МВР-шефът vs. МВР-приемна за ромите: По-добре училище!

Валентин Радев отказа да пререже лентата при откриването
16
МВР-шефът vs. МВР-приемна за ромите: По-добре училище!
Снимка: БТА

Вътрешният министър Валентин Радев се обяви против откриването на полицейска пиемна в ромската махала в Асеновград.

МВР-шефът отказа да пререже лентата на новата придобивка за ромите. Това направиха кметът на Асеновград Емил Караиванов и вицепремиерът Валери Симеонов.

"Аз лично не се радвам и няма да режа ленти. Ще се радвам, когато на това място се направи детска площадка, училище или градина", каза Радев пред жителите на "Лозница", цитиран от "24 часа".

Още по темата

Ромите пък му отвърнали с бурни аплодисменти.

"Не ми ръкопляскайте, защото ще ви критикувам. Ние сме тук, за да ви кажем, че държавността е над всичко. В Асеновградски регион са извършени 652 престъпления от началото на годината досега, което е с 150 повече в сравнение със същия период на миналата година", каза министърът.

Той съобщи, че в новата приемна ще работят петима души – трима инспектори и двама постови. Това щяло да струва на държавата 15 хиляди лева всеки месец.

"Вместо тези пари да отиват за детски площадки, ще вървят за въдворяване на ред", обясни Радев защо е срещу новата приемна.

Тя бе открита след напрежение в Асеновград и серия протести срещу ромите в града. Недоволството се отприщи след като жители на ромската махала нападнаха младежи.

За построяването й бяха вложени 27 000 лева.

"Ангажиментите на държавата за решаване на проблема с етническото напрежение в Асеновград са изпълнени", каза при откриването на приемната Валери Симеонов. Той съобщи, че вече са премахнати 16 незаконни постройки, подготвени са документите за още 17.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
27000 лева за един фургон?Евала Монка,ей на това му викам държавни мъже!
7
0
 
7
 
! Отговори
моля преди 3 години
Не приемна, а профилакториум в необходим.Примерно онзи от репортажа по новините, дето плаши с „голямо убийство” го вкарват за профилактична беседа след което се изнася на носилка. Няколко подобни случая и край на престъпността и безпредела на този етнос. Ефекта е доказан.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави. Осигуряваш си гласуватели и после шапка на тояга. Назначаваш полиция на която заплатите ги плаща тарикаското племе и си спокоен за всички избори за 100 години напред. Така е. Гласувателите трябва да се пазят като зеницата на окото!
5
5
 
12
 
! Отговори
15000 преди 3 години
15000 лева издръжка за 5 полицая, т.е. 3 бона на калпак.... и после реват за заплати
4
3
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Тази постройка, направена на бързо, от санвич панели, и вероятно прекаран до там ток и вода, да струва 27 хиляди????Еха!!!!! Да си близо до властта.....
А иначе-браво на министъра, за изказването му.Не вярвах, че в Герб е имало и нормално мислещи хора.
3
1
 
18
 
! Отговори
цирк мвр преди 3 години
И как този полицейски пункт ще спре ромските банди и радикалния ислям който е вече проникнал по махалите!?само се харчат пари за откровени глупости без полза....
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този път е казал едно умно нещо , но дали има кой да го чуе и разбере от "многобройната" публика
1
4
 
27
 
! Отговори
zeus преди 3 години
Всички знаем какво е по-добре, ама ако го напиша ще ме изтрият веднага ;)