножът е по-дълъг от този на обирджията то това вече не е самоотбрана ами е нещо за което се лежи в панделата....... Кога най-накрая ще се приеме частната собственост за неприкосновена. А кога ще се сменят закони които не са бутани от преди 80 -та Кога в крайна сметка законите ще се приведат в съответствие с реалностите да кажем през последните 4 -5 години а не както е било преди 100
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на джедая, победил е сита.
5
0
 
5
 
! Отговори
светнат преди 4 години
До Анонимен 1

Дбре, че не са си мерили друго.
4
2
 
6
 
! Отговори
съвет преди 4 години
монтирате пред касата тръбички..., натискаш паник бутона и от там излиза газ..., клякате бързо и си слагате противогаз
3
2
 
46
 
! Отговори
Циганин преди 4 години
Влиза в магазина с нож -вадиш законно притежаваният пистолет и в самоотбрана го застрелваш Юа камерите доказват невиноста ти и точка . Такъв закон трябва ,щото по нашите географски ширини положението е като в САЩ ,а не като в Европа за да използваме и се придържаме към европейското законодателство . 80-90 % ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СЕизвършват с хладно оръжие ,останалите 10-20 % се извършват с нерегистрирано -КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА да ни се разреши оръжие и таквиз опити за грабеж /престъпност няма да има .
2
0
 
67
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
Щом полицията не успява да защити хората, законодателите трябва да увеличат обсега на неизбежната самоотбрана! Иначе престъпниците ще стават все повече и все по-нагли!!!
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аха.. мерили са си ножовете