Преливащи кофи, шофиране в насрещното... HelpBook

А по бул. "Витоша" велосипедистите продължават да се движат
19 сеп 2018 16:15,
7
Преливащи кофи, шофиране в насрещното... HelpBook
Снимка: HelpBook.info

През изминалите дни отново получихме сигнали чрез платформата HelpBook.info за шофиране в аварийната лента, този път на магистрала Тракия, преди Нови хан. При наличието на Пътна полиция липсата на реакция и пълното безразличие от тяхна страна е повече от учудващата. Изпратената снимка е направена в неделя 9-ти септември. 

Масово опасно шофиране е засечено и в Община Добрич. Изпратен е поредният сигнал, отнасящ се за жк "Балик", ул. "Христо Ботев" и ул. "Агликина поляна".

При наличието на постоянно движение, пътните правила се нарушават, кара се бързо и с превишена скорост, а любителите на дрифтове не липсват.  Потребителят се притеснява, че липсва всякакъв контрол, при положение, че непрекъснато преминават пешеходци, а служители на Пътна полиция често липсват.

В същото време на бул. "Витоша" е засечено движение на велосипедисти по пешеходната част,  въпреки забраната от поставените пътни знаци.

"По булеварда непрекъснато се движат велосипедисти - понякога доста бързо - и никой не ги санкционира", отбелязва сигнализиращият.

Потребител от гр. Варна ни сигнализира за проблем с оттичането на дъждовна вода. При валежи се образува "езеро", което пречи на свободното преминаване на живущите в няколко кооперации. Молбата е за съдействие за решаването на този проблем, от който страдат всички засегнати в района, но по траен начин. 

Получихме и сигнал, адресиран към Столичен Инспекторат за преливащи кофи на ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 79. Потребителят твърди, че от няколко дни никой не извозва боклука, което вече е довело до образуването на малко сметище както е видно от снимките.

Последният от избраните сигнали е за тротоар в много лошо състояние, който се намира пред бл. 422 в Район "Овча Купел".

"Почти 80% от него е в неравности, корени на дървета, образуване на вдлъбнатини, в които се събира вода и се образуват локви, след като изсъхнат, остава прах, която след това дишаме. Освен това по време на дъжд или сняг е невъзможно да се върви по него, именно поради образуваните локви. Много е трудно придвижването по него с детска количка, поради посочените по-горе проблеми. Тротоарът се нуждае от цялостен ремонт."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Gifa преди 5 години
Същото е и по пешеходната част на Пиротска. Там даже и знаци не са сложили. Като стане някой сакатлък тогава ще се сетят.
4
1
 
8
 
! Отговори
дгд преди 5 години
Неработеща държава....
3
3
 
9
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Да дойдат в Ротердам да видят как летят колоездачките по булевардите!
2
15
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
А провинциалните кърмачки от мола каква работа имат с детските колички на бул.Витоша, бе село ?Това да не им е детска площадка.
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да бъдат пребити всички велопедеездачи, които хвърчат по Витошка между майките с детски колички ! Как може един да слизат и да си бутат колетата, а другите наркомани да карат като ненормални ?! За контрол от страна на общинска полиция не мисля изобщо да коментирам.