Велосипедист загина край Враца, помете го кола

Шофьорът казва, че не е имал никакво време за реакция
15 юли 2017 14:09, Василия Пейчева
35
Велосипедист загина край Враца, помете го кола
Снимка: Архив, Булфото

Влизащо във Враца "Ауди" блъсна движещ се пред него колоездач и го уби на място, съобщава "24 часа".

Смъртоносният удар станал преди обед в района на бензиностанция "Лукойл".

Шофьорът обяснил на полицаите, че се движел в скоростната лента с още една кола, когато в последния момент пред него се появил мъжът с колелото.

Младият водач твърди, че нямал никакво време за реакция и ударил с голяма скорост велосипедистът.

Дошлият екип на спешния център само констатирал смъртта на около 55-годишния колоездач, чиято самоличност полицията тепърва установява.

Заради катастрофата частично е ограничено движението в района, което се регулира от пътната полиция.


35
Още от
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Манол Майски преди 10 месеца
Карам оня ден в тунела от Красна Поляна към Люлин и двама дърти пръча, на по около 50г карат колелета един до друг, и току пред тунела се пуснаха единия пред другия! Без НИКАКВИ светлина, светоотразителни, каски и т.н. превантивизми! Влизат у тунела (дето няма нито осветление, нито Вело лента, а само дупки и дим) и си джиткат! Направо нещастие, чакащо да се случи! Да пази господ!
33
2
 
14
 
! Отговори
До Факт преди 10 месеца
За нормалните хора няма, за комлексарите има.
32
1
 
23
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Скоростна лента няма.
31
2
 
23
 
! Отговори
До 15 преди 10 месеца
Обяснявам.
До Лукойл НЯМА скоростна лента посока към Враца. Още от отбивката за Турканица ограничението е 60. Пътят е направен с обратен наклон във виража и в дясната лента не е възможно да се осъществи нормално левия завой. Всички се редят в лявата лента. В ниското преди бензиностанцията е бившия хотел Чайка. Там пак има знак за ограничение. Тук врачани знаят, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се прибереш в дясната лента. В противен случай помиташ излизащите от бензиностанцията, които са в правото си.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То и оня дето още го търсят в Триград -много добро момче,чуствително и умно,ама ха-де така и не се научиха тези туристи да не ходят на туризъм.Натръшкало набързо 5-6 човека Ама хак им,няма да си стоят в къщи ами да пречат на младите щофьори
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Млад шофьор във високоскоростна лента на населено място?Емии,малко народ е изтрепал.С 36ч кормуване и книжка на 2 дена.Да е жив и здрав,да спи спокойно,млад е има още много все още живи велосипедисти,мотористи,деца и възрастни хора.Дерзайте младежи останахме към 7 милиона само!
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прост народ слаба държава
27
6
 
20
 
! Отговори
5 преди 10 месеца
Не може всички велосипедисти да са примерни участници в движението. Забравяте децата. Едно дете не знае правилника за движение с всичките му ползи и несъвършенства. Та покрай тях, пазете и другите велосипедисти. Не всички изскачат в "скоростната" лента. А там доколкото знам се кара с поне 30км/ч отгоре разрешената скорост. Гледам някои пишат минуси. Ами освен колоездачи има мотористи, мотопеди. За тях какво? Трябва да има толерантност в движението по пътя. Или дай да изтрепем различните.
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
гледам хората тук слагат минуси на идеята каските да са задължителни за велосипедистите. Чудя се да плача или да им се смея, понеже за тях явно една каска е по-скъпа от живота им.
25
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само шафиорите са виновни, така ли? Я застанете НС една софийска улица и наблюдавайте колоездачите. По тротоара, между хората, без отрази телени жилетки, минаващи на червено, в насрещното, пияни - заляни, на зиг заг, без спазване на никакви правила. А по селата да вечно пияни. И водачите виновни винаги? Хайде си гледайте работата! Какво прави в лентата за висока скорост, се пита?
24
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Докато КАТ не заработи и не започне да глобява мотористи и велосипедисти, все така ще има загинали. Това е, с останалите МПС-та е същото, но особено фрапиращи са липсата на глоби за велосипедисти и мотористи. На велосипедистите КАТ налагат НУЛА глоби на година, а те са почти винаги в нарушение. На мотористите КАТ налага една глоба на 1 милиард нарушения, а на останалите ППС КАТ налагат 1 глоба на 100 хиляди нарушения.
23
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
след като има толкова изисквания към шофьорите, не трябва ли да има поне няколко за велосипедистите? Елементарни при това:
-Каска
-Светлоотразители на колелото
-Изправна спирачка
-Светлоотразителна жилетка (след 20 часа вечерта)
22
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Веднага депутатите от герб да гласуват жестоки глоби за велосипедистите, аудитата и влизането във Враца.
21
4
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 10 месеца
До Анонимен 13 Че то да утепеш колоездач и 10 км.ч. са висока скорост.
20
0
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Този колоездач естествено няма лична карта в себе си , че тепърва ще му установяват самоличността.
19
4
 
25
 
! Отговори
шматка преди 10 месеца
А какво е правил велосипедиста в "скоростната "лентаНякой писа за глоби.
Кога ще има глоби за неправилно пресичащи.За велосипедисти криволичещи между колите.За велосипедисти каращи по пътното платно при положение че има велоалея
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В предния коментар да се чете:високоинтелигентен,млад гений,Сега доволни ли са от Днес?Аман от цензура,затова сме на 140 място по свобода на словото.Затова ли искахме свобода,демокрация и плурализъм?
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скоростна лента във Враца?Младия водач!!! Разберете в малките градчета и села е пълно с велосипеди,каруци,деца във ваканция със скутери и тнт.Ами дайте да ги избием.Вчера един *** млад *** с А3 ми изправи косата хем с кола бях.
16
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вчера реших да се направя на примерен в населено място 50 извън 90 ми то всички ме изпреварваха като спрял
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
някой който познава мястото на произшествието може ли да каже защо колоездачът се е движел в бързата лента?