Helpbook: Счупени кофи за боклук, изхвърлен матрак...

Граждани със сигнали в платформата на Investor Media Group
19 окт 2018 15:30, Анисия Иванова
7

В днешния обзор на сигналите постъпили в платформата Helpbook.info ще обърнем внимание на проблемите със сметоизвозването и неправилното паркиране.

В първият сигнал потребител описва обстановката, на която попаднал: "Отивайки на работа днес се натъкнах на интересна гледка - някой "умник" си бе изхвърлил стария матрак на тротоара, подпрян на кофите за боклук. Адресът е ул. "Продан Таракчиев", а въпросният матрак и кофи се намират на предпоследната спирка на автобус 84. Едва ли е прекрасна гледка за преминаващите чужденци, а за пешеходците представлява реален проблем, тъй като се налага да слязат на пътното платно. Дано по тъмно не стане някоя беля. Моля, компетентните органи да вземат адекватни мерки.“

В друг сигнал призивът е към Столичен Инспекторат с молба за проверка и последваща подмяна на счупен контейнер за отпадъци, който е неефективен, затормозяващ движението и загрозяващ градската среда, според изпратените снимки.

Преминаваме към заснетите нарушения при паркиране на автомобили из столицата и страната. В Стара Загора на  ул. "Димитър Караджов" 16 Б за пореден път е забелязан паркиран джип на тротоара, при положение че както е видно от изпратената снимка свободни паркоместа не липсват.

За подобно нарушение ни сигнализират и от столичен квартал: "В Младост 1, непосредствено до пазара, на спирката на автобусите, на която се зареждат карти, червен бус е паркирал на улицата и е запушил колата ми, която е на регламентиран паркинг. От час и половина не мога да изляза.“

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Това с едрогабаритните отпадъци е проблем в цялата страна.Толкова ли е трудно да се определи един ден в месеца когато може да се изхвърлят такива отпадъци.ПримерноВсяка последна неделя от месеца.За да няма хаос трябва ред.Проблема ни е че няма кой да го създаде.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е чичо Селим?
5
2
 
7
 
! Отговори
! преди 5 години
До КрайЗабравил си да добавиш, че пpocтите ceляндypи като тебе, ако се опитат да ви сложат нещата в ред, започвате да мучите и да се обяснявте като ученички, че "тия работи не ставали така". Вчера например точно ти рева, че щели да ти вдигнат с 30 лв. данъка на тратайката. Ти кат' нямаш 100 лв. за годишен данък, къде си тръгнал да караш кола?
4
3
 
9
 
! Отговори
Край преди 5 години
Всичко изброено по-долу почти не иска пари. Много пъти сам го писал - проблема не ни е бедността а глупостта, мърлящината и мързела дето я пораждат.
3
3
 
12
 
! Отговори
Край преди 5 години
България ще се оправи когато:1. до кофите няма никакви отпадъци и са затворен с капаците им.2. няма паркирана нито една кола на тротоар/градинка/площадка.3. няма кучешки красоти по тротара4. измажем и си боядисаме жилищата5. съборим всички саморазрушаващи се сгради.Това ще значи че народа е поумнял и в страната има ред и той се спазва.до тогава - живота ще е като на Шрековци в блатото.
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми де д *** хвърли бе момче...Еййй много европейци станахте... Тц Тц Тц.
1
0
 
12
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Простолюдието постоянно правите cвинщини. И на всичкото отгоре сте толкова ***, че изобщо не ви идва на ум, че сами сте си виновни за средата, в която живеете.