15-годишният Иван на съд за убийството на Никол в асаньора

Прокуратурата твърди, че той ясно е осъзнавал какво прави
14
15-годишният Иван на съд за убийството на Никол в асаньора
Снимка: архив, Булфото

Окръжна прокуратура-Бургас внесе обвинителния акт срещу 15-годишния Иван И. за убийството на 11-годишната Никол, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

От там припомниха, че инцидентът стана на 20 август миналата година в асансьор в бургаския комплекс "Меден рудник".

Според прокуратурата, момчето умишлено е умъртвило 11-годишното момиче чрез нанасяне на удар - пробождане с лява ръка на врата, при което е прерязана вътрешната сънна артерия и е причинена силна кръвозагуба и остра анемия, довела до смъртта на детето.

Убийството е извършено по особено мъчителен за момичето начин - пострадалата е останала в съзнание след пробождането, възприемала е ситуацията, в която се е намирала, виждала е изтичащата от раната кръв, била е затворена в кабината на асансьора, викала е за помощ, осъзнавала е неизбежността на смъртта си, изживявала е тежки предсмъртни мъки, сочат още от прокуратурата.

От там добавиха, че подсъдимият е нанесъл смъртоносния удар с нож в най-откритата и незащитена част от тялото на момичето, а именно в нейната шия, почти пълно прерязал вътрешната ѝ сънна артерия, при което последвало силно кръвотечение, след което той е оставил умиращата в кабината, като затворил, въпреки нейните викове за помощ.

От прокуратурата твърдят още, че макар и непълнолетен, подсъдимият е разбирал свойството и значението на извършеното от него и е могъл да ръководи постъпките си. Очаква се Окръжен съд-Бургас да насрочи заседанието си.

Припомняме, че след като пробол 11-годишната Никол с кухненски нож в асансьора, Иван си купил чипс и отишъл да играе на криеница. При разпитите казал, че само я "дупнал" с ножа и не знаел, че я е убил. Той казал още, че с Никол се скарали затова дали да пушат наргиле.

Ножът бе намерен на междуетажна площадка във входа. По ножа и по телефона на момичето бе намерено ДНК-то на Иван.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
we преди 3 години
И сега следва съкратен процес, смекчаващи вината обстоятелства, малко ще полежи и ще го пуснат предсрочно!
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родителите на убиеца да платят кръвнината на родителите на жертвата.
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли някой да смята, че този след като излизе от панделата ще става нещо от него?Просто един от нас ще бъде следващата му жертва, а той пак там ще лежи и чака да изтече присъдата.