1000 лв. помощ за трите жени от "Къщата на ужасите"

Социалните също ще им дадат пари заради мизерните условия
49
1000 лв. помощ за трите жени от "Къщата на ужасите"
Снимка: Bulgaria ON AIR

1000 лева еднократна помощ отпусна община Свищов за трите жени – майката Пенка Стефанова и на двете й дъщери Анжела и Стефка.

Още по темата

Агенция "Социално подпомагане" също ще отпусне еднократни парични помощи, съобщи кметът Генчо Генчев, цитиран от БНТ.

"Социален работник се е ангажирал да следи за правилното изразходване на средствата, за да се оправят битовите условия", допълни той.

"Къщата на ужасите" в Свищов продължава да се разследва от Районната прокуратура. Все още не е ясно дали двете сестри са били държани насила в дома си от тяхната майка или доброволно са избрали начина си на живот.

Наблюдаващият прокурор заяви, че на този етап двете жени няма да бъдат извеждани от къщата си, но по случая ще бъде заведено дело, за да се изяснят условията, при които живее семейството.

Майката Пенка не може да си обясни защо съседите й са подали такъв сигнал. Според нея става въпрос или за омраза, или нещо се цели, но не знае какво.

Генчо Генчев също провери случая и обясни, че тава въпрос за битов проблем, за семейство в нужда.

"Майката, със собствената си пенсия, полага грижи за двете си деца. Аз апелирам да помогнем на това семейство, нуждаят се от дрехи, от обувки, днес ще сложим и бойлер в къщата", отбеляза кметът.

Според него двете жени са в добро физическо състояние, но намекна за обсебване от страна на майката върху децата ѝ.

"Имат нужда от грижи, от психологическа помощ, да ги приобщим към обществото", подчерта Генчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34Леле, колко си задр ъстен! Внимавай да не съдиш никого, че да не те тресне един ден отрасналото ти дете с някоя психоза и депресия. Тогава ще ровиш и поучаваш с денонощия в нета какви са причините и как сгодини се лекува и с мнооого пари - защото качествените лекарства и редовно посещение при психолог не е за всеки джоб! Отделно от срам ще криеш истината и от роднини и никога няма да си отговориш защо точно на твоето дете се е случило. Чистотата да им е проблемът!
44
2
 
1
 
! Отговори
Celena преди 6 години
1000 lv im davat -bezsramnisi-slojete na-malko 20.000 lv.Podobrete usloviata za jivot ,samo vie li ste lapate-nenaednisi....
43
2
 
7
 
! Отговори
Мария преди 6 години
"Съсед подал сигнал'...?Оказва се, че към къщата има голям двор , който майката обработва и оцеляват с него.А дали този съсед не е хвърлил око на парцела, знаем ли...?
42
1
 
10
 
! Отговори
Преди малко гледах преди 6 години
ТV-новините - доказаха, че майката лъже, при това лъжите й не са една и две.Трябва да се види какво става там и да се помогне на тези хора.Щом като дъщерите са завършили висше образование, при това с висок успех, значи положението не е чак толкова безнадеждно.Ако ги оставят да живеят в изолация, те ще деградират, и това явно вече се случва с едната дъщеря. Да се надяваме, че психотерапия, материална помощ и нормални контакти с други хора, ще ги върнат към живота.Все още са млади, има надежда
41
1
 
10
 
! Отговори
Тъпи преди 6 години
Единствено само ПСИХОЛОГ може да разбере ккакъв е проблема в къщата ,никой няма право да коментира условията и положението на сестрите .Ако майката ги крие значи има заплаха или нещо се е случило ,тези и всички жени са слаби пред мъжкия пол например трафик,проституция,опипване на работно място и др.Но благодарение на провинциалните журналисти които са наследили от техните баби на клюкарска пейка от сутрин до вечер.Това са ЖУРНАЛИСТИ като деца живяли на КЛЮКАРСКАТА пейката на село .
40
1
 
24
 
! Отговори
Латинка Вачкова преди 6 години
До Катя Познавам майката. Остана вдовица много млада , отгледа и изучи децата си с много мъка и съм съгласна че журналистите си направиха представление на гърба на нещастието на тези жени в нужда. Има нещо друго което майката не казва но това е нейно право.
39
4
 
26
 
! Отговори
Катя преди 6 години
Безобразно и нечовешко е положението не на жените, а на журналятаа, които направиха от една човешка драма медийна сензация. Засрамете се! Престанете с това ровене в човешката болка! Който може да помогне- да го направи, който не може или не иска- просто да замълчи! Тези хора НЕ СА НЕНОРМАЛНИ, А ПРОСТО ИМАТ ЧУВСТВО ЗА СОБСТВЕНО ДОСТОЙНСТВО, това е и причината да не контактуват с другите и да не търсят и искат помощ. Очевидно е, че им е трудно, че са се занемарили и отчаяли, но са ХОРА! СПРЕТЕ СЕ!
38
4
 
14
 
! Отговори
Биг Бенг преди 6 години
Нали трябва по някакъв начин да се отцепилата вниманието ни от всички масови убийства на последно и да се насочи към някоя лесна мишена и да забравим за случилото се през последните дни..... Пфф толкова наивни хора има...... На това му се вика ЧАДЪР ИЛИ ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕ..... осъзнай те се най после бе овце! До кога ше върви те на където ви сочат с гегата! *** народ слаба държава!
37
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работили за по 3-4 месеца в София и се връщали в Свищов. По-добре да ги оставят да си живеят както до сега - да не им се бъркаме повече.
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по малките населени места масово се живее по този начин но това не става журналистическа сензация.
35
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стига сте се захласвали по трите луди. знам хора се борят. тези не са от тях.
34
3
 
16
 
! Отговори
Lan преди 6 години
18,Не мога да повярвам, че се и гордееш с това, че не познаваш комшиите си и не би се опитвал да помогнеш ако заподозреш нещо нередно! Комшиите са опитали точно това и ЯВНО тези жени имат нужда от помощ! Вината носят журналистите, които се постараха да извадят всичката кал и от една семейна трагедия да направят шоу, само и само да спечелят някой лев...малко морал трябва, но бг-журналистите го нямат!
33
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 33 като тези трите кукуруку и ти така. и за тях няма работа. толкова нормални,че не могат да си изчистят къщата. потънали в ***. и за това ли е виновна беднотията?
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ти си от тези,дето ще вият че е безработица но няма да носят чували с брашно"На тебе ти се казва, че това вече е опитано и не се е получило, а ти пак си знаеш твойто, като развален грамофон да повтаряш едно и също. Искахме и брашно да носим, но не дават на всеки. Трябва да имаш връзки. Затова сега се изхранваме с друго.
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво 24
30
5
 
2
 
! Отговори
ДО 28 преди 6 години
ти си от тези,дето ще вият че е безработица но няма да носят чували с брашно
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХА ХА ХА ЕЛАТЕ ДА ГИ СЪЖАЛИМ
28
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много ги оправдавате-----и трите са за психиатър----няма такова нещо безработица----има причини да не искаш а работиш----не може НОРМАЛНИ да седят години като СЛЕПИ КУЧЕТА в тази дупка----или са психично болни или майката ги е държала НАСИЛА
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"работил цял живот като началник с образование машинен инженер и се хвана да носи чували с брашно във фурна! само се оправдавате с тази безработица"Що не кажеш, че баща ти е познавал някой в тази фурна. Опитахме го и този вариант, изгониха ни и казаха, че категорично не сме за тази работа. Следователно работа НЯМА! Безработицата е голяма!
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aко бяха въртиопашки да се кълчат на някой пилон или да друсат снага върху бара в някоя дискотека, сега никой нямаше да говори за тях. Срамота! Достигнахме до такова положение! Питайте сега, защо не са седнали на някой на к*а и да му родят 1-2 деца, с които да го изнудват за пари и да ги гледа и да ги храни и пои. Пак срамота! Вече явно това да имаш достойнство се счита за лудост и хората викат психолози и психиатри за такова нещо!