Окончателният устройствен план на Копривщица – готов!

Кметът коментира пред Bulgaria ON AIR акцентите в него
Обновена: 21 апр 2017 11:23 | 21 апр 2017 11:07, Анисия Иванова
4

Обществено обсъждане на окончателния общ устройствен план на Копривщица ще се проведе днес.

Кметът на града Генчо Герданов коментира пред Bulgaria ON AIR какви са акцентите в него и има ли заложени възможности за строителство в града.

Още по темата

"Днес е много важен ден за Копривщица и за България. Поканил съм всички граждани и институции на обсъждането. Днес ще има предложения, но първо гражданите ще изкажат своите мнения", каза Герданов.

Той изрази мнението си, че е съгласен в промишлената зона на града да има строителство, но архитектурата, която милиони българи познават, трябва да се запази.

В края на март общинските съветници на града отмениха решението си, с което поискаха промени в устройствения план, а именно да се разреши строителството на по-високи сгради и да отпадне статута "архитектурен резерват" на туристическата местност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
гербер преди 6 години
И къде ша строим ся? кмете не са праи на луд, нали обеща да удариш едно рамо
3
6
 
1
 
! Отговори
Прогрес преди 6 години
Аз също съм съгласен да стана милиардер, но нещо не става. Никой инвеститор няма да вложи пари в оскъпяващи проекта органичения, независимо какви са те, които правят инвестицията неконкурентно способна. А в България има всякакви екологични рекети, културни, архитектурни, исторически и какви ли не други забрани, но затова пък НЯМА инвестициии сме бедни и изчезваме. ТОВА са фактите!!!
2
15
 
0
 
! Отговори
Зъбльо преди 6 години
Тая Копривщица е един *** дълга, някво незначително местенце. Ако всички българи отидат и плюнат там по веднъш, само по веднъш да плюнат разбираш ли, и ще стане на язовир тая Копривщица!
1
1
 
12
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Казусът със статута на Копривщица бе показателен за духовната нищета на съвременното българско общество. Оказа се, че за алчността няма партии-всички вкупом се втурнаха към оформящата се копаня за плюскане. И на този сивкав, вонящ фон един турчин Нурхан Реджеб се противопостави на алчността и бетона и защити възрожденска Копривщица. Докъде я докарахме братя българи! Срам и позор! И никога повече не вкарвайте в един кюп хората от един етнос! Не се вкарвайте в грях, че и без него сме грешни!