Камерите на КАТ дебнат, но вече без предупредителни знаци

От днес знаците Е 24 се махат
8 юли 2017 08:28, Петя Славова
43
Камерите на КАТ дебнат, но вече без предупредителни знаци
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Знаците Е 24, които предупреждават шофьорите, че КАТ засича и снима автомобилите с превишена скорост, от днес ще бъдат махнати. Това съобщиха от полицията, след като от 8 юли влизат в сила последните промени в Закона за движение по пътищата.

Още по темата

От вчера до 15 септември действат и нови ограничения за камиони с тегло над 12 тона.

През уикенда и в двете посоки по пътищата към граничните пунктове катаджиите започват проверки за неплатени глоби и на водача и на пътниците, пише "Труд".

За проба между 10 и 12 часа в четвъртък патрули са спирали на пътя между Сливница и пункта Калотина. За 2 часа били проверени 31 автомобила и 44 души – шофьори и пътници.

Връчени са 10 електронни фиша за превишена скорост, шест от които – на един нарушител. Общата им стойност е 1300 лева. Хванати са две коли без винетки, чиито водачи са глобени с по 300 лв.

От КАТ напомниха, че за получените вчера електронни фишове срокът за обжалване, деклариране или доброволно заплащане със 70% отстъпка, е 14 – дневен.

Ако собственикът на автомобила твърди, че не е карал в деня и часа, когато и сниман, той трябва да посочи данните на шофьора нарушител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: КАТскоростзнаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милиарди откраднаха полицията излезе на протест и това беше най умното където можеше да измислят сами да си събират парите по пътищата кой колко си изкара без винетка 50тунка без застраховка 20 30 хванат с мигранти 1000дарка.олеле майчице
39
7
 
7
 
! Отговори
no name преди 6 години
А пунктовете за ГТП, кога ще ги стегнат - за гуми/за грайфер, за ДОТ/, за спирачки, за окачване за ИСТИНСКА проверка, а не колата да стой там като паметник за да я снимат камерите и си готов... дай 40 лв. за 20 минути никаква работа. Така ли иначе много често знаците стояха на един метър пред патрулката, щото трудно се закрепяли...... Хора осъзнайте се, всичко това е за още парички от глоби, сега ще се почне с някави безумни снимки да се чудиш на дърво ли са били качени.
38
3
 
15
 
! Отговори
Фустера преди 6 години
Проблема не е дали има или няма знак за камера.Неможе да се изпреварва на завой,без никаква видимост или да виждаш че срещу теб идва кола и въпреки това да започнеш изпреварване,като се надяваш идващия срещу теб да намали,за да може ти великия шофьор да се разминеш с него без да се ударите челно.Също така има доста безмислени знаци за ограничение от 40-50 км/ч на места,който служат само за хранилка на служителите от КАТ.Просто трябва да караме разумно на пътя.
37
6
 
5
 
! Отговори
WTF преди 6 години
Идеално. Айде сега всички, които реват за цената на петрола, но карат дъртите си щайги с над 150 км/ч, "икономично", да видят колко пари ще почнат да пестят като карат нормално.
36
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Проблемът е неработещият КАТ, а знаците дали ги има или ги няма е нещо много второстепенно. Без работещ КАТ никъде по света не се спазват правилата и войната по пътишата на България е пряко следствие от неработещия КАТ. Защо българите са примерни шофьори извън България, а чужденците са на-опасните шофьори в България? Всичко е от липсата или наличието на контрол. Размерът на санкциите е несъществен независимо дали има или няма контрол,като даже в България става по-лошо при завишаване на санкциите
35
1
 
6
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Ами отивайки да ти правят криминална регистрация, както ти искаш! Подкрепата ти за махането на знаците е подкрепа за убийците на пътя.
34
0
 
8
 
! Отговори
nemam nervi преди 6 години
Изпотрепахме се по пътищата-но не заради тия знаци дали ги има или няма ,очаквам същия ефект ,като задължителното каране с фарове по всяко време
33
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, никаква толерантност към убийците на пътя, и криминална регистрация към всички които подкрепят убийствата по пътищата.
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е важно да сме денонощно информирани какво правят или не правят най-безполезните твари в държавата. Една статия няма за културно мероприятие, състезание или нещо хубаво. Но има по петдесет писания на ден за рушветчистващите парцалеси.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАХНАХА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ КАМЕРИ И ЗА ДВА ДЕНА КАТАСТРОФИТЕ СЕ УВЕЛИЧИХА ДЕСЕТОРНО!НО ЗА КАТ НАЙ ВАЖНИ СА ГЛОБИТЕ ОТ НЕЩАСТНИЦИТЕ!ПРИКАЗКИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ..ВАМАЛЯВАНЕ НА КАТАСТРОФИТЕ СА САМО..БЛЯЯ..БЛЯЯ
30
6
 
14
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Рекетьори! Това с нищо няма да подобри безопасността по пътищата!
29
2
 
9
 
! Отговори
Мистър Уейн преди 6 години
Честито на първите спечелили "билети"
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали уж бяхме демокрация защо да не може всеки да кара както си иска?????
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Научете се да карате най-после.
26
8
 
0
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Във Варна КАТ обявява всеки ден къде ще има радари, правителството маха знаците ,а те обявяват къде ще има проверки -нещо мирише тази работа?
25
10
 
8
 
! Отговори
гостжурналистка преди 6 години
Всички ,които реват против снемането на знаците са от отбора ***-карачи ,дано сега им го подадат по-яко.
24
1
 
13
 
! Отговори
Колев преди 6 години
Преди около 15-20г.имаше един катаджия-офицер от Симеоновград,който си носеше подвижни ограничителни за скорост знаци в личния автомобил.Работеше за себе си.Заловиха и му дадоха"възможност да се пенсионира".Питайте Иван Петров тогава директор на РДВР Хасково и после депутат от ГЕРБ.
23
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това НЯМА да намали жертвите по пътищата. Така че не това иска държавата. Тя иска повече глоби и парички.
22
3
 
16
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
Ама много сте ми интересни. Като излезете от България в посока Гърция или западна Европа, стават толкова дисциплинирани шофьори, че нямам думи... Унас карате с 200, спирате където не трябва, пешеходната пътека не съществува като понятие при българския шофьор! То това явление не е само с шофирането де... *** си го хвърляте в кофата в Гърция, а унас където дойде... За това сме на това дередже вече 30г...
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега сините ризки да се СМОСЕЗИРАТ, защото това е противоконституционно. Има такава дума - непротивоконституционствувателствайте. Някой доста добри парички ще направи като съди държавата.